Rămâi conectat

Actualitate

Prim-ministrul Viorica Dăncilă: Nicio pensie nu va scădea în România, iar inechitățile din sistem vor fi eliminate. Legea pensiilor va fi pusă în dezbatere publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viorica Dăncilă a declarat luni seară că în urma adoptării Legii pensiilor, care va fi pusă în dezbatere publică, nu vor exista diminuări ale pensiilor şi vor fi eliminate o serie de inechităţi din sistem.

„Această lege va fi pusă în dezbatere publică şi, după ce vom face corecturi, dacă va fi nevoie, sau vom ajunge la forma finală, vom vorbi despre Legea pensiilor, o lege care e cuprinsă în programul de guvernare şi care va fi adoptată până la sfârşitul acestui an. Ceea ce pot să spun sunt două lucruri care de multe ori au provocat îngrijorare sau nemulţumire. Primul lucru este faptul că va elimina inechităţile din sistem, pentru că avem situaţii în care oameni care au acelaşi număr de ani de muncă, au aceeaşi pregătire, au muncit în acelaşi domeniu au pensii diferite, pentru că s-au pensionat în ani diferiţi.

Al doilea lucru pe care vreau să îl spun este legat de faptul că nicio pensie nu va scădea în România. Cred că aceste lucruri sunt foarte importante şi pentru cei care au nemulţumiri legate de primul aspect, dar şi pentru cei care sunt îngrijoraţi că, urmare a Legii pensiilor, s-ar putea să aibă pensii mai mici. Dimpotrivă, vom avea o creştere a pensiilor, şi nicidecum o diminuare a lor”, a precizat Dăncilă..

Ea a adăugat că până în 2020 punctul de pensie va creşte la 1.775 de lei iar pensia minimă va fi de 775 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea