Rămâi conectat

Cultură Educație

Precizări privind acordarea burselor pentru copiii romi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partida Romilor „PRO EUROPA”, Sucursala judeţeană Alba, face un anunţ ce interesează pe toţi romii care au copii la şcoală în clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a cu medii bune pentru a beneficia de burse. De aceea îi rugăm pe părinţii copiilor care învaţă bine să se prezinte la directorul şcolii din comunităţile ce le aparţin să le elibereze dosar pe numele copilului care merită aceea bursă, iar cu dosarul respectiv să se prezinte la sediul Partidei Romilor „PRO EUROPA”, Sucursala judeţeană Alba din strada Muncii nr. 2A (FLIPS). Noi atenţionăm romii despre activitatea mentorului şcolar Rodica Bătrâna care a analizat situaţia burselor. Dar pentru că ea face mari abuzuri, Agenţia Naţională pentru Romi Bucureşti, domnul subministru secretar de stat Ilie Dinca, prin sesizările primite, a analizat ca dosarele de bursă din judeţ să fie trimise la PRPE Sucursala judeţeană Alba pentru că Rodica Bătrîna a făcut mari abuzuri ca mentor şcolar şi aici sunt vinovat şi eu ca preşedinte că am numit-o pe aceasta în funcţie. De aceea rugăm pe toţi directorii de şcoli din judeţul Alba să facă o analiză referitor la copiii de romi care merită să primească bursa respectivă să li se completeze un dosar care să cuprindă copie act indentitate părinţi, copie act identitate copil, adeverinţă de la instituţia de învăţământ din care să rezulte media generală, media la purtare, precum şi nr. absenţelor nemotivate, dovada că solicitantul nu beneficiază de alte burse sociale sau de merit, dovada apartenenţei la etnia romă, adeverinţă de la instituţia de învăţământ că au obţinut media generala 6,50 şi 9 la purtare, nu au avut nicio corigenţă şi au avut un număr maxim de 19 absenţe nemotivate, acte doveditoare din care să rezulte venitul net pe membru de familie, iar aceşti părinţi să prezinte dosarele la PRPE, Sucursala judeţeană Alba, pentru a fi trimise dosarele la Bucureşti. Vă rugăm să specificaţi că mentorul şcolar nu-şi face datoria, netrecând pe la dumneavoastră.
Începând din luna Iunie 2011, dosarele vor fi vizate de către PRPE, Sucursala judeţeană Alba şi în baza acestor dosare copiii vor primi bursele respective. Mentorul şcolar Rodica Bătrîna în curând va fi destituită din funcţie pentru că bursele nu s-au acordat copiilor de romi care au meritat, ci s-au acordat după bunul plac. În şedinţa din data de 8 februarie 2011 ce a avut loc la Prefectura judeţului Alba pentru prezentarea proiectelor de la ANR Bucureşti la care a fost prezentă şi doamna Rodica Bătrîna, aceasta a fost criticată ca mentor şcolar pe motiv că face mari abuzuri în serviciu prin acordarea preferenţială a burselor pentru elevii romi.
Ilie PETRU, preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa”, Sucursala judeţeană Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea