Politică Administrație
Primăria Sebeș construiește noi locuințe sociale în valoare de peste 7 milioane de lei: Licitația, lansată în SEAP
Primăria Sebeș construiește noi locuințe sociale în valoare de peste 7 milioane de lei: Licitația, lansată în SEAP
Primăria municipiului Sebeș construiește noi locuințe sociale. Administrația locală a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii de proiectare a investiţiei “Construire locuințe sociale” – proiectare faza PT + DE + PAC, verificare tehnică a proiectării, asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor și execuția lucrărilor.
Valoarea totală estimată a contractului este de 7.233.892,67 lei, fără TVA.
Primăria Municipiului Sebeș, prin echipa sa de proiecte, a câștigat o finanțare nerambursabilă pentru Proiectul „Construire locuințe sociale”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa 9.
Investiția se va realiza pe terenul liber de construcții, aflat în intravilanul Municipiului Sebeș, pe strada Alunului, nr. 9B, pe o suprafață de 2.412 mp.
Proiectul propune construirea de locuințe sociale, astfel încât să se asigure condițiile de locuit pentru persoanele sau familiile cu venituri reduse, care nu pot avea o locuință proprie, rezolvându-se astfel o parte din cererile pentru atribuirea de locuințe sociale. Clădirea va include apartamente cu una, două și trei camere.
Regimul de înălțime a construcției este P+3, incluzând 24 apartamente, respectiv 6 apartamente/nivel, din care 3 apartamente cu 3 camere, 13 apartamente cu 2 camere și 8 apartamente cu o cameră. La parterul blocului, patru apartamente sunt destinate persoanelor cu dizabilități.
Amenajările exterioare prevăd alei pietonale, alei pentru circulație auto, parcaje (27 locuri), loc de joacă pentru copii, platformă îngropată pentru colectarea gunoiului menajer, zone verzi și zone plantate.
Politică Administrație
Horațiu Florea: Creșterea pragului valoric la abuzul în serviciu încalcă și sfidează flagrant ideea de dreptate. Democrația românească mai are multe de învățat
Horațiu Florea: Creșterea pragului valoric la abuzul în serviciu încalcă și sfidează flagrant ideea de dreptate. Democrația românească mai are multe de învățat
Creșterea pragului valoric pentru abuzul în serviciu până la 250.000 de lei a stârnit numeroase reacții. „Noua OUG 13” va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.
Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, Horațiu Florea și-a expus părerea referitor la proiectul de lege, care ”încalcă și sfidează flagrant ideea de dreptate”.
”Introducerea pragului de 250.000 lei pentru încadrarea unui abuz în serviciu la categoria infracțiuni arată foarte clar că democrația românească mai are multe de învățat.
Ceea ce a trecut azi de Senat drept proiect încalcă și sfidează flagrant ideea de dreptate, cea care stă la baza oricărui sistem statal sănătos. Orice altă explicație este de prisos…”, a scris Horațiu Florea pe pagina de Facebook.
Reamintim că senatorii au votat, miercuri, în plen, un proiect de lege care modifică Codul Penal și introduce un prag de 250.000 lei, adică aproximativ 50.000 de euro, pentru abuzul în serviciu.
Mai precis, este vorba despre modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a altor acte normative, iniţiat de Guvern la sfârşitul anului 2022, care a introdus, printr-un amendament depus în comisia juridică, un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.
Propunerea aparține parlamentarilor PSD, PNL și UDMR.
Proiectul de lege a fost aprobat de Senat cu 79 de voturi ”pentru”, 25 ”împotrivă” și 11 abțineri.
Potrivit amendamentului admis în Comisia juridică, ”fapta funcționarului public care, cu știință, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act prevăzut de o lege, o ordonanță a guvernului, o ordonanță de urgență a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării, avea puterea de lege ori îndeplinește cu încălcarea unei dispoziții cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.
Proiectul urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților
Senatul este prima cameră sesizată în acest caz, proiectul urmând să meargă apoi la dezbateri în Camera Deputaților.
În 2017, ordonanța de urgență (OUG 13) adoptată de Guvernul Grindeanu, care a scos în stradă sute de mii de oamenii, introducea un prag de 200.000 de lei pentru abuzul în serviciu.
Atunci, Liviu Dragnea, fost președinte al PSD, era acuzat de abuz în serviciu, iar prejudiciul estimat era de circa 107.000 lei, potrivit Antena3.
Totodată, parlamentarii USR sunt de părere că această modificare de lege este ”același prag la abuzul în serviciu gândit de Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, același prag care a scos în stradă sute de mii de români”, ei făcând referire la protestele față de OUG13.
Politică Administrație
Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: OUG 13 se întoarce mai toxic decât ce a încercat Dragnea în 2017! Senatorii de Alba au votat proiectul
Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: OUG 13 se întoarce mai toxic decât ce a încercat Dragnea în 2017! Senatorii de Alba au votat proiectul
Mârșăvia PNL – PSD nu mai are nicio limită. Tot ce a început Dragnea, reușesc acești politicieni ai PNL și PSD să ducă la bun sfârșit!
Astăzi, în Senatul României, s-a votat un proiect de lege care dezincriminează abuzul în serviciu până la un prag al prejudiciului de 250.000 lei. Practic, până la suma respectivă va fi ,,liber la furat”. Precedenta încercare a clasei politice tradiționale se întâmpla în anul 2017, prin celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu. Acea încercare a scos în stradă sute de mii de oameni care au apărat principiile democratice.
Nu mai au nicio limită a bunului simț! Până și Dragnea cred că e uimit și invidios pe actualii călăi ai democrației din România.
Printre votanții de astăzi ai acestui proiect se numără și senatorii de Alba Călin Matieș (PSD) și Sorin Bumb (PNL). Proiectul va veni în Camera Deputaților, unde vom face tot ce e posibil pentru a elimina acest ,,prag al hoției”.
Politică Administrație
COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Ipocrizia PNL – PSD: Pensiile speciale sunt mai importante decât banii pentru spitale, școli și autostrăzi!
COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Ipocrizia PNL – PSD: Pensiile speciale sunt mai importante decât banii pentru spitale, școli și autostrăzi!
Coaliția de guvernare PNL – PSD are o dilemă în această perioadă: Sacrifică banii din PNRR pentru spitale, școli și autostrăzi sau renunță la pensiile speciale?
Întrebarea ar putea fi reformulată și altfel: protejăm specialii cu pensiile lor nesimțite de mii de euro sau îndeplinim cerințele Comisiei Europene, reformăm sistemul de pensii și primim banii din PNRR?
Ca să îi ajute pe cei din PNL și PSD să își rezolve dilema, USR a depus o serie de amendamente la proiectul Legii pensiilor speciale. Mai exact, USR propune ceea ce își doresc toți românii și ce este scris ca jalon în PNRR: trecerea pensiilor speciale la sistemul contributiv.
Nedreptatea trebuie să înceteze, iar toți pensionarii români trebuie să fie egali în fața legii, așa cum spune Constituția. E timpul să spunem stop pensiilor nesimțite și privilegiilor pe care politicienii din PNL și PSD le apără cu înverșunare. Cu ce este mai presus „specialul” Nicolae Ciucă cu pensie specială de câteva mii de euro față de o bunicuță din Munții Apuseni, care se chinuie să trăiască în fiecare lună cu câteva sute de lei. Unde este echitatea, dreptatea și mai ales unde este respectul față de majoritatea pensionarilor români, care nu au avut norocul să fie în categoria „specialilor”?
USR propune singura soluție reală pentru salvarea sistemului românesc de pensii, care în anii următori ar putea intra în colaps. Această soluție este desființarea pensiilor speciale – inclusiv cele ale aleșilor locali. Asta înseamnă, nu doar că nu se vor mai deschide noi dosare de pensii speciale, ci și că pensiile speciale aflate în plată ar dispărea, beneficiarii lor păstrând doar pensia contributivă. De asemenea, pensiile din justiție s-ar limita, așa cum scrie în deciziile CCR, doar la categoria magistraților, s-ar elimina perioadele de asimilare, iar magistrații s-ar pensiona la 63/65 de ani, cu stagiul complet de cotizare de 35 de ani, exact ca în sistemul public contributiv de pensii.
USR are curaj să spună clar: Stop Pensii Speciale! Am depus 5 proiecte de lege pentru eliminarea pensiilor speciale. Toate au fost respinse de majoritatea PNL – PSD, care le-a și inventat.
În acest moment, PNL și PSD trebuie să decidă dacă sacrifică banii din PNRR pentru școli, drumuri, autostrăzi și spitale, protejând în schimb pensiile speciale nesimțite. De fapt, PNL și PSD amanetează viitorul românilor de dragul privilegiilor specialilor pe care îi apără cu atâta înverșunare.
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est
-
Actualitateacum 14 ore
Admitere la Academia SRI 2023: Specializarea „Psihologie” e înlocuită din toamnă cu licența în „Operațiuni de intelligence”
-
Ştirea zileiacum 12 ore
UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT rutier la ieșire din Alba Iulia: Trei persoane au ajuns la SPITAL, în urma unei coliziuni între două autoturisme
-
Sportacum 15 ore
VIDEO| Albaiulianul Nicolae Stanciu a deschis ”balul” în România – Belarus 2-1: Gol genial al ”decarului” și ”căpitanului” naționalei
-
Ştirea zileiacum 13 ore
VIDEO| Noua sală de desfășurare a probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere a fost inaugurată în incinta Mercur City Center: Are 14 stații de lucru și sistem de supravegere performant
-
Ştirea zileiacum 6 ore
Mama tânărului din Alba Iulia care şi-a omorât copilul de un an, rupe tăcerea: ”Eu le-am zis clar: Spargeți ușa, orice minut contează”. Părinții bebelușului s-ar fi cunoscut pe o platformă de sinucigași