Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pregătiţi pentru Viitor: Studenţii UAB vor învăţa metode de educaţie nonformală

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 10-12 mai 2013 va avea loc ultimul atelier de lucru din cadrul proiectului „Pregătiți pentru Viitor” finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune și inințiat de tinerii din Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Liga Studenților din aceași universitate.

Atelierul de lucru „Soft Sklls by Know How” își propune ca obiectiv principal facilitarea transmiterii de know-how prin metode de educație nonformală din partea unor absolvenți către cei care se pregătesc să intre pe piața muncii, studenți care mai au un pas până la absolvire. Printre activitățile propuse poate cea mai importantă va fi pusă în valoare printr-o metoda de educație nonformală inedită și anume Biblioteca Vie. Absolvenți care și-au construit deja o carieră sau au făcut pași importanți în acest sens vor deveni cărți într-o bibliotecă vie, tineri având ocazia să le împrumute, răsfoiască și apoi să le returneze bibliotecii. Se va pune foarte mult accent pe abilități de soft skills necesare angajării, jocuri de rol în redactarea unei scrisori de intenție, cum să faci un Curriculum Vitae bun și cum trebuie să te prezinți la interviu. Se vor „vinde” ponturi despre ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când te preziținți la un interviu sau când redactezi CV-ul sau Scrisoarea de Intenție. Un mare accent se va pune pe capitolul legat de comunicare și importanța unor abilități de comunicare în conceptul de soft skills. Vânătoarea de Comori va fi o altă metodă nonformală care să stimuleze participanții să caute un loc de muncă potrivit, căutând indicii care să le dezvolte imaginația, exercițiul fiind în sine și o evaluare a cunoștințelor dobândite în urma atelierului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul este finanţat de Comisiua Europeană prin Programul “Tineret în acţiune” (program al Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii1.2 – Iniţiative naționale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată atât din tineri liceeni, studenţi şi absolvenţi ai Universităţii “1 Decembrie 1918 Alba Iulia”.  Pe durata proiectului ce se va desfăşura între 15 ianuarie 2014  şi  15 actombire 2013, 60 de studenţi ce vor absolvi facultatea în anul 2013 vor fi „Pregătiți pentru viitor” prin dezvoltarea competenţelor necesare pentru angajare, abilităţilor de antreprenoriat şi nu numai. Tot în cadrul proiectului va fi realizat un ghid care să ajute tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă și în luna septembrie alături de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba se va desfășura Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea