Rămâi conectat

Actualitate

Prognoza meteo pentru intervalul 7-19 aprilie, în Transilvania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Meteorologii ANM au publicat o estimare a vremii pentru intervalul 7-19 aprilie, în Transilvania. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

TRANSILVANIA

Pe parcursul primei săptămâni, se va trece, treptat, de la un regimul termic diurn cu mult sub cel obişnuit, la unul apropiat de cel normal. Astfel, media regională a maximelor termice va creşte de la 5 grade, pe 6 aprilie, la 16 sau 17 grade pe 11 şi 12 aprilie. Însă media minimelor termice va fi permanent sub pragul îngheţului. Intre 13 şi 19 aprilie, temperaturile maxime vor creşte uşor, mediile fiind de 17…19 grade, dar cele minime vor fi semnificativ mai mari decât în prima săptămână, până la 3… 4 grade, în medie.

LA MUNTE

În primele trei zile, valorile termice diurne medii se vor situa în jurul pragului de îngheţ şi vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit. Începând cu 9 aprilie, procesul de încălzire va determina trecerea la valori medii normale ale temperaturilor maxime, circa 8 grade pe 11 şi 12 aprilie şi 9…10 grade, ulterior. De-a lungul primei săptămâni, temperaturile minime vor fi permanent negative, în medie, între -8 şi -2 grade, iar apoi vor marca o creştere, depăşind cu puţin 0 grade.

Va ninge în intervalul 6 – 9 aprilie, local însemnat cantitativ şi se va depune stat nou de zăpadă. Precipitaţii predominant sub formă de ploaie slabă şi pe arii restrânse vor fi posibile în unele zile ale celei de-a doua săptămâni


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea