Rămâi conectat

Economie

Prețul apartamentelor în Alba Iulia a crescut în 2015 cu 5,5%. În Sibiu a scăzut. Clujul a devansat capitala

Ziarul Unirea

Publicat

în

Concluziile ultimei analize de piață realizate de un portal imobiliar citate de AGERPRES, arată că prețurile apartamentelor au crescut în trimestrul 4 al anului 2015, comparativ cu aceași perioadă din 2014.

 

Cetatea Alba Iulia din MIG 21 by Adrian DulauRegiunea Centru

În regiunea Centru, din care fac parte județele Alba, Brașov, Harghita, Covasna, Sibiu și Mureș, pretențiile vânzătorilor s-au majorat în orașe-reședință, cu excepția Sibiului, unde s-au consemnat scăderi de preț.

 

În Alba Iulia, prețurile au crescut anul acesta cu 5,5%, de la 583 euro/mp la 615 euro/mp.

CITEȘTE ȘI: Evoluția pieței imobiliare în Transilvania: Prețul apartamentelor în Alba Iulia, cea mai mare creștere la nivel de regiune

În Brașov, apartamentele s-au scumpit, în medie, cu 6,5%, de la 821 euro/mp în T4 2014, la 874 euro/mp în T4 2015. Față de mai 2008, când a fost atins vârful prețurilor în Brașov, respectiv 1.475 euro/mp, valoarea actuală este cu 40,7% mai mică.

 

După un declin anual de 2,7%, apartamentele din Sibiu costă acum 663 euro/mp, față de 682 euro/mp în perioada similară din 2014. Aceasta este cea mai mare scădere de preț consemnată la nivel național în 2015.

 

București, devansat de Cluj-Napoca

Cele mai semnificative rate anuale de creștere, de peste 10%, au fost în Cluj-Napoca, Timișoara și Suceava, în vreme ce ieftiniri au avut loc doar în Sibiu, Reșița și Focșani.

 

Clasamentul național al celor mai scumpe apartamente este condus de Cluj-Napoca, București, Timișoara și Constanța, la polul opus regăsindu-se orașe precum Reșița, Târgoviște, Zalău și Satu Mare.

 

‘În 2015, tonul în rezidențial a fost dat din Ardeal și Banat. După ce a fost devansată de Cluj-Napoca, Capitala se situează anul acesta pe locul al doilea în clasamentul orașelor cu cele mai scumpe apartamente, o premieră în România. Bucureștiul nu conduce nici topul celor mai mari creșteri de preț, fiind depășit de Cluj-Napoca și Timișoara’, spune directorul general Imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea