Rămâi conectat

Ştirea zilei

Producţie agricolă mai mare în acest an

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Anul acesta va fi unul cu mult mai bun decât 2010 pentru agricultura românească, cu recolte mai mari la majoritatea culturilor, potrivit unui raport elaborat de divizia pentru monitorizarea resurselor agricole a centrului de cercetări Joint Research Centre din cadrul Comisiei Europene. Producţia la hectar va depăşi media ultimilor cinci ani pentru majoritatea culturilor, cu o evoluţie semnificativă a recoltelor de grâu, orz şi cartofi, care vor depăşi cu mult cotele de anul trecut. „În principalele câmpuri agricole din România şi Bulgaria, temperaturile favorabile şi resursele suficiente de apă au determinat o foarte bună dezvoltare a plantelor, cu acumulări de biomasă mult mai ridicate decât media”, se arată în raport. Astfel, producţia de grâu se va ridica, în acest an, la 3,46 de tone la hectar, reprezentând o creştere de 23,5% faţă de cea înregistrată în 2010.
lMai mult grâu, mai puţin porumb
După acest criteriu, România ocupă locul doi la nivelul Uniunii Europene, fiind depăşită numai de creşterea obţinută de Slovacia (24,4%). De asemenea, şi orzul românesc va avea un an mai bun, producţia la hectar ajungând la 2,7 tone, cu 6,6% mai mare decât în 2010.
În ceea ce priveşte cartofii, producţia la hectar va creşte cu 12,4%, ajungând la 15,12 tone. Pe de altă parte, unele culturi vor înregistra scăderi în acest an. Printre acestea se numără şi porumbul. Producţia estimată pentru acest an se situează la 3,86 tone la hectar, cu 5% mai mică decât nivelul din 2010. Similar, producţiile de sfeclă de zahăr şi de floarea-soarelui vor scădea, în acest an, cu 2,2%, respectiv 2,4% faţă de cotele din 2010. (A.V.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea