Rămâi conectat

Sport

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel afirmă despre Unirea Alba Iulia: „Pentru salvarea fotbalului albaiulian este nevoie de o altă societate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi-a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, punctul de vedere referitor la viitorul fotbalului albaiulian, în condiţiile în care FC Unirea Alba Iulia, echipa fanion a judeţului Alba a intrat în insolvenţă: „Cu Unirea Alba Iulia trebuie să se lămurească în primul rând instituţiile statului dacă a fost bine cum s-a procedat la club”, a afirmat Ion Dumitrel. Unirea Alba Iulia s-a retras în acest retur din eşalonul secund şi îşi continuă activitatea numai la nivelul juniorilor, fiind la un pas de dispariţia totală. „Am şi discutat acest aspect, să se înfiinţeze o nouă asociaţie, la iniţiativa primăriei. Să fie un parteneriat, în care să intrăm şi noi, şi LPS Alba Iulia pentru a exista Unirea Alba Iulia, într-o formă de susţinere a activităţii, la un anumit nivel”, a încheiat Dumitrel.

*”Este păcat de dispariţia Unirii”, a afirmat Dan Apolzan

Conjudeţeanul Dan Apolzan, directorul şcolii federale de antrenori, prezent la Alba Iulia şi-a exprimat regretul referitor la situaţia echipei ce în 2013 aniversează 90 de ani. „Este mare păcat de ce s-a întâmplat pentru că Unirea a lansat în fotbal foarte mulţi jucători, începând cu Nicuşor Stanciu şi Gicu Grozav. Ar fi păcat să se piardă alte talente, fotbalişti de viitor, mai ales că potenţial există în zonă”, a spus Dan Apolzan, colaboratorul lui Victor Piţurcă, care însă n-a putut oferi detalii legate de viitorul eşalon competiţional în care va activa de la vară nou-înfiinţata echipă.

*”Ar fi nevoia de o reorganizare” – Corpodean

Fost echipier al Unirii, Sorin Corpodean, preşedintele AJF Alba subscrie la ideea reiterată mai sus, aceea că e nevoie de o schimbare juridică şi de optică la clubul din Cetatea Marii Uniri. „Este absolut necesară o reorganizare. Am mai spus-o… Din punctul meu de vedere, momentul prielnic a fost pierdut după retrogradarea din Liga 1”, a precizat Corpodean. Aşadar, suporterii unirişti trebuie să aştepte vara, pentru a afla unde va evolua, şi sub ce formă, Unirea Alba Iulia, alternativele fiind de la Liga a V-a până la .. Liga a 2-a!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea