Rămâi conectat

Actualitate

Primul vaccin din lume anti-Covid a fost realizat încă din ianuarie, într-un timp scurt. În ce țară a fost dezvoltat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania americană Moderna a realizat proiectul primului vaccin din lume împotriva noului coronavirus încă din data de 13 ianuarie, la doar două zile după ce autoritățile din China au publicat secvența genetică a acestuia, conform publicației britanice Daily Mail.

Ulterior, în 7 februarie, compania a realizat un lot clinic de vaccinuri și l-a trimis la NIH pentru prima fază a testelor, la două zile după ce Statele Unite înregistrau primul deces din cauza COVID-19.

La doar 25 de zile de la proiectarea vaccinului, primul lot de mRNA-1273 a fost fabricat și trimis pentru prima fază a testării.

Potrivit experților în sănătate publică, probabil că nu ar fi fost posibil ca vaccinul să fi putut fi realizat mai rapid.

Realizarea vaccinurilor durează în general mult timp, deoarece există mai mulți pași de parcurs de la cercetare până când produsul ajunge pe piață.

După cercetări academice, oamenii de știință efectuează studii preclinice în cadrul cărora sunt colectate date despre fezabilitate, testare și siguranță.

Apoi, există trei faze ale studiilor clinice: Faza I în care se testează câteva persoane și se analizează dacă tratamentul este sigur, Faza II care implică aproximativ 100 de persoane și analizează dacă funcționează și, în cele din urmă, Faza III, care testează câteva sute până la câteva mii de oameni și examinează dacă vaccinul este mai bun decât ceea ce este deja disponibil.

De obicei, între cele trei faze trec mai multe luni.

Mai mulți cercetători au declarat pentru New York Magazine că oamenii de știință se întreabă în prezent cum să accelereze faza I, care testează siguranța vaccinurilor.

Dr. Peter Hotez, decanul Școlii Naționale de Medicină Tropicală de la Colegiul de Medicină Baylor, a declarat revistei că unul dintre motivele pentru care procedura a fost accelerată este că s-au făcut multe cercetări asupra pandemiei Sindromului Respirator Acut Sever (SARS) din 2003, care este aproximativ 80% identic cu noul virus.

Vaccinul dezvoltat de compania de biotehnologie Moderna funcționează cu informația genetică din părțile virusului care se atașează de celule și le infectează, spiculele, formate din proteine. Această informație este stocată într-o substanță numită „ARN mesager”, care transportă codul genetic din ADN la celule.

Pe baza rezultatelor complete ale studiului clinic, vaccinul Moderna are o eficienţă de 94,1% şi nu prezintă probleme grave de siguranţă.

Sursă: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea