Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Preţul locuinţelor a crescut cu 28,4% în România, în ultimii 5 ani: Comparativ, preţurile medii au avansat cu 78,5% în Ungaria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 2015-2020, preţul unei locuinţe din România a crescut cu 28,4%, comparativ cu alte ţări din Europa de Est, unde preţurile medii au avansat cu 78,5% în Ungaria, 53,9% în Cehia, 37,4% în Bulgaria şi 35,4% în Polonia, spune Cristian Popa, membru CA al BNR, într-o postare pe Facebook, anunță Mediafax.

Astfel, dacă în 2015 un apartament cu două camere costa în jur de 70.000 de euro, în 2020 preţul unui astfel de imobil în România ajungea la 90.000 de euro, în Cehia la 96.000 de euro, iar în Ungaria la 125.000 de euro, arată calculele ZF pe baza procentelor exprimate de Cristian Popa.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

“Deşi aceasta este doar o perspectivă, cea a ultimilor cinci ani, cu date până la finalul anului 2020, trebuie spus că în anul 2021, preţurile la locuinţe au început să se aprecieze din nou”, spune Cristian Popa.

El menţionează că aceste evoluţii sunt determinate în general de un mix de factori fundamentali precum salariile în creştere, raportul cerere-ofertă, costurile mici de finanţare prin credite bancare, preţurile în creştere ale materiilor prime sau rata mare de locuinţe supraaglomerate.

România este pe primul loc în UE când vine vorba despre numărul de proprietari de locuinţe. Astfel, peste 95% dintre români deţin imobilele în care locuiesc potrivit unei statistici a Eurostat. Paradoxal însă, tot România deţine supremaţia la cele mai aglomerate case din UE, cu un procent de 45% dintre români care se înghesuie în locuinţe.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Burse de merit 2024: Ce sume pot primi lunar elevii care au rezultate bune la școală. Alte burse

Ziarul Unirea

Publicat

în

Burse de merit 2024: Ce sume pot primi lunar elevii care au rezultate bune la școală. Alte burse Bursa de merit se acordă, în 2024, celor mai buni 30% elevi din fiecare clasă, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale. Bursele de merit se acordă în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale. Pentru elevii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea