Rămâi conectat

Actualitate

Programe de formare profesională pentru angajaţi din domeniile comercial şi social. 112 salariaţi din Alba vor urma cursuri pe bani europeni

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reorientarea profesională și specializarea prin cursuri de calificare-recalificare, derulate prin proiecte cu finanțare europeană, reprezintă o variantă viabilă pentru locuitorii din judeţul nostru. Tot mai multe firme din Alba au înţeles importanţa acestor cursuri şi îşi trimit angajaţii la cursuri de formare profesională.

Cursuri de calificare pentru ocupațiile de „Agent comercial “ și „Pedagog social“

Angajații din Alba care activează în domeniile social și comercial au posibilitatea de a urma programe de calificare, în regim de gratuitate, printr-un proiect pus în practică de Asociația „Sprijiniți copiii“, în parteneriat cu Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale-CERESS“  Alba și SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia.

În derulare este un curs de calificare în ocupația de „Agent comercial“, la Ocna Mureș. Un program similar va fi organizat și în municipiul  Sebeș.  În total, la orele de pregătire teoretică și practică ar urma să participle 56 de salariați, selectați de la firme din județul Alba care activează în domeniul comercial.  Tot în regim de gratuitate va fi organizat prin proiect un curs de calificare în ocupația de „Pedagog social“(specialistul responsabil de organizarea comună a vieții și activității cotidiene a copilului) pentru cel puțin 56 de persoane, în municipiul Alba Iulia. În acest caz, vor fi selectați  salariați din Alba care lucrează în sectorul social.

Prin participarea la astfel de cursuri, angajații fără calificare dobândesc competențe profesionale în meseriile practicate la locul de muncă. Fiecare absolvent va primi un certificat de calificare recunoscut pe piaţa internă a muncii, iar printr-o procedură simplă şi în statele Uniunii Europene. Persoanele interesate să se înscrie la cursuri pot obține detalii suplimentare la numărul de telefon 0769/052753.

Evaluare și certificare de competențe profesionale

Specialiștii proiectului au organizat și stagii de evalauare a competențelor profesionale pentru ocupația „Animator socio-educativ“. Un astfel de specialist este cel care aplică diverse practici și  tehnici de  animație în grup, fără să neglijeze relația individuală. În total, au fost evaluate și certificate 31 de persoane din județul Alba. Evaluarea competențelor asigură garanția că o persoană a demonstrat că are cunoștințele și deprinderile necesare efectuării activităților descrise în standardul în baza căruia a fost evaluată. Asociația „Sprijiniți copiii“ deține primul Centru de evaluare și certificare de competențe profesionale în ocupația de „Animator socio-educativ“ deschis în Regiunea Centru.

Demersul Asociației „Sprijiniți copiii“ contribuie la dezvoltarea profesională a angajaților prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere, orientare şi formare profesională continuă, care sunt slab dezvoltate sau chiar lipsesc din politicile de personal.  Până acum, 180 de persoane au primit cel puțin un serviciu de la specialiștii proiectului. În total, cel puțin 300 de salariați din domeniul serviciilor sociale și comerciale din Alba, inclusiv de la intreprinderi individuale și persoane fizice autorizate,  vor beneficia de  astfel de servicii.

Proiectul „Facilitarea accesului la formare profesională continuă pentru angajaţii din domeniul serviciilor sociale şi comerciale este co-finanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane –POS DRU 2007 – 2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă.

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă Conform sondajului, cu 46,6% din intenția de vot la europarlamentare este alianța 46,6%, pe locul secund este AUR cu 16,7%, iar pe locul trei, Alianța Dreapta Unită cu 13,8%. Comparativ cu luna precedentă, Alianţa PSD-PNL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea