Prima școală „smart” la… țară din România! Votează proiectul comunei care a absorbit cele mai multe fonduri europene în competiția Țara lui Andrei!
Comuna Ciugud vrea să dezvolte un proiect ambițios, respectiv să înființeze prima școală „smart” din mediul rural din România. Totodată, comunitatea dorește să promoveze un concept național prin care să demonstreze că tehnologia poate fi soluția prin care educația în mediul rural se poate dezvolta și copiii pot fi atrași spre procesul de învățare folosind soluții tehnologice inovatoare și inedite.
Comuna, cunoscută pentru faptul că a atras cele mai multe fonduri europene și denumită uneori „orașul de la țară”, a intrat astfel cu proiectul „Smart School la Ciugud – școala viitorului în mediul rural” în competiția Țara lui Andrei. Ciugudul vrea să transforme din toamnă școala gimnazială din localitate într-o „smart school” în care copiii să beneficieze de mijloace inteligente educaționale precum manuale digitale, table interactive, bibliotecă virtuală, catalog electronic sau o platformă prin care profesorii, elevii și părinții pot interacționa.
O soluție inovatoare este și posibilitatea oferită copiilor, care din motive medicale lipsesc de la cursuri, aceștia putând să asiste la ore conectându-se de acasă la un sistem audio video cu un user și o parolă. De asemenea elevii din Ciugud nu vor mai fi obligați să care un ghiozdan plin cu cărți la școală, ci vor primi un e-book reader pe care vor fi încărcate în formă digitală toate manualele și cărțile de care au nevoie în procesul educațional.
„Smart school” înseamnă o școală inteligentă care pregătește viitorii cetățeni inteligenți ai comunității dar și dovada că se poate face învățământ de calitate și în mediul rural.
Dacă vrei să susții proiectul elevilor din Ciugud, votează-l în competiția Țara lui Andrei, votează aici
sau
Sau scanând cu orice aplicație QR Scan codul QR următor:
Ciugudul este comuna din România care a reușit să atragă cele mai multe fonduri europene în exercițiul financiar 2007 – 2013, fiind un exemplu de bune practici la nivel național. Suma totală a finanțărilor accesate depășește 30 de milioane de euro, bani care au ajuns în infrastructură, modernizarea și extinderea rețelelor de canalizare și alimentare cu apă, crearea unor condiții mai bune pentru educație, modernizarea unor edificii de cultură. Ciugudul a implementat și proiecte pilot, fiind prima comună din România care a accesat fonduri pentru asfaltarea drumurilor de câmp, între exploatațiile agricole.
În prezent, comuna Ciugud încearcă să promoveze la nivel național conceptul de ”smart village” dorind să implementeze numeroase soluții inovatoare pentru a fi mai aproape de cetățean (prima comună din România care are automate de plată pentru taxe și impozite locale, implementarea iluminatului inteligent, asigurarea electricității cu ajutorul unei microcentrale eoliene sunt câteva proiecte deja implementate).
Următorul pas este „școala inteligentă”, iar la Ciugud va funcționa prima școală de acest fel din mediul rural din România care se dorește un proiect pilot pentru dezvoltarea învățământului din satul românesc.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Primăria municipiului Blaj achiziționează servicii cadastrale pentru întăbularea a peste 750 de imobile din extravilanul orașului. Licitația, lansată pe SEAP
Primăria municipiului Blaj achiziționează servicii cadastrale pentru întăbularea a peste 750 de imobile din extravilanul orașului. Licitația, lansată pe SEAP Administrația municipiului Blaj a lansat recent licitația în SEAP, care prevede achiziția de servicii cadastrale de înregistrare sistematică având ca obiect sectoare cadastrale din cadrul UAT Blaj care cuprind un număr de 766 imobile din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum o zi
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Actualitateacum 4 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Ştirea zileiacum 3 ore
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului