Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul Mircea Hava este invitat să devină preşedinte al Comitetului de Iniţiativă pentru Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană

Publicat

în

Florin Roman a lansat o invitaţie publică tuturor personalităţilor publice din Alba Iulia pentru a sprijini proiectul ce vrea să transforme municipiul nostru reşedinţă de judeţ în polul cultural şi turistic al Europei în 2020. Mai mult, acesta îl invită public pe primarul Mircea Hava să devină preşedintele Comitetului de iniţiativă ce va coordona fiecare pas făcut în direcţia acestui îndrăzneţ şi totodată profitabil proiect pentru Alba Iulia.
„România poate fi din nou în 2020 gazdă a Capitalei Culturale Europene. Alba Iulia are un patrimoniu cultural unicat care trebuie pus pe harta Europei şi promovat în toată lumea. Alba Iulia poate fi în 2020 Capitala Culturală a Europei! Am demarat alături de colegi şi prieteni din Alba Iulia o campanie de strângere a cât mai mult sprijin popular pentru acest ţel, deoarece unul din criteriile alegerii unei capitale europene este susţinerea publicului. Am strâns în doar câteva zile de la prima postare pe Facebook câteva sute de aderenţi din Alba Iulia şi nu numai! Am demarat între timp o campanie mai largă în oraş cu zeci de mii de materiale şi strângem cât mai multe semnături. Acum trebuie deja să facem un pas şi mai departe. Succesul depinde de o bună organizare şi de implicarea a cât mai multor personalităţi şi oameni cu viziune şi pricepere. De aceea vă invităm să faceţi parte dintr-un Comitet de Iniţiativă pentru Alba Iulia 2020 – Capitala Culturală Europeană. Avem nevoie să construim împreună un proiect credibil, să formăm o Asociaţie ce sprijină acest proiect şi să convingem cât mai mulţi decidenţi din România şi din Europa despre posibilităţile Alba Iuliei.
Vă invităm să discutăm cum ne putem organiza şi care sunt primii paşi de făcut, duminică, 25 septembrie, ora 10.00, la sala de conferinţe de la Vila Elisabeta.
Beneficiile pentru Alba Iulia sunt nenumărate şi ele echivalează cu trecerea oraşului într-un nou secol, într-o nouă eră de dezvoltare. Transformarea oraşului într-un pol de atracţie turistică internaţională va duce şi la o dezvoltare fără precedent urbanistică şi culturală.
Acţiunea noastră nu e una politică, deşi consensul politic local trebuie găsit, este necesar şi solicitat explicit de către comisia de evaluare de la nivel european. Prezenţa mea sau a altor colegi în Comitetul de Iniţiativă va fi una egală cu a altor membri, de la egal la egal cu membrii altor partide care doresc să participe, însă nu ne vom opri nici un moment să sprijinim cu toate puterea acest demers pe care îl vedem drept crucial pentru oraşul Alba Iulia.
Preselecţia pentru Capitala Culturală a anului 2020 este în 2014, iar selecţia finală în 2016. Până atunci trebuie să avem toate atuurile pregătite. Vă aşteptăm alături de noi să facem din Alba Iulia Capitala Culturală a Europei în 2020! Să ne unim din nou pentru Alba Iulia şi România!”
Florin ROMAN, albaiulian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Publicat

în

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Sâmbată 21 mai 2022 în jurul orei 8.15, la punctul de lucru al unei firme din Sebeș, județul Alba, s-a produs un eveniment deosebit de grav soldat cu decesul unui muncitor din Sri Lanka, în vârstă de 27 de ani.

Potrivit ITM Alba, victima avea permis de muncă pentru a desfășura activitate la o altă societate din Sebeș. La data producerii evenimentului victima era liberă, aceasta având locul de cazare în barăcile societății unde s-a produs evenimentul.

Victima repara o remorcă a societății unde era cazată, acesta prin cădere l-a prins sub ea lovindu-l.

Elit - Gustul Desăvârșit

În curs se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului mortal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare