Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în misiune pe Muntele Găina

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca în fiecare an, cu prilejul sărbătorii tradiţionale „Târgul de Fete”, care are loc în comuna  Avram Iancu, pe Muntele Găina, Inspectoratul de Poliţie Judeţean  Alba contribuie, alături de celelalte forţe cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei naţionale, la buna desfăşurare a manifestărilor.

“Astfel, în perioada 20-21 iulie 2013, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va asigura un dispozitiv de ordine publică format din 250 de poliţişti (de la structurile de ordine publică, poliţie rutieră, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale, criminalistic şi investigarea fraudelor), alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi de lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, vor fi prezenţi pe raza comunei Avram Iancu şi pe Muntele Găina, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, pe perioada manifestărilor.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba coordonarea misiunilor specifice necesare pentru buna desfăşurare a manifestărilor organizate cu acest prilej, va fi asigurată de un grup de lucru, condus de şeful inspectoratului, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea.

Se va urmări, în principal, prevenirea si combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională, a oricăror încercări de a se perturba liniştea şi ordinea publică,  verificarea şi asigurarea respectării regulilor generale de comerţ, prevenirea şi combaterea oricăror activităţi ilicite şi luarea măsurilor legale împotriva celor care, profitând de zonele aglomerate comit furturi din buzunare sau din locuri amenajate pentru depozitarea şi valorificarea produselor.

Vor fi luate măsuri pentru descurajarea celor care intenționează să săvârşesc acte şi fapte de natură a pune în pericol sănătatea, integritatea fizică sau chiar viaţa unor persoane şi va fi asigurată securitatea bunurilor depozitate în locurile destinate pentru manifestaţiile cultural – artistice, atât a societăţilor comerciale, cât şi a persoanelor particulare autorizate să efectueze activităţi comerciale.

Se va acţiona pentru  menţinerea unui climat de ordine în zonele unde au loc activităţile cultural – artistice, astfel încât acestea să se desfăşoare în mod normal, fără evenimente negative.

Poliţiştii rutieri vor acţiona cu efective mărite, pe toate traseele de deplasare către comuna Avram Iancu şi spre Muntele Găina, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor sau a blocajelor rutiere.

În cadrul instruirilor efectuate şeful inspectoratului de poliţie le-a cerut poliţiştilor din subordine, angrenați în misiuni, să manifeste solicitudine cu privire la problemele cetăţenilor şi să aplice cu fermitate legea”, se arată în comunicaul remis presei de către IPJ Alba.

Pentru a vă bucura de acest eveniment deosebit, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba solicita tuturor persoanelor care participă la această serbare câmpenească să aibă un comportament adecvat, în spiritul respectării normelor de convieţuire socială, a legilor în vigoare, iar pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni vă recomanda să:

¬       acordaţi o atenţie sporită lucrurilor personale şi să nu lăsaţi bani sau obiectele de valoare la vedere;

¬       nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi în zonele aglomerate şi să vă asiguraţi că nu intră în contact şi nu se îndepărtează însoţite de persoane necunoscute;

¬       nu consumaţi băuturi alcoolice în exces pentru a evita astfel comiterea de fapte penale sau contravenţionale sau pentru a nu cădea victimă chiar dvs. unor persoane rău intenţionate;

–         să nu conduceţi autoturisme în stare avansată de oboseală, sub influenţa băuturilor alcoolice ori medicamente sau substanţe care v-ar putea afecta capacitatea de concentrare la volan;


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin

Unirea Ziarul

Publicat

în

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat implementarea unei noi legi pentru a reglementa situația românilor care nu locuiesc la adresa menționată în buletin. Această lege aduce schimbări semnificative în procesul de obținere a vizei de flotant. Conform declarațiilor sale, cererile pentru obținerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea