Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Președinții organizațiilor de tineret: Cine sunt viitorii politicieni din Alba, cu ce se pot mândri și cum vă conving să votați la prezidențiale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

presedinti organizatii de tineret01Ziarul Unirea îi pune față în față pe președinții organizațiilor de tineret din județul Alba, care au misiunea, la fel ca și seniorii, de a convinge electoratul să participe la alegeri și să voteze candidatul pe care îl susțin. Teoretic, ei reprezintă viitorii politicieni ai județului, și de ce nu chiar și ai României. În ”jocul” nostru au intrat cinci președinți ai organizațiilor de tineret: cine sunt, cu ce se pot mândri și cum vă conving să votați la prezidențiale, aflați din rândurile de mai jos.

Bogdan Medrea, președintele TSD Alba a terminat Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, specializarea instalații și ocupă, în prezent, funcția de director al Electrica S.D.E.E., societate comercială subordonată Ministerului Economiei. Face politică de 7 ani și este consilier local al municipiului Alba Iulia

”Victor Ponta este o persoană extrem de dinamică, venită din rândul tinerilor. A dovedit Medreacă este capabil în decursul activității politice și profesionale. Este o persoană bine văzută la nivel internațional și considerăm că România are nevoie de el pentru a îndrepta imaginea creată de regimul Traian Băsescu”, a spus Bogdan Medrea.

Tânărul social-democrat a precizat că își dorește să demonstreze că este o persoană capabilă pentru funcțiile în care a fost investit și nu a vrut să vorbească de planurile de viitor, în domeniul politicii.

PaunescuFuziunea dintre PDL și PNL a făcut ca ACL să aibă doi copreședinți la organizația de tineret a municipiului Alba Iulia. Bogdan Păunescu (PDL) face politică de șase ani, conduce propria firmă de programare web și grafică publicitară, fiind absolvent al unei facultăți.

”Pe parcursul a şase ani de implicare şi devotament în această organizaţie, pot spune cu sinceritate că am trecut treaptă cu treaptă prin diferite funcţii de conducere în cadrul organizaţiei, iar în momentul de faţă ocup funcţia de preşedinte al unei frumoase organizaţii de tineret a acestui partid politic. Klaus Iohannis este un altfel de candidat, un alt tip de politician, o persoană cu o carieră vastă în structura statului român, o persoană în care cred cu tărie că poate schimba puţin traseul pe care ţara noastră se îndreaptă, un traseu greşit, iar prin persoana lui Klaus Iohaniss ţara  noastră poate relua legăturile cu Uniunea Europeană, poate reface relaţiile internaţionale pe un fond sincer şi benefic.”, a spus Bogdan Păunescu.

Acesta spune că urmărește foarte atent scena politică actuală, succesiunea de evenimente benefice şi mai puţin benefice ţării noastre, iar în momentul în care o să simtă că este necesar  să se implice mai mult şi consideră că poate aduce un aport substanţial în societate, poate dintr-o funcţie publică, cu siguranţă o va face.

Lupea01Copreședintele partidului de tineret ACL Alba Iulia, Gabriel Lupea ocupă și funcția de președinte a TNL la nivel municipal. Pe lângă această funcție, face parte și din birourile de seniori ale organizației municipale și județene și mai nou din biroul politic județean al ACL Alba.

”Cu politica am cochetat încă din perioada liceului, participând la diferite activități ale Partidului National Liberal, însă oficial doar din facultate, când m-am hotărât sa completez adeziunea partidului cu cea mai bogata istorie de pe scena politica românească, istoria si orientarea de dreapta a acestui partid fiind doua lucruri hotărâtoare in luarea deciziei mele. Am pornit la drum cu convingerea si speranța ca schimbarea poate veni din partea noastră, a tinerilor si continui sa cred cu tărie acest lucru. Ca si planuri de viitor, deoarece sunt o persoana căreia ii place sa persevereze, îmi doresc același lucru si pe plan politic si mai ales sa continui colaborarea foarte buna alături de colegi, pe plan local si județean”, a spus președintele de tineret a ACL Alba Iulia.

Acesta a absolvit Facultatea de Drept la Alba Iulia, cursurile de masterat la Sibiu și în prezent este formator pe proiecte prin fonduri europene, după ce a profesat ca și jurist sau consilier juridic.

”Din punctul meu de vedere, candidatul ACL, Klaus Iohannis este cea mai potrivită persoana pentru a ocupa funcția de președinte în acest moment, lucru confirmat și în urma sondajelor de opinie. Astfel îndemn pe toți ardelenii și nu numai să aibă încredere în candidatul și omul Iohannis, deoarece ca și primar al Sibiului a realizat o serie de lucruri notabile care îl recomanda pentru această candidatură și funcție. În final, doresc să amintesc că în octombrie 2009, imediat după căderea regimului Boc, Klaus Iohannis a fost propus pentru funcția de prim-ministru al României de către PNL, propunere acceptata si chiar susținută de PSD”, a spus Gabriel Lupea.

GostianÎn fruntea nou înființatei organizații de tineret a PLR Alba se află o persoană care nu a mai făcut politică. Gostian Bogdan este absolvent a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, sepcializarea Drept.

Bogdan Gostian susține că Tăriceanu ar fi în primul rând un președinte îndreptat spre interesele tinerilor, iar locuitorii Alba au un motiv în plus să-l voteze deoarece în timpul guvernării sale, județul nostru a beneficiat de o finanțare considerabilă. Totodată acesta a reiterat ideea președintelui interimar Ioan Lazăr și anume că două persoane din județul nostru au fost numiți miniștri în Guvernul lui, fapt fără precedent.

DascalitaPetronela-Camelia Dăscalita are 33 de ani, lucrează în domeniul imobiliar și este președintele organizației de tineret a PMP Alba de aproximativ două săptămâni, în urma conferinței județeane de partid.

”Am acceptat provocarea, de a intra in politică, fiind convinsă că implicarea tinerilor în viitoarea construcție civică și legislativă este obligatorie, astfel încât să ne pregătim asiduu, pentru a putea continua o activitate susținută a unei orientări democratice, în vederea păstrării unui echilibru social și economic în România. Intenția mea viitoare, în cadrul formațiunii politice din care fac parte este, ca prima etapă, dezvoltarea structurilor organizațiilor  PMP  existente, crearea de noi organizații la nivel județean si implementarea unor proiecte și acțiuni sociale și de caritate. Susțin candidatura doamnei Elena Udrea, datorită unei convingeri politice de dreapta și aprob doctrina și statutul partidului pe care domnia sa îl reprezintă, dorindu-i mult succes în cursa pentru Președinția României”, a spus Petronela Dăscălița.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate Alex Fulea, un tânăr frizer din Sebeș, alături de colegii săi din Sibiu, au tuns mai mulți copilași de la două orfelinate din Sibiu. Gestul nu s-a oprit aici, strângând cu ajutorul cliențiilor mai multe haine, jucării și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea