”Prietenii lui Prichindel – Să învățăm împreună” – Un nou proiect al Teatrului de Păpuși din Alba Iulia

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Începând cu luna martie Teatrul de Păpuși ”Prichindel” dă startul unui nou proiect: ”Prietenii lui Prichindel – Să învățăm împreună”. Scopul acestui proiect este acela de a oferi minime informații utile unui număr cât mai mare de copii, școlari și preșcolari, pornind de la ideea că suntem o instituție care contribuie la educația celor mici, nu numai prin spectacolele pe care le oferă.

Obiectivele pe care ni le-am propus sunt legate de igienă corporală, alimentație sănătoasă, educație civică, deprinderea de a fi responsabil și de protejarea mediului înconjurător. Și, ca să ne atingem aceste obiective avem nevoie de prieteni, care nu numai că vor fi alături de noi în acest proiect, dar sunt specialiști în materie de sănătate sau protecție și educație civică. Mai concret, parteneri în acest demers educațional ne sunt: Direcția de Sănătate Publică Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

ELIT

Înainte de fiecare spectacol pe care teatrul îl oferă celor mici vom aloca 10 minute pentru unul din subiectele menționate mai-sus. Astfel, într-un mediu plăcut și primitor, copiii pot învăța, de la un medic specialist cum să se spele corect pe dinți sau care sunt alimentele hrănitoare și sănătoase care le sunt la îndemână, iar de la un ofițer de poliție cum să traverseze strada sau cum să se ferească de persoane necunoscute.Sunt doar câteva exemple pe care le-am menționat, spectrul educațional fiind unul mult mai larg. Mulțumim prietenilor noștri, având certitudinea că acest proiect este unul util și necesar.

Acest proiect este unul pilot pe care ne dorim, ca în următorii ani, să-l extindem la nivelul județului.

Cristina Smadea, secretar literar – Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419