Rămâi conectat

Actualitate

Premierul Ponta despre Roşia Montană: ”Nu vreau ca statul, în loc să încaseze redevenţe, să plătească despăgubiri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primul ministru Victor Ponta a declarat că se va „bate” pentru interesele statului român dacă Gabriel Resources se va îndrepta împotriva României în instanţă pentru proiectul Roşia Montană, pentru că nu vrea ca statul, „în loc să încaseze redevenţe şi să aibă locuri de muncă”, să plătească despăgubiri.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, sâmbătă, la Târgu Jiu, ce va face în privinţa proiectului Roşia Montană, dacă compania canadiană Gabriel Resources va da statul român în judecată pentru că nu a respectat angajamentul de exploatare.

Ne vom apăra, bineînţeles, pentru că eu nu vreau ca statul român, atât timp cât sunt eu prim-ministru, nici cât vor fi alţi prim-miniştri, în loc să încaseze redevenţe şi să aibă locuri de muncă, să plătească despăgubiri. Am plătit şi aşa destule despăgubiri pentru alte lucruri. Însă, mai mult de atât nu pot să comentez, mai ales că înţeleg că va fi vorba de un proces internaţional, şi atunci evident eu mă voi bate pentru interesele statului român„, a afirmat Ponta.

Întrebat dacă mai sunt necesare avize de mediu, premierul a răspuns: „După cum ştiţi, trebuie o lege aprobată de către Parlament şi doar Parlamentul poate decide şi, după ce m-am înţeles cu domnul Antonescu că aprobăm acea lege, dânsul, ca în multe alte ocazii, s-a răzgândit şi probabil acum aştept să se răzgândească din nou, ca să putem trece, că orice e posibil„.

Compania canadiană Gabriel Resources pregăteşte un caz de arbitraj internaţional împotriva României în care va cere despăgubiri de miliarde de dolari, după ce a încercat fără succes în ultimii 15 ani să dezvolte proiectul minier Roşia Montană, potrivit publicaţiei canadiene The Globe and Mail.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea