Rămâi conectat

Ştirea zilei

Probleme pentru constructorul autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 1: Factură de penalități de la CNAIR și cerere de intrare în insolvență formulată de un creditor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Probleme pentru constructorul autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 1: Factură de penalități de la CNAIR și cerere de intrare în insolvență formulată de un creditor

Antreprenorul autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 1, se pare că are mai multe probleme, atât financiare cât și de natură juridică. Pe rolul Tribunalului Cluj – Secția Comercială a fost înregistrată împotriva sa o cerere de intrare în procedura insolvenței și falimentului. Solicitarea a fost formulată de firma DDG TRANSPORTERS SRL și are termen stabilit pentru data de 3 decembrie 2021. De altfel potrivit surselor ziarulunirea.ro, antreprenorul ar avea și alte probleme financiare, mai mulți prestatori printre care BAXCOM, Elis, Florea Grup, Europexpres, au de recuperat sume de bani importante pentru lucrările efectuate pe acest segment de autostradă.

Problema nu este nouă, restanțele financiare ale Pizzarotti mai fiind aduse în discuție în urmă cu un an și jumătate, la una din vizitele în șantier ale ministrului Lucian Bode.

Tot potrivit surselor ziarulunirea.ro, CNAIR ar fi remis Pizzarotti o factură de penalități în valoare de circa 80.000.000 de lei (probabil pentru întârzierea lucrărilor), fapt care evident i-a cauzat antreprenorului italian dificultăți financiare majore.

Ziarulunirea.ro a formulat o cerere adresată CNAIR încă din septembrie prin care am solicitat următoarele:

  • Dacă s-a emis în acest an o factură de penalități pentru firma Pizzarotti. Dacă răspunsul este da, vă rog sa-mi precizați valoarea acesteia și detaliat care sunt motivele pentru care s-a emis această factură.
  • Vă rog să-mi precizați dacă pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, au mai fost emise și alte facturi de penalități și să-mi comunicați separat pentru fiecare valoarea și motivele pentru care au fost emise.
  • Referitor la același lot 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, vă rog să-mi precizați ce procese are pe rol Pizzarotti cu statul român, care este obiectul acestor procese, ce le-a generat, care sunt pretențiile firmei Pizzarotti și stadiul dosarelor. în acest sens vă rog să-mi precizați instanțele la care sunt aceste procese și numărul de dosar.

CNAIR într-un dispreț total în ce privește prevederile legii 544 privind liberul acces la informații publice, nici astăzi, după mai mult de două luni, nu a răspuns la această solicitare, care reprezintă un interes public. Tot astăzi ziarulunirea.ro a solicitat o opinie din partea antreprenorului Pizzarotti, ni s-a promis că o să fim sunați înapoi pentru a afla poziția firmei, legată de dosarul de insolvență, factura de penalități și obligațiile neachitate față de prestatori, dar așteptarea noastră a fost în zadar.

Se pare că atât CNAIR, care arată un dispreț endemic față de prevederile legale, refuzând în mod nejustificat să răspundă unei cereri de informații de interes public, cât și Pizzarotti, care chiar dacă e o firmă privată, totuși ar trebui să explice publicului aceste probleme. Chiar dacă principalii actori, CNAIR și Pizzarotti, păstrează o tăcere „de mormânt”, mai mulți prestatori care au muncit pe acest segment de autostradă au facturile neachitate, aceștia începând să-și caute dreptatea în instanță.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea