Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prelungirea, fără licitație, a contractului pentru transport public local din Alba Iulia, în vizorul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Printr-o adresă înregistrată la Primăria Alba Iulia în data de 23 noiembrie 2016, în interesul unui dosar penal aflat în cercetare, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Alba solicită Consiliului Local să comunice dacă s-a cauzat un prejudiciu ca urmare a neefectuării de către reprezentanții AIDA – Transport Local a cadrului organizatoric și a demersurilor necesare organizării procedurii de licitație pentru atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local în anul 2011 (la finele executării contractului încheiat în anul 2001,  pe 10 ani, între administrația locală și STP). Solicitarea va fi pusă în discuție în ședința CL din 22 decembrie când consilierii vor trebui să decidă și dacă se constituie parte civilă (în cazul în care există un prejudiciu).

Primaria-Alba-IuliaPotrivit raportului de specialitate semnat de șeful Serviciului Juridic din primărie, Georgeta Rângheț, este vorba despre perioada în care contractul amintit mai sus s-a prelungit cu 9 luni, prin două hotărâri de consiliu local, pe o perioadă de 9 luni, perioadă pentru care s-a achitat societății de transport local o subvenție plus gratuități în cuantum de 26.710.964 de lei.

”Contractul nr. 3835/28.02.2001 a fost încheiat între Consiliul local al municipiului Alba Iulia și SC Transcom SA (denumită ulterior Societatea de Transport Public Local SA, pe o durată de 10 ani. La expirarea acestuia, prin Hotărârile nr.46/2011 și 223/2011 ale Consiliului local al municipiului Alba Iulia s-a prelungit durata acestuia cu 9 luni, iar prin Hotărârea nr. 368/2011 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia a fost obligat operatorul de a efectua serviciul public de transport local până la încheierea unui contract de delegare de gestiune, cu un nou operator. Prin hotărârea nr. 260/ 8.08.2012 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia, ca urmare a organizării licitației de către AIDA-TL, s-a aprobat contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local prin curse regulate, contractul intrând în vigoare prin semnare de către toate unitățile administrativ teritoriale începând cu data de 17.09.2012”, se arată în raportul de specialitate.

În document nu se precizează, însă, motivele pentru care administrația locală a decis să prelungească contractul cu firma de transport și nici motivele pentru care AIDA-TL nu a reușit să desemneze un operator de transport la expirarea respectivului contract.

Reamintim că Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport local s-a înființat în anul 2009, având ca scop organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea în comun a serviciului de transport public local din cadrul asociației, pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre.  La înființarea acestei asociații au participat inițial trei unități administrativ-teritoriale, ulterior numărul lor crescând la 8.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea