Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primul ministru Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat: Câteva zeci de pagini ar fi luate din alte surse. Reacția premierului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul ministru Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat: Câteva zeci de pagini ar fi luate din alte surse. Reacția premierului

Primul ministru Nicolae Ciucă este acuzat că și-ar fi plagiat teza de doctorat în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, arată o investigație PressOne. Jurnalista Emilia Șercan a studiat lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă și arată faptul că aceasta are părți întregi copiate din alte lucrări de doctorat.

Șercan l-a contactat și pe Nicolae Ciucă, cel care s-a rezumat la a spune că teza sa de doctorat a fost întocmită conform rigorilor academice de la momentul respectiv.

”Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, este plagiată.

Astăzi pot să prezint dovezile adunate cu multă migală care atestă că cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei sunt plagiate.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Dincolo de plagiatul în sine, lucrarea nu este un produs de cercetare științifică. Nu are o metodologie, un corpus și o cercetare propriu-zisă.

Accesul la teză l-am primit în decembrie 2021, după trei solicitări scrise făcute la Biblioteca Națională începând cu luna mai 2021. Săptămâna trecută am primit acces și la Biblioteca UNAP.

Într-o declarație pe care premierul Nicolae Ciucă mi-a transmis-o aseară, susține că teza sa de doctorat “a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea