Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prefectul Nicolae Albu, REACȚIE la acuzațiile USR-PLUS: Acuzațiile dumneavoastră că cei care au luat măsuri noaptea ,,își șterg picioarele pe valorile naționale” e mult prea mult

Publicat

în

În vederea unei informări corecte a opiniei publice și având în vedere denigrarea și jignirea aduse de către USR PLUS Alba unor instituții care-și fac datoria, fac următoarele precizări:

Referitor la perioada recentă din jurul datei de 1 decembrie, pot să vă spun că da, s-au desfășurat și festivități la care am participat în cinstea zilei de 1 Decembrie și din respect pentru toți acei oameni deosebiți care au muncit din greu la organizarea lor.

Și aici pot să afirm că, organizarea festivităților a fost rodul colaborării dintre Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului – jud. Alba și Primăria municipiului Alba Iulia cu sprijinul cadrelor MAI și MAPN, precum și a instituțiilor direct implicate în această organizare.

Electrica Furnizare Discount

Să nu uităm că în acest an extrem de dificil, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, s-a întrunit în ședințe ori de câte ori a fost nevoie, sâmbete, duminici, sărbători, ziua și noaptea, iar activitatea acestuia a fost una intensă mai ales că nu am fost ocoliți de inundații, pandemie și incendii.

Eu, nu pot decât să plec capul și să le mulțumesc acestor oameni care reprezintă cu cinste instituțiile și autoritățile din județul Alba și care au răspuns mereu „prezent” pentru locuitorii acestui județ.

Referitor la investiții, da, le susțin, și de câte ori sunt invitat, particip la prezentarea/inaugurarea acestora și cred că nu trebuie să ne fie rușine de acest lucru.

Cât privește pandemia, nu am uitat niciodată de ea și dovada o reprezintă tot ceea ce autoritățile și instituțiile județului Alba au făcut pentru cetățenii județului. Nu am ascuns niciodată nimic din ceea ce am făcut pentru ei. Iar dacă din motive întemeiate la solicitarea și recomandarea specialiștilor din domeniul medical a fost nevoie să revenim asupra unor măsuri în folosul sănătății tuturor, am făcut-o indiferent de ora din zi și din noapte.

Din punct de vedere al comunicării, am respectat întotdeauna dreptul de a fi informați, atât presa cât și opinia publică, deși am fost acuzați pe nedrept că nu comunicăm. Așa este, nu am comunicat păreri, opinii sau alte zvonuri așa cum și-au fi dorit alții. Am comunicat lucruri certe, obiective, așa cum au fost ele în realitate chiar dacă pe unii i-au deranjat aceste lucruri și mai ales, din respect, am comunicat doar pe canale oficiale și nu ”pe surse”.

Sunt situații când o analiză se face într-un grup/comitet care la final poate lua o decizie ce nu poate fi neapărat anticipată și adusă la cunoștința cetățenilor din timp.

Și atunci, da, din acest motiv ne putem cere scuze cetățenilor.

Nu contestați carantina, ci modul în care a fost impusă. Am precizat că la baza luării deciziei au stat strict recomandările specialiștilor din domeniul sănătății pentru că da, în acest domeniu, toți cei care nu suntem de specialitate suntem amatori și atunci trebuie să ținem cont strict de recomandările acestora.

Doar în luna noiembrie au fost 16 ședințe extraordinare ale CJSU Alba, dintre care 6 în weekend și chiar seara.

Acuzațiile dumneavoastră că cei care au luat măsuri noaptea ,,își șterg picioarele pe valorile naționale” e mult prea mult.

Oare putem vreunul dintre noi să uităm nopțile când cadrele medicale salvează vieții, când pompierii sting incendii și salvează bunuri și vieți, când sunt prezenți la toate inundațiile și orice alte evenimente ce ne pun viața în pericol, când forțele de ordine veghează la siguranța și liniștea noastră?

Dacă e nevoie să luăm decizii pentru sănătatea și siguranța oamenilor să știți că o vom face indiferent de zi sau noapte.

Și vă mai precizez că, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba sunt reprezentate cu cinste, prin cei 36 membri ai săi, instituțiile cu cel mai important rol din județul Alba. În luarea deciziilor suntem sprijiniți de cei 12 consultanți ai comitetului.

Deci, vă rog, să nu mai aruncați cuvinte grele în instituțiile statului pentru a face o altfel de campanie decât una civilizată și de bun simț.

Cât privesc restanțele prefectului, pot să vă spun că niciodată nu m-am eschivat de la a da informațiile cerute, am răspuns la telefon oricui m-a sunat, indiferent de oră și am oferit lămuriri cu privire la activitatea mea și a instituției pe care o conduc.

Îi reamintesc domnului Beniamin Todosiu – USR PLUS, că atunci când mi-a solicitat informații privind desfășurarea campaniei electorale, i-am răspuns. Și am făcut-o imediat când mi-a cerut-o, seara târziu.

Astfel că, în data 24.11.2020, la ora 20:15, i-am trimis legislația care reglementează toate aspectele legate de desfășurarea campaniei electorale în timpul pandemiei. Și dumnealui, chiar mi-a mulțumit și mi-a urat o seară liniștită, lucru care nu s-a mai întâmplat de foarte multă vreme, dar, de care nu mă plâng.

Cu privire la aceste acuzații de „restanțe”, vă mai precizez că, la un click distanță, dacă este și voință și interes, pe site-ul Instituției Prefectului-jud. Alba, la adresa https://ab.prefectura.mai.gov.ro/alegeri-parlamentare-2020/ găsiți toate informațiile legate de organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare 2020, precum și întreaga legislație ce reglementează aceste aspect.

Astfel că, pentru un partid cu specialiști în domeniul juridic precum și informatic, care militează pentru digitalizarea României, nu cred că este o problemă identificarea legislației specifice domeniului electoral.

Să ne mai întrebăm unde sunt amatorii?

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| APEL UMANITAR pentru o fetiță de doar 14 ani, însărcinată: E nevoie de materiale de construcții pentru renovarea locuinței

Publicat

în

APEL UMANITAR pentru o fetiță de doar 14 ani, însărcinată: E nevoie de materiale de construcții pentru renovarea locuinței

O fetiță de doar 14 ani, însărcinată, care urmează să nască la începutul anului viitor, are nevoie de ajutor. Casa în care locuiește cu mai mulți membrii ai familiei are nevoie de renovări pentru ca ea și micuțul ei să aibă condiții decente, fonduri de care oamenii nu dispun.

„Mereu primesc câte o lecție de viață în casele în care ajung, însă cea de azi, cu siguranță că rămâne cea mai impresionantă. Am întâlnit azi, un pui de om, o fetiță de 14 ani care în luna februarie va aduce pe lume un băiețel. Nu-mi pot imagina cât curaj în sufletul ei de copil să lupte cu toate prejudecățile și să nu renunțe la copil deși toți insistau că fiind cea mai bună soluție.

A ales calea mai grea dar care îi va aduce împlinire. Locuiește cu părinții, o familie deosebită care au decis să o susțină. M-am oferit să-i fiu nașă copilului, însă acesta este doar începutul ajutorului. Casă în care locuiește este foarte curată însă are doar două camere și ea mai are încă două surori, deci categoric nu e loc suficient. Atașat casei, mai sunt două încăperi care necesită amenajare.

Electrica Furnizare Discount

Am făcut o lista cu necesarul și mă rog bunului Dumnezeu să-i putem asigura condiții pentru a-și crește îngerul. Cine vrea să dea o mâna de ajutor, mă poate contacta pentru detalii la 0753467330, au fost cuvintele persoanei care se ocupă de îmbunătățirea condițiilor de trai a familiei din Ighiel.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Amanți cu finalizare în instanță: Ce a pățit un bărbat din Alba care și-a hărțuit timp de opt luni fosta iubită

Publicat

în

Amanți cu finalizare în instanță: Ce a pățit un bărbat din Alba care și-a hărțuit timp de opt luni fosta iubită

Un bărbat din Municipiul Alba Iulia s-a ales cu o condamnare penală pentru hărțuire, după ce, timp de opt luni, a urmărit o femeie de la locul de muncă până acasă. Cei doi avuseseră o relație tumultoasă, extraconjugală.

Bărbatul este acuzat şi că i-a trimis mesaje în care o înjura sau unele de ameninţare. Faptele s-au petrecut pe raza localităţii Zlatna, Alba, în perioada martie – octombrie 2019, iar anchetatorii spun că femeia a fost într-o continuă stare de temere.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit anchetatorilor, ”inculpatul a hărţuit-o pe persoana vătămată prin faptul că în mod repetat şi fără drept a urmărit-o cu autovehiculul, inclusiv de la locul de muncă şi până la locuinţa de domiciliu, a şicanat-o în trafic, i-a adresat cuvinte jignitoare”.

De asemenea, bărbatul ”i-a trimis în mod repetat mesaje text şi apeluri pe telefonul mobil personal şi pe cele aparţinând membrilor familiei, mesaje ce conţineau expresii jignitoare, vulgare şi unele ameninţări, acţiuni care prin frecvenţă şi conţinut i-au creat persoanei vătămate o stare de temere”.

Ştefan S. a fost trimis în jduecată pentru două fapte de hărţuire, dar Judecătoria Alba Iulia a dispus achitarea în legătură cu una dintre acestea, respectiv cea referitoare la urmărirea în mod repetat a femeii.

”Probele administrate în cauză nu relevă existenţa unei obişnuinţe, deprinderi, îndeletniciri a inculpatului în a efectua actele de executare ale infracţiunii de hărţuire – urmărirea persoanei, supravegherea locuinţei, a locului de muncă sau a altor locuri frecventate de aceasta.

Astfel, în cauză este cert că inculpatul a urmărit-o în data de 16.10.2019 de la locul de muncă şi până la domiciliu, însă în ceea ce priveşte alte acte de urmărire, persoana vătămată a dat o declaraţie generică, respectiv că începând cu luna martie a anului 2019 inculpatul a şicanat-o în trafic, a urmărit-o constant şi că o dată a fost nevoită să se refugieze într-un magazin pentru a scăpa de acesta, fără a determina cu exactitate când au avut loc aceste acţiuni şi fără ca aceste aspecte să fie susţinute de alte probe”, se precizează în hotărârea instanţei din 18 noiembrie 2021.

Judecătorul a reţinut că a fost probată infracţiunea de hărţuire prin transmiterea în mod repetat de mesaje telefonice, care conţineau expresii jignitoare, vulgare şi unele ameninţări, acţiuni care prin frecvenţă şi conţinut i-au creat femeii o stare de temere.

Bărbatul a susţinut că a avut o relaţie extraconjugală cu femeia, relaţie care a durat aproximativ şapte ani, după care, în urma unor neînţelegeri, acea relaţie s-a întrerupt pentru o perioadă de aproximativ un an, după care s-au împăcat şi au continuat să se vadă până în cursul lunii martie 2019, când s-au certat din nou.

De la acel moment şi până în cursul lunii martie 2020, Ştefan S. a declarat că a contactat-o prin intermediul telefonului mobil, respectiv i-a trimis mai multe mesaje pentru a clarifica unele aspecte legate de relaţia care a avut loc între ei, însă aceasta nu i-a mai răspuns, fapt ce l-a determinat să scrie acele mesaje cu conţinut vulgar şi să îi adreseze ameninţări. Pentru această infracţiune a primit amendă penală în valoare de 3.500 de lei. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel.

Citește mai mult

Ştirea zilei

După ce i-a fost luat permisul în Franța, un bărbat din Alba a declarat că l-a pierdut și a cerut un duplicat: Ce au decis magistrații

Publicat

în

După ce i-a fost luat permisul în Franța, un bărbat din Alba a declarat că l-a pierdut și a cerut un duplicat: Ce au decis magistrații

Un bărbat din Alba a fost condamnat la 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru fals în declarații și participație improprie la infracțiunea de fals intelectual.

În actul de sesizare, s-a reținut, că la data de 16 mai 2020, pe teritoriul Republicii Franceze, inculpatului A. A. A. i-a fost reținut permisul de conducere pentru depășirea limitei legale de viteză și i-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru o perioadă de 4 luni, de la 16.05.2020 până la data de 16.09.2020.

La data de 09.07.2020, inculpatul a depus la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba, o cerere prin care a solicitat eliberarea unui duplicat al permisul de conducere și o declarație scrisă, pe proprie răspundere, semnată de el, prin care susținea, în mod nereal, că și-a pierdut permisul de conducere în circumstanțe necunoscute.

Electrica Furnizare Discount

În baza documentelor depuse de inculpat (chitanță, cerere, declarație pe proprie răspundere) funcționarii publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba, au emis la aceeași dată, un duplicat al permisului de conducere.

Dduplicatul este fals întrucât atestă în mod nereal, că în baza acestui document, inculpatul are dreptul de a conduce. În realitate, inculpatul are dreptul de a conduce în baza permisului de conducere, care nu este pierdut, există și se află în posesia autorităților franceze.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare