Rămâi conectat

Actualitate

Primul discurs al Regelui Charles al III-lea: „Vă voi servi cu loialitate și respect”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primul discurs al Regelui Charles al III-lea: „Vă voi servi cu loialitate și respect”

Noul monarh al Marii Britanii, regele Charles al III-lea, a ținut primul discurs adresat naţiunii britanice în urma decesului reginei Elisabeta a II-a.

Regele Charles al Marii Britanii a sosit vineri după-amiază la o bază militară de lângă Londra, revenind din Scoţia pentru a rosti un discurs adresat poporului, după ce mama sa, regina Elisabeta a II-a, a murit, relatează Agerpres, citând Reuters.

Charles, purtând un costum închis la culoare şi cravată neagră, şi soţia lui, Camilla, au urcat într-o maşină oficială a Casei Regale britanice după coborârea din avion, pentru a se îndrepta către Palatul Buckingham, unde a fost întâmpinat de mii de oameni.

Primul discurs către naţiune al regelui Charles în calitate de nou monarh al Marii Britanii va fi difuzat la ora locală 18:00, a anunţat vineri Palatul Buckingham, în urma decesului reginei Elisabeta, survenit joi.

Regele Charles al Marii Britanii: Vă voi servi cu respect și iubire

„Acea promisiune de a servi țării întreaga viață, o reînoiesc astăzi. În Commonwealth și în întreaga lume există un sentiment de recunoaștere față de anii în care mama mea i-a servit pe oameni. În 1947, la 21 de ani, a promis către Commonwealth să își dedice viața, fie ea scurtă sau lungă, în a servi poporul. A fost mai mult de o promisiune.

Regina Elisabeta a devenit un simbol a perioadei în care a domnit. Mă înclin în fața amintirii mamei mele. Împărtășesc dincolo de cuvinte cu voi această pierdere. Când Regina a urcat pe tron lumea încă se confrunta cu consecințele celui de Al Doilea Război Mondial. (…) În pofida tuturor provocărilor care au urmat națiunea a prosperat. (…) Indiferent unde locuiți, în UK sau în teritoriile din întreaga lume și indiferent de credințele voastre, vă voi servi cu respect și iubire. Viața mea se va schimba, desigur, pe măsură ce voi avea noile responsabilități.

Nu voi mai putea să mă dedic atât de mult timp acțiunile de caritate, dar totul va continua. Mă bazez pe sprijinul soției mele Camila. Ea devine Regina Consoartă, ca semn de recunoștință pentru tot suportul din acești ani. Prințul William devine succesor la tron. (…) Mulțumim pentru condoleanțele și sprijinul vostru. Către draga mea mamă, pe măsură ce îți începi ultima călătorie pentru a te alătura Tatălui meu, îți spun doar atât: Mulțumesc.”, a spus Regele Charles.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele mâine, 7 decembrie 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele EuroIns mâine, 7 decembrie 2023 Polițele de asigurare emise de către Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. își vor înceta valabilitatea automat pe data de joi, 7 decembrie, conform anunțului făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Un avertisment al ASF, menționează că toate polițele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare