Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

„Prison Break” de Alba: Un deținut a scris pe o bucată de cearșaf „Plan de evadare Aiud”, unde a notat pașii de urmat pentru a evada din penitenciar. Cum a fost prins

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Prison Break” de Alba: Un deținut a scris pe o bucată de cearșaf „Plan de evadare Aiud”, unde a notat pașii de urmat pentru a evada din penitenciar. Cum a fost prins

Un deținut condamnat la aproape 30 de ani de închisoare pentru omor și tentativă de omor a încercat o evadare spectaculoasă din Penitenciarul Aiud.

Fapta a avut loc în martie 2018, dar abia peste 5 ani avea să fie judecată și pedepsită. Bărbatul (I. B.), condamnat pentru omor în Galați și tentativă de omor în Dâmbovița, s-a aflat în perioada 19 martie – 30 martie 2018 în executarea pedepsei în Penitenciarul Aiud din Alba, fiind încadrat în regim de maximă siguranță.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„În perioada care precede nopții de 28 spre 29 martie 2018, inculpatul a întocmit un plan în vederea evadării din Penitenciarul Aiud, desenând o schiță pe o bucată de material textil, ruptă dintr-un cearșaf, pe care a inscripționat Plan de evadare Aiud și și-a notat pe aceasta pașii de urmat după ieșirea din camera de detenție.

În continuare, în noaptea de 28 spre 29 martie 2018, a scos o tijă care măsura aproximativ 50 cm, din sistemul de închidere al geamului camerei de deținere, pe care l-a distrus, și cu ajutorul căreia a dislocat tencuiala și bucăți mici de cărămidă de sub rama geamului, respectiv de lângă gratiile de fier montate la acel geam, pentru a slăbi sistemul de siguranță de la fereastră. Înspre dimineața zilei de 29.03.2018, inculpatul s-a oprit din activitatea infracțională, a ascuns tija metalică și schița întocmită, având intenția ca în nopțile următoare să continue, până reușea dislocarea gemului și să evadeze din starea de deținere”, au susținut anchetatorii.

O percheziție i-a dat peste cap planul de evadare

Planul nu a putut fi pus în executare, întrucât a doua zi dimineață, respectiv în data de 29 martie 2018, în baza unui plan de acțiune întocmit la nivelul Penitenciarului Aiud, a fost efectuată o percheziție la camera unde era cazat individual deținutul.

A fost găsită tija metalică ascunsă sub pat, iar schița cu planul de evadare din Penitenciarul Aiud a fost identificată ascunsă sub salteaua patului.

Deținutul a declarat că nu a intenţionat să evadeze, ci doar să îi fie schimbat regimul de executare, însă instanța de judecată a considerat că este nesincer.

Bărbatul a ajuns la închisoare în 2015 și avea de executat nu mai puțin de 23 de ani de detenție pentru omor pentru că-și omorâse vecina, o femeie în vârstă de 70 de ani. În 2018 a încercat să își omoare un coleg de celulă, pe care l-a lovit cu televizorul în cap, doar pentru că acesta i-a cerut insistent țigări.

Apoi, în 28 februarie 2023, I. B. a mai primit un supliment de pedeapsă, pentru tentativă la evadare și distrugere, acesta urmând să stea după gratii 9 ani, 1 lună şi 7.402 de zile: adică aproape 30 de ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea