Rămâi conectat

Actualitate

Premieră în România: Câinii de la Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu, antrenați pentru depistarea persoanelor infectate cu COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode împreună cu Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, au efectuat o vizită de lucru la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu, unde patrupedele sunt în plin proces de învățare în vederea detectării persoanelor infectate cu COVID-19.

„Câini antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu

Am avut plăcerea să vizitez astăzi, alături de dl. Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale, Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu, o unitate de elită, cu rezultate remarcabile în formarea şi perfecţionarea echipelor canine pentru întreg Sistemul National de Apărare.

În anul 2020, la nivelul acestei instituții, a fost demarat un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.

Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru.

De-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existență ai instituției, s-au obținut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenția antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migrației ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică și, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Am văzut astăzi, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu, multă pasiune, profesionalism și dăruire din partea instructorilor din cadrul centrului și pot spune că rezultatul muncii depuse aici este extraordinar, el având la bază o relație specială, între câine și om.

I-am asigurat pe cei care își desfășoară activitatea în cadrul unității de la Sibiu că au întreaga mea susținere pentru eficientizarea și modernizarea acestui Centru.

Îi felicit pentru profesionalismul de care dau dovadă și le urez totodata mult succes în misiunile viitoare.

Am încredere în profesioniștii de aici, am încredere în cei pe care îi formează – în curajoșii și mereu la datorie câini de serviciu!”, a transmis Lucian Bode prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea