Procurorul de la Parchetul Judecătoriei Alba Iulia care a făcut scandal într-un bar și a refuzat să-și achite consumația, sancționat cu avertisment de CSM

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Procurorul de la Parchetul Judecătoriei Alba Iulia care, în urmă cu aproape un an, a făcut scandal într-un bar și a refuzat să-și achite consumația, a fost sancționat cu avertisment de CSM pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției.

Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM a decis, miercuri 5 iulie 2017, sancționarea disciplinara cu „avertisment” a procurorului din Alba Iulia. Sancțiunea a fost dispusă pentru comiterea abaterii disciplinare prevazută de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, constând în „manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit minutei Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM: „Admite acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva domnului Muntean Dragoș, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. În baza art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică domnului Muntean Dragoș, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, sancțiunea disciplinară constând în avertisment, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.a) din același act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

CITEȘTE ȘI: Incident la localul Gavroche: ”A început să amenințe, fluturând, ABUZIV și ILEGAL, legitimația de procuror” – susține patronul, Alin Ignat

Reamintim că incidentul s-a produs în luna august 2016 și a fost făcut public de patronul localului, consilierul PNL Alin Ignat.

”Ieri, 3.08, în jurul orei 19:30, la Gavroche, se prezintă un client împreună cu soția. La un prim contact cu respectivii, ospătărița constată că e vorba despre două persoane care au creat probleme cu diferite ocazii, în trecut și pe care am decis să nu le mai servim în restaurantul nostru, un drept legal de care ne bucurăm în țara asta, slavă Domnului. Mai în scurt, celor doi li s-a pus în vedere faptul că nu mai sunt bineveniți în unitate, din cauza comportamentului inacceptabil pe care l-au avut la fiecare vizită, strigând la ospătari, plângând isteric și la propriu că e fum (pe vremea când fumatul era permis în interior), refuzând ciorba pe motiv ca e fierbinte, refuzând supa de linte pe motiv ca e fasole, plecând de la masă dupa 20 de minute, când mancarea era servită, pe motiv că au așteptat prea mult, refuzând să plătească produse comandate și primite, păgubind astfel personalul și restaurantul, de fiecare dată. Legenda urbană spunea că soțul ar fi procuror sau ar avea vreo legătură cu Parchetele din județ. Ei bine, ieri, la informarea de către ospătar a celor doi că nu vor fi serviți, soțul a început să amenințe, fluturând, ABUZIV și ILEGAL, legitimația de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba: „Tu știi cine sunt eu? Vrei să îți arăt ca zbori de aici?”. În cele din urmă, părăsind locația, procurorul, pe numele său Muntean Dragoș, anunță, telefonic, poliția, am motive să cred că personal și nu prin serviciul 112, la unitate prezentându-se agenții Drăgan și Giurgiu, de la Poliția Municipală Alba Iulia (…)”, a scris Alin Ignat pe pagina sa de socializare.

La data respectivă, reprezentanţii IPJ Alba au declarat că „se fac verificări cu privire la modul de intervenţie al celor doi agenţi. De asemenea, în privinţa sancţiunii aplicate, persoana amendată are posibilitatea să conteste această măsură în instanţă.”. La rândul lor, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba Iulia au afirmat că nu doresc să fac vreun comentariu pe marginea acestui incident dar că orice persoană care se simte lezată are dreptul legal de a apela la instituţiile statului pentru a i se face dreptate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Cetatean de Alba 6 iulie 2017 at 16:18

procuorul … gunoierul , s a dat mare in local , pe vremea lui CEAUSESCU eu il arestam !!!
Halal justitieeee …

m 7 iulie 2017 at 8:46

la cat de mult si de prost vorbesc politicienii romai, inclusiv alin ignat, exista posibilitatea ca doar 50% sa fie adevarat. oricum si avertismentul aplicat fostului jurist de la protectia consumatorilor nu e chiar ok, o sancțiune egala cu apa de ploaie.

Comentariile sunt oprite