Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria orașului Cugir este pregătită să facă față primului val de zăpadă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ținând cont de avertizarea meteo emisă de INMH, primarul Adrian Teban le-a cerut serviciilor competente să fie gata să intervină în caz de nevoie pentru deszăpezirea drumurilor.

În acest sens, angajaţii serviciului Administrarea Domeniul Public şi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţe au simulat vineri, ora 13.00, o intervenţie în caz de ninsori. Acest ultim test fără zăpadă, mai ales că ninsorile sunt aşteptate din oră în oră, s-a realizat în prezența edilului șef, Adrian Teban și au fost coordonate de administratorul public Călin Furdui. Au mai participat reprezentanții ADP Dăuceanu Cristel și Ștefan Lazoc, precum și inspectorul de protecție civilă, Mircea Zbutea.

Au fost pornite utilajele de deszăpezire pentru a verifica funcționalitatea acestora, generatoarele electrice și fasonatoarele mecanice necesare tăierii arborilor care s-ar putea prăbuși din cauza fenomenelor meteo, precum și alte scule din dotare. Totodată au fost puse la punct ultimele detalii cu privire la sistemul de intervenție, fiind organizate trei echipe care să asigure permanență pe toată perioada iernii. Acestea vor lucra după un orar bine stabilit, care să le permită să acționeze rapid la nevoie.

Primarul Cugirului, Adrian Teban, le-a atras atenția asupra zilei de duminică în care se vor desfășura alegerile parlamentare, cerându-le să fie pregătiți să elibereze de zăpadă sau gheață căile de acces spre secțiile de votare, acordând o atenție deosebită zonelor de munte. În ceea ce privește dotarea, au fost achiziționate 40 de tone de sare și 250 metri cubi de nisip.

Deocamdată avem suficient material antiderapant, însă, în condițiile în care vom avea o iarnă grea, vom achiziționa cantitatea de care va fi nevoie” a precizat edilul cugirean.

În ceea ce privește utilajele, administrația locală dispune de  un tractor cu dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, un buldoexcavator cu lamă pentru înlăturarea zăpezii, un autocamion dotat cu lamă și dispozitiv de împrăștiere și o mașină de intervenție rapidă în caz de accidente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea