Rămâi conectat

Actualitate

Preoții își pot pierde parohia dacă solicită bani pentru înmormântări. Contribuțiile bănești NU sunt obligatorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preoții își pot pierde parohia dacă solicită bani pentru înmormântări. Contribuțiile bănești NU sunt obligatorii

Contribuţiile băneşti cerute de biserici tulbura liniştea enoriaşilor. Mulţi oameni cred că sumele sunt obligatorii, din moment ce sunt afişate în mai toate parohiile.

În realitate este vorba doar despre ajutoare financiare pe care oamenii le dau bisericii de bună voie, pentru care trebuie să primească chitanţa.

Preoţii nu au voie să pretindă aceste sume. Ba mai mult decât atât, dacă cer bani pentru înmormântări risca să-şi piardă parohia.

“Sunt sancţiuni care merg de la simpla mustrare, apoi verificări periodice, și se ajunge la mutarea disciplinară din parohie a preotului respectiv, sau, în cazurile extreme, care presupun multe greşeli şi în timp acumulate – caterisirea”, a explicat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhia Romană, pentru Bugetul.ro.

”Este o hotărâre de sinod. Când apar persoane care spun că nu au auzit de ea sau că au auzit, dar nu o pot respecta din varii motive, atunci avem o problemă”, a mai adăugat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhia Romană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024 Marcel Ciolacu, premierul României,  a declarat, luni, că susține amendamentul care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea