Ponta: Nu mi s-ar părea excesiv să confiscăm maşini şi motociclete pentru abateri rutiere grave

Premierul Victor Ponta s-a arătat foarte îngrijorat în şedinţa de marţi a USL vizavi de numărul mare de accidente rutiere înregistrate în perioada Paştelui. Acesta doreşte ca legislaţia rutieră să fie înăsprită, autoritatea poliţiştilor care aplică legea să fie mai mare, iar abaterile rutiere grave să ducă până la confiscarea autovehiculelor.

„Am o mâhnire personală când văd, şi mi se pare inacceptabil, numărul de accidente, morţi, oameni care şi-au pierdut viaţa în această săptămână, care ar trebui să fie una fericită”, a spus Ponta.

Elit ELIT

El a admis că zona de infrastructură trebuie îmbunătăţită, dar a subliniat că şi pe autostrada Bucureşti-Constanţa s-au înregistrat accidente.

„Avem o mare problemă de implementare a autorităţii legii în domeniul rutier. Sunt hotărât să încercăm o înăsprire a legislaţiei şi o întărire a autorităţii celor care sancţionează abateri pe drumuri publice. E inadmisibil să mă uit câţi oameni îşi pierd viaţa în aceste zile”, a spus Ponta.

El a arătat că modificarea legislaţiei în domeniul rutier în sensul înăspririi sancţiunilor şi întăririi autorităţii poliţiştilor reprezintă o prioritate guvernamentală.

Premierul a mai declarat că doreşte o implementare mai dură a legislaţiei rutiere, arătând că problema României ţine de faptul că există prea multă „lejeritate” a participanţilor la trafic faţă de sancţiunile legale aplicate de poliţişti, permisele se dau la „oricine” şi „toată lumea” este instructor.

Premierul Victor Ponta a mai declarat că nu i s-ar părea excesiv ca în anumite situaţii să fie confiscate maşinile şi motocicletele, ca sancţiune pentru abateri rutiere grave.

Ponta a spus că acest lucru ar fi posibil dacă actuala Constituţie ar fi modificată, urmând să conţină o prevedere în acest sens.

„În România nu se poate decât dacă va fi de acord preşedintele Comisiei Constituţionale să modificăm la Constituţie acest lucru. Sunt ţări care confiscă maşina cu care s-a încălcat grav legea rutieră. Noi nu avem voie conform Constituţiei actuale, dar mie nu mi s-ar părea excesiv în anumite situaţii şi vă spun ca fost motociclist că ar trebui să confiscăm şi motociclete, nu doar maşini”, a spus Ponta.

Sursa: Mediafax.ro

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

3 Comentarii

mihai 7 mai 2013 at 18:18

Domnu’ copilot, faceti domnule autostrazi ca sa scada numarul accidentelor! De la Arad la Bucuresti faci doua zile cu masina prin toate satele iar militia nu stie oricum decat sa stea la panda cu radarele in zonele cu restrictii de 30 km/h.
Decat aberatii cu confiscatul masinii, mai bine ati introduce un permis cu valabilitate de maxim 10 ani, pentru care sa trebuiasca sa dai un test la expirare ca vad destui astazi care cred ca prioritatea in sensul giratoriu e tot aia de pe vrea lui Ceausescu.
Nu mai dati carnete la toti debilii si construiti sosele!
De transport in comun ce sa mai vorbesc ca trenul face mai mult decat autobuzul pana in Bucuresti iar pe autocare te ia groaza cand vezi cum vorbesc la telefon soferii in timpul curselor.

Aiudeanul Liberal 7 mai 2013 at 23:29

Oare i s-ar parea normal sa confiste libertatea de miscare si cea de exprimare. Prrimul pas este confiscarea mijloacelor de locomotie dupa aceia… dupa noi potopul, ne intoarcem la vremuri pe care inca mai incercam sa le uitam.

ella 8 mai 2013 at 7:38

cum sa confisti masina!!!?? Poate ca si mama sau sotia au carnet si le luam masina fiindca sotul sau tatal au gresit?

Comentariile sunt oprite