Rămâi conectat

Curier Județean

Poliţiştii au confiscat peste 280 de litri de substanțe de protecţia plantelor, expirate, de la o societate comercială din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma unui control la o societate comercială specializată în comercializarea de produse de protecţia plantelor, poliţiştii au confiscat peste 280 de litri de substanțe ce aveau termenul de valabilitate expirat. A fost întocmi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

La data de 15 mai a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au efectuat un control la o societate comercială din Alba Iulia, specializată în comercializarea produselor de protecţie a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deţinerea acestui tip de produse.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că societate oferea, spre vânzare, mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat. În urma controlului efectuat în depozitul societăţii, au fost găsite 375 de recipiente cu substanţe fertilizante şi erbicide, ce aveau termenul de valabilitate expirat.

Poliţiştii au indisponibilizat, în total, 287,5 litri de astfel de substanţe şi au întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de  neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 98, alin. 5, lit. b din O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea