Rămâi conectat

Curier Județean

Polițiștii din Alba au dat amenzi de peste 16.000 de lei în două zile: 7 pentru conducătorii auto cu alcool la ”bord”

Publicat

în

În zilele de 27 și 28 februarie 2015, polițiștii rutieri din județul Alba au acționat pe raza întregului județ, pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cele două zile de acțiune, polițiștii rutieri, sprijiniți de polițiști de ordine publică au constatat 168 de abateri contravenționale de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, cele mei multe sancțiuni (52) fiind aplicate pentru viteză peste limita legală.

Totodată au fost depistați 7 conducători auto care conduceau autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma testării acestora cu aparatul etilotest, pentru 3 au rezultat valori mai mari de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care le-au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Polițiștii au mai constatat alte 3 infracțiuni rutiere, din care una de conducere fără permis și două de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Au fost reținute 8 permise de conducere și două certificate de înmatriculare, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 16.115 lei.

Exemple:

La data de 27.01.2015, ora 08,40, polițiștii Postului de Poliție Sântimbru l-au depistat pe I.C., de 29 de ani, din județul Arad, în timp ce conducea o volă, pe DJ 107 B, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că I.C. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar utilajul condus de acesta nu este înmatriculat în circulație.

Față de I.C. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea uni autovehicul neînmatriculat.

La data de 27.02.2015, orele 21.29, polițiștii rutieri din Blaj l-au depistat pe T.V., de 40 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, în timp ce conducea un autoturism prin comună, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării lui cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de T.V. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot în data de 27.02.2015, în jurul orelor 12,45, polițiștii rutieri din Sebeș, au oprit pentru control, pe strada 8 Aprilie din municipiul Sebeș, un autoturism condus de L.S., de 31 de ani, din Sebeș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, motiv pentru care pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

În seara aceleiași zile, în jurul orelor 19:20, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș, au oprit pentru control, pe strada Principală din Loman, comuna Săsciori, un autoturism condus de C.A., de 55 de ani, din aceeași comună.

Conducătorul autoturismului emana miros de alcool, iar în urma testării lui cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeș unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de C.A. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Violență în familie, distrugere, violare de domiciliu și amenințare: Isprăvile unui bărbat din Alba, reținut de polițiști

Publicat

în

Violență în familie, distrugere, violare de domiciliu și amenințare: Isprăvile unui bărbat din Alba, reținut de polițiști

La data de 26 iunie 2022, polițiștii Secției 5 Politie Rurala Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 24 ani, din comuna Bucerdea Grănoasa, care este cercetat pentru violență în familie, distrugere, violare de domiciliu și amenințare.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 26 iunie 2022, în jurul orei 22,30, în urma unui conflict spontan avut cu o rudă, un bărbat de 58 de ani, din comuna Bucerdea Grănoasă, ar fi pătruns, fără drept, în curtea acestuia și l-ar fi agresat și amenințat.

În cursul zilei de azi, 27 iunie, persoana reținută va fi prezentată în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bicicliștii și trotinetiștii din Alba, luați „la puricat” de polițiști: Zeci de sancțiuni date de oamenii legii

Publicat

în

Bicicliștii și trotinetiștii din Alba, luați „la puricat” de polițiști: Zeci de sancțiuni date de oamenii legii

În perioada 23 – 24 iunie 2022, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza județului Alba, o acțiune care a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii și persoanele care circulă cu trotinetele electrice.

În urma acțiunii au fost depistați și sancționați 42 de bicicliști care au încălcat regulile de circulație pe drumurile publică și 4 conducători de trotinete electrice.

Alți 339 de participanți la traficul rutier au fost sancționați de polițiști, în această perioadă.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 27.000 lei, dintre care una pentru muncă „la negru” și zeci de avertismente, în perioada 20-24 iunie 2022

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 27.000 lei, dintre care una pentru muncă „la negru” și zeci de avertismente, în perioada 20-24 iunie 2022

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2022, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate săptămînal, către Inspecţia Muncii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 20.06-24.06.2022, în activitatea de control, sunt redate mai jos.

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate: 50

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 4179
Din care – femei : 1997

Număr deficienţe constatate: 104

Nr. sancţiuni aplicate angajatorilor : 4
Din care : – 2 amenzi în cuantum de 22000 lei din care 1 amendă-20000 lei pentru
muncă nedeclarată (1 persoană);
– 2 avertismente;

Principalele deficienţe constatate în controale :
 • primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
 • neplata salariilor la data stabilită în contractele individuale de muncă;
 • Contractele individuale de muncă cu timp parțial nu conțin clauze referitoare la repartizarea programului de lucru;
 • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă anuale;
 • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
 • nu se face dovada înmânării unui exemplar din contractul individual de muncă salariatului;
 • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;
 • dosarele personale nu conțin actele necesare angajării;
 • nu a fost întocmită programarea concediilor de odihnă pentru anul 2022;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:
Nr. total unităţi controlate: 18
Număr deficienţe constatate: 36
Număr de măsuri dispuse : 36
Angajatori sancționați: 18

Nr. sancţiuni aplicate: – 36
– 1 amendă -5000 lei;
– 35 avertismente:

Nr.evenimente în curs de cercetare : 2
Nr. actiuni de informare/constientizare angajatori : 1

Principalele deficienţe stabilite în controale:
 • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
 • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
 • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
 • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
 • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
 • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
 • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare