Rămâi conectat

Politică Administrație

Programul Eurodyssee în județul Alba, un super succes. 4 tineri au fost deja selectați pentru Italia, Portugalia, Franța

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul Eurodyssee continuă în județul Alba, noi candidaturi ale tinerilor fiind înregistrate în sistem. În acest moment doi tineri din județul Alba așteaptă confirmările pentru candidaturile depuse pentru stagii în regiunea Franche-Comte din Franța, în domeniul arhitecturii și mobilității internaționale, iar un alt tânăr se află în procedura de analiză a candidaturii, urmând ca această să fie în curând trimisă regiunii care a lansat stagiul.

Potrivit CJ Alba, “de la lansarea programului, patru tineri din județul Alba au fost deja selectați pentru stagii cu o durată cuprinsă între 3 și 7 luni, în Italia, Portugalia, Franța și Croația în domenii precum arhivarea documentelor și întreținerea arhivelor, managementul proiectelor europene, lucrător social sau asistent în comunicare. Trei dintre acești tineri se află deja în stagiile pentru care au aplicat, urmând ca cel de-al patrulea să își înceapă stagiul profesional din luna august.”

Prezentare Eurodyssee la Alba Iulia (2)„Mă bucur că programul Eurodyssee funcționează și crează oportunități pentru tinerii din județul Alba. Este o șansă pe care am reușit să o fructificăm în beneficiul județului Alba și ea ne deschide calea și pentru alte parteneriate dedicate tinerilor. Experiența celor din vest în domeniul politicilor pentru tineret este foarte foarte bogată și avem multe de învățat de la aceste regiuni. În plus, sunt sigur că și acești stagiari, o dată întorși acasă, vor constitui un exemplu pentru cei din comunitățile lor și vor ajuta la găsirea de noi oportunități pentru tineri.” – a spus domnul Florin Roman, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

A fost înregistrată și se află în analiză și prima candidatură pentru stagiul propus de județul Alba, cel de Restaurator la Muzeul Unirii din Alba Iulia. Pentru acest stagiu a aplicat un tânăr din Madeira, Portugalia.

Eurodyssey este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE) care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani,  aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni.

Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi totodată, de a le da șansa să învețe sau să își perfecționeze o limbă străină.

Programul este unic pentru că aduce împreună atât tinerii, cât și agenții economici şi administrațiile publice, în efortul de a combate șomajul și de a crea un viitor mai bun pentru tineri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea