Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Profesor universitar din Apuseni despre noile planuri ale Cuprumin: „Or fi de lac pantofii intereselor străine, dar covorul roșu, pentru tocul ascuțit ce apasă beregata intereselor strategice naționale, noi îl așternem!”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesor universitar din Apuseni despre noile planuri ale Cuprumin: „Or fi de lac pantofii intereselor străine, dar covorul roșu, pentru tocul ascuțit ce apasă beregata intereselor strategice naționale, noi îl așternem!”

Într-o postare pe platforma de socializare Facebook, profesorul universitar Irimie Popa, cunoscut expertiza sa în economie, a lansat un mesaj ferm intitulat „România – Comportament de țară bananieră”. În cadrul postării, profesorul Popa a criticat dur abordarea economică a României și a evidențiat preocupările sale privind gestionarea resurselor și a intereselor naționale.

Profesorul Popa a susținut că o țară sănătoasă trebuie să fie una care exportă capital și își administrează cu responsabilitate capacitățile de producție, în contrast cu actuala situație în care resursele sunt cedate în mod nepotrivit. Acesta a subliniat că o țară puternică nu trebuie să își subordoneze interesele naționale în fața presiunilor străine, aducând în discuție necesitatea menținerii independenței economice.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Criticile au fost direcționate și către modul în care România a gestionat investițiile străine și relațiile economice. Profesorul Popa a adus în discuție disparitățile dintre tratamentul acordat firmelor românești și cel al companiilor străine, subliniind că multe dintre acestea și-au direcționat profiturile către alte țări, în detrimentul economiei locale.

Un punct focal al postării a fost direcționat către situația în industria minieră, cu accent pe exportul de materii prime prețioase, în loc să fie adăugată valoare prin prelucrare și producție internă.

Profesorul Popa a adus în discuție privatizările controversate și schimbările în cadrul companiei CUPRUMIN, subliniind aparenta lipsă de transparență și implicarea intereselor străine.

Postarea integrală:

România-comportament de țară bananieră

O țară sănătoasă este una care exportă capital, nu una care își cedează capacitățile de producție, fiind incapabilă să-și administreze bogăția. Într-o țară sănătoasă nu se taie panglici când se inaugurează vreun atelier de cablaje auto.
O țară puternică nu se face preș în fața unor interese străine, întinzând covorul roșu și oferind mai mult decât i se cere.

O țară care se respectă nu poate accepta sugrumarea capitalului autohton, biciuirea lui și privilegierea celui străin cu oastea de consuli și ambasadori care, firesc, apără interesele capitalului din țările lor, nu de puține ori dedându-se în România la acțiuni care, pentru muritorii de rând din țara aceasta, români fiind, s-ar fi tradus drept ”corupție” sau ”trafic de influență”.

În timp ce la București se croiește ”calul bălan” al fiscului, cu biciul măririi de impozite, îndreptat împotriva firmelor românești, probabil ca măsură de contracarare a crizei care stă să se prăvălească peste noi, în România firmele străine zburdă, multe drenându-și profitul spre alte zări. (nu că nu ar exista și investitori străini serioși).
Spre exemplu, în timp ce cuprul este strategic în Europa, noi îl exportăm…..la ruso-chinezo-sârbi de la Bor, în Serbia. Exportăm concentratul…….. În loc să producem noi, într-o societate românească, aici, cuprul, marcând valoarea adăugată în România…….dăm altora să ne ”smântânească laptele”.

Lucrurile nu se opresc aici. Acum, nu că ar fi prima dată, interese străine roiesc în jurul CUPRUMIN. Privatizarea, o altă privatizare. Se pune covorul roșu. Nici nu mai contează pentru cine…….. În tot acest timp, un proces ticălos de cadastrare prin care lupșenilor și UAT Lupșa li se iau terenuri de vreo 600 (șase sute) de hectare, alipite fără temei CUPRUMIN, pare din regia unei conspirații malefice. CUPRIMIN este din nou de măritat! Nu cred în teoria conspirației dar nu mai cred în coincidențe.

Or fi de lac pantofii intereselor străine, dar covorul roșu, pentru tocul ascuțit ce apasă beregata intereselor strategice naționale, noi îl așternem! Este drept, cu mare talent este așternut, pentru a deschide pârtia către bananieri!
România-țara bananieră din Europa!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II Pilonul II, beneficiează de la începutul lunii martie, de o măsură inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență și reglementată de Uniunea Europeană. Este vorba desre o majorare semificativă a fondurilor în conturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea