Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia va fi nevoită să modifice HCL-ul ILEGAL, privind noile TARIFE la salubritate! Cum s-a transformat tariful unic/persoană LICITAT în preț/recipient

Publicat

în

Primăria Alba Iulia va fi nevoită să modifice HCL-ul ILEGAL, privind noile TARIFE la salubritate! Cum s-a transformat tariful unic/persoană LICITAT în preț/recipient (pubelă).

Primăria municipiului Alba Iulia, în ciuda unor manipulări și intoxicări ordinare ale unor semianalfabeți juridic din presa locală, deloc dezinteresați, care încearcă să denatureze realitatea, va fi nevoită să modifice hotărârea de consiliu local privind ”aprobarea tarifelor unice și a tarifelor distincte practicate de către operatorul economic delegat, Asocierea SC RER VEST S.A./SC RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A. în raport cu utilizatorii serviciului de salubrizare pentru activitatea de colectare și transport al deșeurilor municipale și similare desfășurată în Zona 1 – Lot 1 Alba Iulia a județului Alba în baza contractului de delegare prin concesiune a activității de colectare și transport a deșeurilor nr. 61/18.04.2019”.

În realitate, hotărârea adoptată de Consiliul local Alba Iulia, copiată în cea mai mare parte de la ADI SALUBRIS, dincolo de condițiile de formă, asupra cărora nu insistăm, are prevederi de o ILEGALITATE grosolană, care ar fi produs efecte directe în buzunarul cetățeanului din Alba Iulia. Prin hotărârea amintită se modifică tarifele ofertate de Asocierea RER VEST & RETIM, în cadrul licitației, tarife prevăzute foarte clar în contractul de delegare a serviciului de salubritate, în cazul utilizatorilor casnici de la case.

Citește și: Fără PRECEDENT! 50 de HOTĂRÂRI de CL ale UAT-urilor din Alba, cu privire la TARIFELE la GUNOI, declarate ILEGALE

Cu alte cuvinte, una au licitat cei de la RER VEST & RETIM, alta voia să aplice în practică Primăria Alba Iulia. Nu există niciun dubiu, dar absolut nici cel mai mic, RER VEST & RETIM au licitat un tarif unic pentru utilizatorii casnici din mediul urban, așa cum era prevăzut în caietul de sarcini, indiferent că e vorba de utilizatori de la bloc (Asociații) sau de la case! Legal nici nu puteau să liciteze altceva pentru că ar fi fost descalificați din cadrul procedurii de licitație.

Electrica Furnizare Discount

S-a licitat un tarif unic/persoană în mediul urban de 7,03 lei (vezi facsimil), la care se adaugă depozitarea, taxa pentru economia circulară și taxa pe valoarea adăugată, iar HCL-ul adoptat modifică condițiile de la licitație, trecându-se de la tariful unic pe utilizator casnic, la tariful pe recipient (pubelă etc.) pentru utilizatorii de la case, ILEGALITATE evidentă! Probabil în ”Republica Independentă Alba” e posibil acest lucru, legislația națională nemaiproducând de multă vreme efecte pe acest teritoriu!

Nu e pentru prima dată când se încearcă transformarea tarifului unic/persoană în tarif pe recipient pentru utilizatorii casnici din Alba Iulia. În 28 iunie 2019,  Consililul local Alba Iulia, la doar câteva luni de la câștigarea licitației de către Asocierea RER VEST & RETIM, urmare a adresei nr. 73/18.06.2019 a ADI Salubris Alba – Zona 1 Alba lulia, prin Hotărârea nr. 197/2019, aprobă ”tarifele distincte pentru beneficiarii serviciului de salubrizare din municipiul Alba lulia pentru contractul de delegare a gestiunii nr. 61/18.04.2019 – Zona 1 Alba lulia de operare, conform anexei și se împuternicește un angajat al primăriei pentru a vota actul adițional la contractul nr. 61/18.04.2019 având ca obiect introducerea tarifelor distincte aplicate beneficiarilor serviciului de salubrizare conform prevederilor legislative actuale, în Adunarea Generală a Asociaților Salubris Alba”. Culmea, în anexa hotărârii sunt prevăzute tarife distincte pentru colectarea pe recipient, nu pe persoană, chiar dacă actul administrativ în speță trebuia doar să aprobe semnarea contractului de delegare în conformitate cu caietul de sarcini și oferta operatorului.

Ca să revenim la Hotărârea nr. 290/2021 a CL Alba Iulia, prin articolul 2 ”se aprobă tarifele distincte pentru colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reziduale și pentru colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reciclabile rezultate din tarifele unice recalculate, pe categorii de utilizatori, pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere și similare pentru utilizatorii serviciului (persoane fizice, persoane juridice private și persoane juridice publice – instituții, autorități publice) din Zona 1 – Lot 1 Alba Iulia, județul Alba, aflată în delegare prin concesiune la operatorul economic Asocierea SC RER VEST S.A./SC RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A. pentru serviciul de colectare și transport deșeuri municipale și similare”, tarife care nu au fost niciodată licitate și nici nu sunt prevăzute în contractul inițial de delegare a serviciului. (vezi facsimil)

Pe scurt, operatorul a licitat un tarif unic/persoană fizică în mediul urban, tarif prevăzut în contractul de delegare, iar prin hotărârea menționată se adaugă tarife distincte pe recipient! Modificarea condițiilor unei licitații, a unui contract rezultat în urma acesteia este o faptă extrem de gravă, care dacă produce consecințe juridice depășește sfera ilicitului administrativ.

Trebuie precizat că, în ciuda asigurărilor ADI SALUBRIS, care și-a permis să facă un artificiu, introducând, fără să fi fost prevăzute în licitație, tarife distincte pe recipient, prețul mediu al serviciului suportat de utilizatorul casnic de la case din Alba Iulia ar crește! Să nu mai amintim de faptul că s-ar crea o inechitate în ceea ce privește prețul serviciilor, situație nepermisă de lege.

De pildă:

– o persoană singură care locuiește la casă, în varianta recipientelor de 60 de litri, ar trebui să plătească un preț lunar de 17,73 lei! Asta, în condițiile unei reduceri de 50%, pe care noi nu am găsit-o în HCL 290 a Primăriei Alba Iulia, așa cum sunt la alte UAT-uri, pentru că prețul întreg e de 35,46 lei (probabil nu au fost publicate toate anexele);

– două persoane, varianta recipientelor de 60 de litri (dacă s-ar încadra) ar trebui să plătească lunar 35,46 de lei, adică 17,73 lei de persoană;

– trei persoane, varianta recipientelor de 120 de litri, ar trebui să plătească 47,78 de lei/lună, adică 15,82 de lei/persoană.

În oricare din aceste situații, față de prețul de 13,67 de lei/persoană (preț modificat, care include TVA-ul și toate taxele), prin modificările făcute la contract prin Hotărârea de CL Alba Iulia, utilizatorul care locuiește la casă ar plăti un preț cu mult mai mare față de ce s-a licitat și raportat la prețul unic, prevăzut la art. 10 din contractul de delegare!

Publicitate

Ştirea zilei

BILANȚ PARȚIAL| 16.110 de cazuri noi de COVID-19 și 448 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Publicat

în

BILANȚ PARȚIAL| 16.110 de cazuri noi de COVID-19 și 448 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Joi, 21 octombrie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității un prim bilanț pe scurt al pandemiei de COVID-19 în România

448 de decese și 16.110 cazuri noi de COVID au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.110 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 448 decese dintre care 0 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a anunțat GCS.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea zilei

Primăria Municipiului Aiud angajează CONSILIER debutant în cadrul Biroului Comunicare și Relații Publice: Condiții de participare

Publicat

în

Primăria Municipiului Aiud angajează CONSILIER debutant în cadrul Biroului Comunicare și Relații Publice: Condiții de participare

Primăria Municipiului Aiud, organizează la sediul instituției din str. Cuza Vodă, nr. 1, concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a postului vacant, funcție publică de execuție de consilier, clasa I, grad profesional debutant din cadrul Biroului Comunicare și Relații Publice, Compartiment Centrul de Informații pentru Cetățeni din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Aiud, organizat în baza art. II din Legea nr.203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Durata timpului de muncă pentru funcția publică de execuție de consilier, clasa I, grad profesional debutant este de 8h/zi, respectiv 40h/săptămână, respectiv durată normală a timpului de muncă. Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile de ocupare a unei funcții publice, prevăzute la art. 465 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Condiţiile de participare la concurs pentru postul de consilier, clasa I, grad profesional debutant sunt studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă.

Electrica Furnizare Discount

Condiţiile de desfăşurare ale concursului:

– Proba scrisă: 22.11.2021, ora 10:00 – sediul Primăriei Municipiului Aiud, sala Ion I.C.Brătianu;
– Interviul: se va susţine într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.
– Dosarele de înscriere la concurs se depun în perioada 21.10.2021 – 09.11.2021 (ora 16:00), la sediul Primăriei Municipiului Aiud.

Condiţiile de participare şi condiţiile de desfăşurare a concursului, bibliografia, tematica (cuprinde bibliografia integral), atribuțiile stabilite în fișa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează la sediul Primăriei Municipiului Aiud şi pe site-ul instituției: www.aiud.ro.

Relații suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Municipiului Aiud, situată în Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 1, număr de telefon 0258 861 310, interior 1013/fax 0258 861280, e-mail: [email protected], persoana de contact: Dancea Stînea Anamaria, consilier în cadrul Biroului Resurse Umane, Control Intern, precum și de pe site-ul instituției: www.aiud.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Când se vor recupera orele din cele două săptâmâni de vacanță. Sorin Cîmpeanu: „Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie”

Publicat

în

Când se vor recupera orele din cele două săptâmâni de vacanță. Sorin Cîmpeanu: „Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie”

În cursul serii de miercuri, Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educaţiei, a anunţat că se va decide abia după revenirea din vacanţa de două săptămâni când se va recupera această perioadă.

Există mai multe variante pentru recuperarea orelor pierdute, dar reprezentanții Ministerului se vor consulta pentru o decizie finală cu elevii și profesorii. Hotărârea e nu va fi luată înainte de revenirea din vacanță, potrivit ministrului.

„Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe (cât se poate), şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie”, a adăugat Cîmpeanu.

Electrica Furnizare Discount

El a precizat că after school-urile nu sunt reglementate de Ministerul Educației, astfel că pot funcționa. Totuși, acestea trebuie să desfășoare activitățile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.

„Afterschool-urile organizate în regim privat nu funcționează cu aplicarea cadrului legal stabilit de legea nr. 1/2011 a Educației Naționale, cu modificările și completările ulterioare. Acestea funcționează în afara unităților de învățământ și nu sunt reglementate de Ministerul Educației . Acestea au obligația să respecte regulile generale de siguranță sanitară”, spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile și grădinițele se vor închide începând de luni, 25 octombrie.

„Până vă convingeți să vă vaccinați este nevoie de restricții. Școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, precum și prin personalul care se îmbolnăvește. În mod normal, de luni, este vacanță pentru cei mici. Astăzi (miercuri – n.r.) s-a decis că vacanța va fi valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu. Două săptămâni va fi vacanță, începând de luni”, a declarat Iohannis.

Potrivit structurii anului școlar, în perioada 25-31 octombrie, ar fi fost vacanță doar pentru elevii din învățământul primar și pentru copiii din grădinițe. În urma discuțiilor de la Cotroceni, s-a decis ca toți elevii să intre în vacanță pentru următoarele două săptămâni.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare