Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Președintele PMP Alba, Clement Negruț: Resuscitarea PSD. PNL este salvatorul de serviciu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu stiu cum se face ca de fiecare data cand P.S.D.-ul, acest partid aflat intr-o depresie politica cronica cu tendinte sinucigase este salvat intotdeauna cand se afla pe marginea prapastiei.

Nu este salvat de o minte sclipitoare cu idei socialiste din P.S.D. care isi da seama ca duce Romania spre dezastru, care vede sub o asa zisa crestere economica capcana unei posibile crize socio-economice generate de propriul partid. Nici un tatuc cu veilitati comuniste care vede peste tot autostrazi, fabrici si uzine, intelegand in sfarsit ca dezvoltarea unei tari nu o faci cu pomeni, ci cu investitii si dezvoltarea infrastructurii. Nici vorba de asa ceva, salvatorul P.S.D.-ului din 2011 incoace este P.N.L.-ul  care  la vremea aceea cand P.S.D.-ul putea fi trimis intr-o opozitie de foarte lunga durata, urmasii lui Bratianu se inhaitau cu , comunistii lui Iliescu si Nastase dintr-o ura viscerala indreptata impotriva lui Traian Basescu. Mai mult de atat P.N.L.-ul este cel care creeaza premizele unei viitoare guvernari P.S.D. prin ample actiuni de racolare a unor parlamentari in mai 2012, cand Guvernul Ungureanu cade in urma unei motiuni de cenzura.

Bineinteles ca s-au multumit cu usoare urme de ciolan a puterii cedand functia de Prim-ministru P.S.D.-ului care le promite ca vor avea candidat la Presidentia Romaniei pe Crin, politicianul cel mai fin. Nu a fost sa fie, dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta instaland un Guvern P.S.D. cu plagiatorul Ponta Prim-ministru, P.N.L.-ul este trimis sa culeaga floricele pe campiile patriei ( a se interpreta culegere de functii in deconcentrate ),  iar in 2014 primesc un sut in partea dorsala care probabil ii ustura pe multi si acum.

Din nefericire nu au invatat nimic si ce s-au gandit liberalii, ca de fiecare data cand Guvernul Ponta dadea rateuri se straduia sa-i dea o mana de ajutor depunand motiuni de cenzura fara sa fie pregatite pentru a avea sort de izbanda. Singurul lucru care l-au reusit a fost acela de a dezcredita total pe Catalin Predoiu, candidatul de serviciu, la functia de Prim-ministru.

Nu poate fi trecut cu vederea faptul ca aceste motiuni de cenzura impotriva P.S.D. erau motiuni indreptate si impotriva P.N.L. pentru ca Ponta guverna cu un program de guvernare al U.S.L., iar amprenta liberala era bine impregnata in acest program chiar daca numai pe hartie.

Cert este ca de fiecare data cand respira greu si dadea semne de sufocare P.S.D.-ul primea o gurita de oxigen prin interventia vesnicei presedinte Alina Gorghiu.

Revenind in prezent vedem ca nu s-a schimbat nimic. Partidul National Liberal,  avand cei mai multi parlamentari din randul partidelor de opozitie, se erijeaza in portdrapelul acesteia, dar nu da dovada de intelepciune politica.

Intr-o situatie in care P.S.D.-ul isi demitea propriul prim-ministru, cand un fost prim-ministru si presedinte ataca propriul partid, P.N.L.-ul se complace intr-o stare de grandomanie, intr-o permanenta goana dupa imagine in detrimentul unor actiuni parlamentare concrete bazate pe un dialog onest intre toti membrii opozitiei.

Partidul Miscarea Populara s-a declarat permanent impotriva guvernarii P.S.D., am fost intotdeauna un partener de dialog serios si pregatit sa puna umarul la o guvernare de dreapta, avem un program de guvernare serios si intotdeauna am avut pregatita o propunere serioasa pentru functia de prim-ministru. Nu pot sa nu remarc inca o data atitudinea sfidatoare a  P.N.L.-ului fata de Partidul Miscarea Populara, fiind tratati ca inexistenti, desi semnatari ai motiunii de cenzura.

Sa-mi fie iertata analiza care poate fi considerata frustrare, dar nu poti fi arogant si dispretuitor cu un partener serios si fara de care, intr-o situatie serioasa de lupta impotriva P.S.D. nu poti reusi. Ce pot sa spun insa, acestia sunt liberalii, multi dintre ei inca mai au in vene sange U.S.L. si multora dintre ei numele lui Traian Basescu le provoaca cosmaruri.

Motiunea de cenzura a cazut , P.S.D.-ul jubileaza si marsaluieste cu tupeu intr-o guvernare dezastruasa care va costa scump Romania. Un partid compromis in totalitate, corupt pana in maduva, dar un partid caruia nu poti sa-i faci fata mimand opozitia prin jocuri ieftine de imagine si declaratii sforaitoare ale unor pseudolideri P.N.L. Nu poti depune motiuni de cenzura dupa motiuni de cenzura fara o minima pregatire, fara un program de guvernare pregatit, fara o nominalizare de Prim-ministru care sa se bata pentru formarea unei majoritati. Fara toate acestea nu faci altceva dacat sa resuscitezi politic P.S.D.-ul care vrea cu orice pret sa se sinucida politic.

Partidul Miscarea Populara ramane un partid de opozitie serios si pregatit permanent in lupta cu un partid care guverneaza impotriva Romaniei. Credem intr-o opozitie coerenta, ambitioasa si serioasa, credem ca P.S.D-ul trebuie sa plece de la guvernare, acest crez al nostru este pentru cine are urechi sa auda.

Presedinte P.M.P. Alba, Clement Negruț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea