Rămâi conectat

Ştirea zilei

Președintele Consiliului Școlar al Elevilor de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud: „Dezamăgit și dezgustat de audiența din cadrul ISJ”

Ziarul Unirea

Publicat

în

După ce o recentă propunere a Inspectoratului Școlar Județean Alba a adus în calcul eliminarea unui profil de liceu la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiu a participat ieri împreună cu o delegație din partea cadrelor didactice la audiența programată la Inspectoratul Școlar Județean Alba, pentru exprimarea opiniei cu privire la decizia adoptată de scădere a numărului de clase.

„Viitori liceeni aiudeni au dreptul de a alege dintr-o paletă la fel de largă de specializări ca și până acum, pentru a se asigura o pregătire optimă în funcție de aptitudinile fiecăruia. Tăierea claselor are direct consecință mărirea colectivului de elevi, iar această supraaglomerare ar îngreuna procesul de predare și evaluare.

În acest sens, Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud a participat ieri împreună cu o delegație din partea cadrelor didactice la audiența programată la Inspectoratul Școlar Județean Alba, pentru exprimarea opiniei cu privire la decizia adoptată de scădere a numărului de clase din cadrul Colegiului.

Vizând audiența, Consiliul Școlar al Elevilor Titu Maiorescu se declară profund dezamăgit de răspunsurile primite din partea conducerii ISJ, de modul pripit de abordare a situației, de factorii și de argumentele aduse în favoarea deciziei.

CITEȘTE ȘI: Eliminarea unui profil de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, stârnește indignarea liceenilor: Ce spun reprezentanții elevilor

Totodată, Consiliul Școlar al Elevilor, condamnă ferm, atitudinea și modul de comunicare a conducerii ISJ Alba, și cere în continuare instituției publice anularea deciziei care ar avea doar consecințe nefaste asupra sistemului liceal aiudean”, au spus reprezentanții Consiliului Școlar al Elevilor.

De asemenea, în urma celor survenite, Andrei Soșa, președintele Consiliului Școlar al Elevilor-formă de reprezentare a elevilor Colegiului- a relatat că : „Am rămas complet dezamăgit și dezgustat de audiența din cadrul ISJ. Evitarea asumării de responsabilitate, și răspunsurile bazate pe niște statistici sunt factori care nu-și au locul într-o instituție publică. Astfel că, cerem în continuare Inspectoratului Școlar Județean Alba, să vină în sprijinul elevilor și nu împotriva acestora, să-și asume poziția de instituție publică și să își amintească faptul că elevii nu sunt niște cifre și statistici fără drepturi, ci sunt niște adulți în formare care vor reprezenta viitorul de mâine. În același timp, nu dorim formularea unor atacuri la persoană și considerăm că depolitizarea Isj-urilor din întreaga țară este una foarte importantă, fapt care ar contribui la dezvoltarea educației românești. De asemenea, țin să precizez că vom face toate demersurile posibile legale pentru a ne apăra Colegiul, dar și celelalte unități de învățământ aflate în aceste cazuri din întreg teritoriul județului și al țării!

Noi, reprezentanții elevilor ne-am prezentat la sediul ISJ Alba, împreună cu delegația formată din cadre didactice ale Colegiului, pentru soluționarea problemei. Ne așteptam la un altfel de mod de a aborda situația, un altfel de dialog și în primul și în primul rând de o altfel de atitudine. Această audiență a lăsat un gust amar, remarcându-se încă odată defectele evidențiate ale sistemului de învățământ românesc actual.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea