Rămâi conectat

Sport

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel afirmă despre Unirea Alba Iulia: „Pentru salvarea fotbalului albaiulian este nevoie de o altă societate”

Publicat

în

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi-a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, punctul de vedere referitor la viitorul fotbalului albaiulian, în condiţiile în care FC Unirea Alba Iulia, echipa fanion a judeţului Alba a intrat în insolvenţă: „Cu Unirea Alba Iulia trebuie să se lămurească în primul rând instituţiile statului dacă a fost bine cum s-a procedat la club”, a afirmat Ion Dumitrel. Unirea Alba Iulia s-a retras în acest retur din eşalonul secund şi îşi continuă activitatea numai la nivelul juniorilor, fiind la un pas de dispariţia totală. „Am şi discutat acest aspect, să se înfiinţeze o nouă asociaţie, la iniţiativa primăriei. Să fie un parteneriat, în care să intrăm şi noi, şi LPS Alba Iulia pentru a exista Unirea Alba Iulia, într-o formă de susţinere a activităţii, la un anumit nivel”, a încheiat Dumitrel.

*”Este păcat de dispariţia Unirii”, a afirmat Dan Apolzan

Conjudeţeanul Dan Apolzan, directorul şcolii federale de antrenori, prezent la Alba Iulia şi-a exprimat regretul referitor la situaţia echipei ce în 2013 aniversează 90 de ani. „Este mare păcat de ce s-a întâmplat pentru că Unirea a lansat în fotbal foarte mulţi jucători, începând cu Nicuşor Stanciu şi Gicu Grozav. Ar fi păcat să se piardă alte talente, fotbalişti de viitor, mai ales că potenţial există în zonă”, a spus Dan Apolzan, colaboratorul lui Victor Piţurcă, care însă n-a putut oferi detalii legate de viitorul eşalon competiţional în care va activa de la vară nou-înfiinţata echipă.

Electrica Furnizare Discount

*”Ar fi nevoia de o reorganizare” – Corpodean

Fost echipier al Unirii, Sorin Corpodean, preşedintele AJF Alba subscrie la ideea reiterată mai sus, aceea că e nevoie de o schimbare juridică şi de optică la clubul din Cetatea Marii Uniri. „Este absolut necesară o reorganizare. Am mai spus-o… Din punctul meu de vedere, momentul prielnic a fost pierdut după retrogradarea din Liga 1”, a precizat Corpodean. Aşadar, suporterii unirişti trebuie să aştepte vara, pentru a afla unde va evolua, şi sub ce formă, Unirea Alba Iulia, alternativele fiind de la Liga a V-a până la .. Liga a 2-a!

Publicitate

Sport

FOTO| Crosul Unirii 2021: Două fetițe de patru ani, cele mai TINERE concurente ale acestei ediții. Au fost răsplătite cu premii speciale

Publicat

în

Crosul Unirii 2021: Două fetițe de patru ani, cele mai TINERE concurente ale acestei ediții. Au fost răsplătite cu premii speciale

Cea de a 52-a ediție a Crosului Unirii din Alba Iulia a adus cu ea surprize nu numai din punct de vedere a vremii, când vremea s-a înseninat chiar înaintea începerii competiției, ci și a vârstei tot mai fragede a unora dintre concurenți.

În acest an, Maria și Sara Hăprian, din orașul Cugir, au fost cele mai tinere concurente ale acestui eveniment,  la doar 4 ani, atrăgând o atenție deosebită din partea celorlalți alergători și ale organizatorilor.

Drept răsplată pentru participarea lor, cele două suflete au primit câte un premiu special. Astfel, Crosul Unirii, ediția 52, a reunit alergători de toate vârstele și a reușit să marcheze un eveniment de suflet pentru albaiulieni și sportivi de pretutindeni.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Sport

VIDEO| Locul ÎNTÂI la Crosul Unirii 2021, câștigat de Szabo Andrei, la categoria sa de vârstă: Ion Dumitrel a terminat pe a treia poziție

Publicat

în

Locul ÎNTÂI la Crosul Unirii 2021, câștigat de Szabo Andrei, la categoria sa de vârstă: Ion Dumitrel a terminat pe a treia poziție

Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a ocupat locul al treilea la Crosul Unirii din acest an, desfășurat în condiții de pandemie, la Alba Iulia.

Aflat pe podium, liderul PNL Alba a fost răsplătit pentru reușita sa cu o medalie și o diplomă, în urma cursei pe care a parcurs-o în jurul Cetății Alba Carolina.

Electrica Furnizare Discount

Aceasta este a 52-a ediție a Crosului Unirii, un eveniment care a devenit o adevărată tradiție pentru albaiulieni și pentru iubitorii de sport deopotrivă, care doresc să marcheze un moment de o importanță deosebită pentru români.

Locul 1 a fost câștigat de Szabo Andrei în acest an.

Citește mai mult

Sport

VIDEO| Ultramaratonistul din Alba, Levente Polgar, la Crosul Unirii 2021: „Doar așa putem învinge și anxietatea”

Publicat

în

Ultramaratonistul din Alba, Levente Polgar, la Crosul Unirii 2021: „Doar așa putem învinge și anxietatea”

Levente Polgar, ultramaratonistul aiudean, îndrăgit de românii de pretutindeni pentru performanțele sale sportive și actele e caritate pe care le face frecvent, a fost și el prezent astăzi, 27 noiembrie, la Alba Iulia, pentru a participa la Crosul Unirii.

„Doar așa putem învinge și anxietatea cu care am trecut 2020 și 2021 pentru că nu au fost niște ani foarte plăcuți pentru noi.

Citește și: PROGRAM FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: paradă militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Ne-au și depărtat, ne-au și apropriat, ne-au și făcut să vedem înlăuntrul nostru mai bine, să cugetăm ce se întâmplă de fapt.

Electrica Furnizare Discount

Ăsta este de fapt farmecul, cum ne poate face lumea să ne bucurăm real, pentru niște lucruri simple.”, a declarat ultramaratonistul Levente Polgar, pentru ziarulunirea.ro

CITEȘTE ȘI: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Crosul Unirii a ajuns astfel la ediția cu numărul 52, fiind de asemenea și al doilea an consecutiv în care acesta se desfășoară în condiții de pandemie.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare