Rămâi conectat

Actualitate

Prețul vaccinurilor anti-Covid cumpărate de către UE publicat din greșeală. Care este prețul celui mai scump vaccin și celui mai ieftin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preturile negociate pentru vaccinurile anti-Covid au fost făcute publice, din greșeală, de către un oficial belgian. Postarea a fost ștearsă repede, dar nu destul de devreme că presa să salveze datele comunicate.

Secretarul belgian de stat pentru Buget și Protecția Consumatorilor, Eva De Bleeker, a publicat din greșeală pe Twitter, joi, un tabel cu prețul fiecărui vaccin contractat de UE și cât va cheltui în total Belgia pe ele, informează Politico, citând site-ul belgian HLN.

Postarea a fost ștearsă la scurt timp, însă jurnaliștii au avut timp să salveze un printscreen.

Lista cu prețurile vaccinurilor publicată de Eva De Bleeker:

Oxford – AstraZeneca: 1,78 Euro
Johnson & Johnson: 8,50 Dolari
Sanofi-GSK: 7,56 Euro
CureVac: 10 Euro
Pfizer – BioNTech: 12 Euro
Moderna: 18 Dolari

Din tabelul publicat de oficialul belgian mai reiese că această țară a contractat peste 33 de milioane de vaccinuri, în valoare toală de aproape 280 de milioane de euro.

Commisia Europeană a refuzat până acum să facă publice prețurile vacinurilor negociate cu producătorii, argumentând că sunt confidențiale.

Potrivit HLN, reacția Comisiei Europene la dezvăluirea presei din Belgia a fost: „Nu comentăm ce s-a întâmplat în Belgia, dar prețurile vaccinurilor sunt confidențiale”.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea