Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prefectul Nicolae Albu, REACȚIE la acuzațiile USR-PLUS: Acuzațiile dumneavoastră că cei care au luat măsuri noaptea ,,își șterg picioarele pe valorile naționale” e mult prea mult

Ziarul Unirea

Publicat

în

În vederea unei informări corecte a opiniei publice și având în vedere denigrarea și jignirea aduse de către USR PLUS Alba unor instituții care-și fac datoria, fac următoarele precizări:

Referitor la perioada recentă din jurul datei de 1 decembrie, pot să vă spun că da, s-au desfășurat și festivități la care am participat în cinstea zilei de 1 Decembrie și din respect pentru toți acei oameni deosebiți care au muncit din greu la organizarea lor.

Și aici pot să afirm că, organizarea festivităților a fost rodul colaborării dintre Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului – jud. Alba și Primăria municipiului Alba Iulia cu sprijinul cadrelor MAI și MAPN, precum și a instituțiilor direct implicate în această organizare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Să nu uităm că în acest an extrem de dificil, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, s-a întrunit în ședințe ori de câte ori a fost nevoie, sâmbete, duminici, sărbători, ziua și noaptea, iar activitatea acestuia a fost una intensă mai ales că nu am fost ocoliți de inundații, pandemie și incendii.

Eu, nu pot decât să plec capul și să le mulțumesc acestor oameni care reprezintă cu cinste instituțiile și autoritățile din județul Alba și care au răspuns mereu „prezent” pentru locuitorii acestui județ.

Referitor la investiții, da, le susțin, și de câte ori sunt invitat, particip la prezentarea/inaugurarea acestora și cred că nu trebuie să ne fie rușine de acest lucru.

Cât privește pandemia, nu am uitat niciodată de ea și dovada o reprezintă tot ceea ce autoritățile și instituțiile județului Alba au făcut pentru cetățenii județului. Nu am ascuns niciodată nimic din ceea ce am făcut pentru ei. Iar dacă din motive întemeiate la solicitarea și recomandarea specialiștilor din domeniul medical a fost nevoie să revenim asupra unor măsuri în folosul sănătății tuturor, am făcut-o indiferent de ora din zi și din noapte.

Din punct de vedere al comunicării, am respectat întotdeauna dreptul de a fi informați, atât presa cât și opinia publică, deși am fost acuzați pe nedrept că nu comunicăm. Așa este, nu am comunicat păreri, opinii sau alte zvonuri așa cum și-au fi dorit alții. Am comunicat lucruri certe, obiective, așa cum au fost ele în realitate chiar dacă pe unii i-au deranjat aceste lucruri și mai ales, din respect, am comunicat doar pe canale oficiale și nu ”pe surse”.

Sunt situații când o analiză se face într-un grup/comitet care la final poate lua o decizie ce nu poate fi neapărat anticipată și adusă la cunoștința cetățenilor din timp.

Și atunci, da, din acest motiv ne putem cere scuze cetățenilor.

Nu contestați carantina, ci modul în care a fost impusă. Am precizat că la baza luării deciziei au stat strict recomandările specialiștilor din domeniul sănătății pentru că da, în acest domeniu, toți cei care nu suntem de specialitate suntem amatori și atunci trebuie să ținem cont strict de recomandările acestora.

Doar în luna noiembrie au fost 16 ședințe extraordinare ale CJSU Alba, dintre care 6 în weekend și chiar seara.

Acuzațiile dumneavoastră că cei care au luat măsuri noaptea ,,își șterg picioarele pe valorile naționale” e mult prea mult.

Oare putem vreunul dintre noi să uităm nopțile când cadrele medicale salvează vieții, când pompierii sting incendii și salvează bunuri și vieți, când sunt prezenți la toate inundațiile și orice alte evenimente ce ne pun viața în pericol, când forțele de ordine veghează la siguranța și liniștea noastră?

Dacă e nevoie să luăm decizii pentru sănătatea și siguranța oamenilor să știți că o vom face indiferent de zi sau noapte.

Și vă mai precizez că, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba sunt reprezentate cu cinste, prin cei 36 membri ai săi, instituțiile cu cel mai important rol din județul Alba. În luarea deciziilor suntem sprijiniți de cei 12 consultanți ai comitetului.

Deci, vă rog, să nu mai aruncați cuvinte grele în instituțiile statului pentru a face o altfel de campanie decât una civilizată și de bun simț.

Cât privesc restanțele prefectului, pot să vă spun că niciodată nu m-am eschivat de la a da informațiile cerute, am răspuns la telefon oricui m-a sunat, indiferent de oră și am oferit lămuriri cu privire la activitatea mea și a instituției pe care o conduc.

Îi reamintesc domnului Beniamin Todosiu – USR PLUS, că atunci când mi-a solicitat informații privind desfășurarea campaniei electorale, i-am răspuns. Și am făcut-o imediat când mi-a cerut-o, seara târziu.

Astfel că, în data 24.11.2020, la ora 20:15, i-am trimis legislația care reglementează toate aspectele legate de desfășurarea campaniei electorale în timpul pandemiei. Și dumnealui, chiar mi-a mulțumit și mi-a urat o seară liniștită, lucru care nu s-a mai întâmplat de foarte multă vreme, dar, de care nu mă plâng.

Cu privire la aceste acuzații de „restanțe”, vă mai precizez că, la un click distanță, dacă este și voință și interes, pe site-ul Instituției Prefectului-jud. Alba, la adresa https://ab.prefectura.mai.gov.ro/alegeri-parlamentare-2020/ găsiți toate informațiile legate de organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare 2020, precum și întreaga legislație ce reglementează aceste aspect.

Astfel că, pentru un partid cu specialiști în domeniul juridic precum și informatic, care militează pentru digitalizarea României, nu cred că este o problemă identificarea legislației specifice domeniului electoral.

Să ne mai întrebăm unde sunt amatorii?


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Accident feroviar GRAV la Galați: O angajată a CFR a murit și alte trei persoane sunt rănite după ce o locomotivă a izbit un vagon de călători

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Accident feroviar GRAV la Galați: O angajată a CFR a murit și alte trei persoane sunt rănite după ce o locomotivă a izbit un vagon de călători

Un grav accident feroviar a avut loc, în seara zilei de sâmbătă, 25 martie, în Gara Galați. În urma coliziunii o femeie în vârstă de 53 de ani, de profesie conductor, care a intrat în stop cardio respirator, a fost dusă la terapie intensivă şi la scurt timp a murit.

„Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, a transmis CFR Călători.

„CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon. Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident”, a transmis CFR Călători.

Ministrul Transporturilor cere anchetă și măsuri rapide, după accidentul feroviar produs în Gara Galaţi

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar.

I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit IPJ Galaţi, accidentul feroviar s-ar fi produs după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători din trenul Galați-Buzău

„La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”, a transmis IPJ Galaţi.

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Aurul mov la Târgul Grădinarilor din Alba Iulia: Versatilitatea lavandei explicată de un producător local

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Aurul mov la Târgul Grădinarilor din Alba Iulia: Versatilitatea lavandei explicată de un producător local

Olar Lidia, producătoare locală din județul Alba, se ocupă cu vânzarea produselor din lavandă. De la buchete, la odorizante de mașină și apă de lavandă, domnul Attila poate spune că se bucură din belșug de toate.

De opt ani de zile, doamna Olar se ocupă de vânzarea obiectelor de decor și a produselor pe bază de lavandă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Lavanda este o plantă aromatică cunoscută pentru proprietățile sale relaxante și calmante, care pot avea o serie de efecte pozitive asupra sănătății. Iată câteva dintre acestea:

  • Reducerea stresului și anxietății – uleiul esențial de lavandă este utilizat în aromaterapie pentru a ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Inhalarea uleiului esențial de lavandă poate ajuta la calmarea sistemului nervos și la reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului, din organism.
  • Ameliorarea durerilor de cap – uleiul esențial de lavandă poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap și a migrenelor prin reducerea tensiunii arteriale și a tensiunii musculare.
  • Îmbunătățirea somnului – uleiul esențial de lavandă poate ajuta la inducerea somnului și la îmbunătățirea calității somnului prin reducerea anxietății și a stresului.
  • Îmbunătățirea stării de spirit – lavanda poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit prin reducerea anxietății și a stresului, precum și prin stimularea producției de serotonină, un neurotransmițător care ajută la reglarea stării de spirit.
  • Proprietăți antiinflamatorii și analgezice – uleiul esențial de lavandă poate ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea durerilor musculare și articulare.

Acestea sunt doar câteva dintre efectele pozitive ale lavandei asupra sănătății, dar este important să discutați cu un medic sau cu un specialist în aromaterapie înainte de a utiliza uleiul esențial de lavandă pentru a trata orice afecțiune.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Marius Hațegan: „Alba Iulia va avea în 2024 primar PNL”. Când se va ști numele candidatului, „altul decît ce se vehicula prin presă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marius Hațegan: „Alba Iulia va avea în 2024 primar PNL”. Când se va ști numele candidatului, „altul decît ce se vehicula prin presă”

Întrebat cine va fi candidatul liberal la primăria municipiului Alba Iulia, Marius Hațegan a răspuns că PNL este un „partid serios și vom avea un candidat un altul decât ceea ce se discuta și se zvonea prin presă”, o aluzie la faptul că Gabriel Pleșa nu va candida din partea PNL.

„Ceea ce pot să vă spun este că vom câștiga alegerile în Alba Iulia, nici nu se pune problema pentru că știm foarte bine ce așteptări au albaiulienii de la oamenii politici și PNL este singurul partid care poate și sigur va reuși să ducă la bun sfârșit aceste așteptări. Categoric Alba Iulia va avea în 2024 primar PNL”, a declarat Marius Hațegan la Radio Unirea FM.

Marius Hațegan este, la rândul său, unul din numele vehiculate pentru o eventuală candidatură la primăria municipiului Alba Iulia. Cine va fi desemnat, se pare că vom afla cu exactitate la sfârșitul acestei luni.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Noi suntem în proces de finalizare a sondajului, iar pe sfârșitul lunii îl vom avea finalizat. Nu putem anunța acest lucru intempestiv, trebuie să alegem momentul oportun pentru că este o chestiune importantă pentru noi, Partidul Național Liberal din Alba Iulia”, a mai spus Marius Hațegan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare