Rămâi conectat

Curier Județean

Premiul II și premiul special pentru elevii Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la concursul naţional Problema Solvenda România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au obținut premiul II și premiul special pentru , la concursul naţional Problema Solvenda România.

Pasiunea elevilor militari pentru studiul istoriei nu a luat pauză. Patru echipaje coordonate de profesorul de istorie Dan Anca: Blue Lions (Alexandru Brătescu, Darius Olar, Marian Răcianu), Viking Scouts (Angel Coman, Rareș Cîrstea, Marius Luchi), The Eagle Conhort (Gabriel Bacter, Daniel Popa, Adrian Mortură), Dark Eagles (Mario Tănase, Sebastian Tomuș, David Țepeș) au participat la concursul naţional Problema Solvenda România, organizat de Colegiul Mathias Corvinus Collegium şi Case Solvers din Cluj Napoca.

După disputarea online a semifinalei și finalei, în 15 mai, echipele Blue Lions și The Eagle Conhort, au câștigat premiul II (Blue Lions) şi premiul special (The Eagle Conhort).

„A fost un nou moment de punere în valoare a calităţii muncii desfăşurate la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, bazat pe parteneriatul elev-profesor-şcoală. Felicitări celor patru echipaje ale colegiului nostru care au demonstrat că istoria se poate regândi, rescrie și prezenta și în mediul online”, a spus profesorul Dan Anca.

La ediția din acest an a concursului, studiul de caz a presupus o analiză profundă a Ordinului Templierilor și perioada cruciadelor medievale.

Felicitări elevilor care prin pasiunea lor au obținut din nou performanțe notabile, fiind a patra participare a colegiului militar la acest concurs național de istorie!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea