Rămâi conectat

Actualitate

Primele doze de vaccin gripal pentru sezonul 2023/2024 au ajuns în România

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Primele doze de vaccin gripal pentru sezonul 2023/2024 au ajuns în România

Prima cantitate de vaccin gripal tetravalent pentru sezonul 2023/2024 au ajuns în România, anunță compania producătoare. Dozele sunt deja disponibile în farmacii.

Vaccinul este utilizat în Programul Național de vaccinare și conține tulpinile gripale selectate de Organizația Mondială a Sănătățiii pentru a fi utilizate în vaccinurile gripale pentru sezonul 2023-2024.

Vaccinarea antigripală este foarte importantă mai ales pentru persoanele vulnerabile, cum sunt vârstnicii sau cei cu anumite afecțiuni medicale cronice, femeile însărcinate, copiii sub 5 ani și lucrătorii din domeniul sănătății.

„Este nevoie de un nivel înalt de imunizare, iar imunitatea colectivă joacă un rol semnificativ”, spune Dana Duma Inczeffi, country manager Viatris România.

„Imunitatea colectivă, cunoscută sub numele de imunitate de grup, apare atunci când un procent înalt al populației este protejat prin vaccinare împotriva unui virus, făcând dificilă răspândirea unei boli pentru că există un număr mic de persoane susceptibile rămase de infectat. Aceasta arată importanța vaccinării, pentru că oamenii au puterea de a se proteja pe ei și pe ceilalți împotriva gripei. Doza standard de vaccin are eficiență dovedită la toate categoriile de pacienți începând cu vârsta de 6 luni, inclusiv la pacienții de peste 65 de ani, contribuind la extinderea viabilă și sustenabilă a imunizării gripale în țara noastră prin reducerea costurilor bugetare”, mai spune aceasta.

În ultimul sezon, gripa a reușit să se reinstaleze după aproape doi ani de circulație la un nivel scăzut.

Sezonul de gripă din Europa a început mai devreme decât în cele patru sezoane anterioare: confirmarea cazurilor de gripă în primele 21 de săptămâni a depășit cu mult raportările din aceeași perioadă a anilor anteriori, cu o creștere a spitalizărilor cauzate de boală începând cu toamna trecută. 3

Epidemia de gripă a durat mai mult decât de obicei, până la sfârșitul lui februarie 2023, cu o creștere de 5.2 ori a detecțiilor comparativ cu aceeași perioadă a sezonului 2021-2022.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Plata TVA la momentul emiterii facturii și nu la încasarea ei este foarte periculoasă”: Ce spune Cristian Păun, profesor la ASE, despre această măsură propusă de Guvern

Bera Larisa

Publicat

în

„Plata TVA la momentul emiterii facturii și nu la încasarea ei este foarte periculoasă”: Ce spune Cristian Păun, profesor la ASE, despre această măsură propusă de Guvern Profesorul universitar din cadrul Acedemiei de Studii Economice București, originar din Alba, Cristian Păun, a abordat pe pagina de socializare subiectul privind încasarea în avans a TVA la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea