Rămâi conectat

Curier Județean

Poli Timişoara – FC Unirea Alba Iulia 0-0, în etapa a 20-a a Ligii a 2-a! Remiză excelentă pe Bega pentru trupa lui Gherman

Publicat

în

FC Unirea Alba Iulia a izbutit surpriza rundei în seria vestică şi a realizat un egal remarcabil în deplasare cu Poli Timişoara. „Alb-negrii” au scos o remiză lăudabilă pe stadionul „Dan Plătinişanu”, în faţa echipei care anul trecut a terminat pe locul secund în Liga 1 . Astfel, Stelian Gherman nu a pierdut niciuna din cele două dispute directe din această stagiune împotriva formaţiei pe a cărei bancă a debutat ca tehnician în elită. Şi astfel, FC Unirea realizează cel mai important rezultat din actualul sezon împotriva unei forţe reale a seriei! „Am stat bine defensiv, mai puţin în ofensivă, dar am luat un punct foarte mare în compania unei echipe mari. Mi-am apărat interesul, îmi cer scuze dacă am stricat ziua Timişoarei”, a concluzionat Gherman.

Timişorenii, măcinaţi de probleme au presat în majoritatea timpului, au avut destule ocazii, între care şi o bară a lui Pătraş (min. 39, şut de la 19 metri în stâlpul stâng).

Vizitatorii au închis excelent jumătatea proprie şi au rezistat în defensivă, remarcându-se iarăşi tânărul I. Stan (l-a lăsat rezervă pe Bumbac), ce a realizat o prestaţie bună, dar şi I. Serban (imbatabil în jocul aerian) împreună cu căpitanul Adrian Pascal ce şi-a coordonat la cote înalte apărarea din faţă. Antrenorul Stelian Gherman a mizat pe un modul tactic cu doi închizători (D. Militaru şi Ciofu) pentru a tempera avântul adversarilor, consideraţi net favoriţi. Aşezaţi pe două linii vizitatorii şi-au văzut scopul, nu s-au descoperit şi au încurcat teribil planurile grupării din Banat, ce probabil îşi punea doar problema diferenţei de scor!

Elit - Gustul Desăvârșit

După pauză, „violeţii” au solicitat penalty în minutul 65, la un duel în atac între Popovici şi Ciofu, când mingea l-a lovit pe jucătorul Unirii în mână, însă arbitrul a lasat jocul să continue cu toate protestele timişorenilor. „Sunt mulţumit de atitudinea din meciul cu Poli, dacă ne comportam aşa în restul partidelor eram mult mai sus. Ne-am apărat foarte bine, dar încă n-avem curaj. Eu un punct remarcabil câştigat la vicecampioana României şi sper ca Stan să confirme în continuare„, a spus preşedintele Mihai Dăscălescu.

Au jucat Poli Timişoara: Lepmets – Belu (68, Dobricean), Mera, Fl. Ilie, Fl. Sandu – Chiş, Poparadu (cpt), Pătraş – Al. Popovici, Ricketts (58, Axente), R. Cârstea (76, D. Goga). Rezerve: Kirev – Scutaru, Gorobsov, Fuchs. Antrenor Adrian Stoicov (Vali Velcea suspendat).

Unirea Alba Iulia: Pascal (cpt) – N. Oltean, I. Stan, I. Şerban, M. Oprea – Cl. Oara, Pleniceanu (90+1, Pecarov), Ciofu, D. Militaru, M. Petrescu, S. Mureşan (89, V. Florea). Rezerve: Lasc – Schuller, Potopea, Bumbac, A. Ianc. Antrenor Stelian Gherman

*Arbitri: M. Omuţ (Oradea), Iul. Timar (Marghita), J. Peter (Sf. Gheorghe), rezervă Ov. Haţegan (Arad) *Observatori V. Vancea (Oradea), N. Florescu (Sibiu).

Dan HENEGAR

Foto Banatsport.ro şi arhivă meciul tur

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

În perioada 5-7 august 2022, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vor fi în atenție manifestări cultural-artistice, tradiționale și religioase precum : „Truk Tuning Art – TTA 2022” (paradă de camioane), zilnic începând cu ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina; „Roșia Montană ALIVE” (festival de muzica, film și teatru), zilnic începând cu ora 15.00 în comuna Roșia Montană;

„Zilele Comunității Maghiare din Unirea” – în localitatea Unirea; „Descoperă Rowmania”, concurs de vâslit, începând cu ora 09.30, zona podului peste Mureș; „Poezii pe șase roți”, interval orar 16.00 – 22.00, Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sibieni sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Șibot a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu.

Valoarea totală estimată a contractului este între 388.900 lei, fără TVA.

Comuna Șibot și-a propus pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor furnizate către cetățeni fapt care implică printre multe acțiuni ți activități și dotarea serviciilor publice cu echipamente și utilaje specifice pentru gestionarea domeniului public al localităților. Prezenta achiziție reprezintă o etapă importantă spre creșterea calității serviciilor publice la nivelul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu are loc în contextul dorinței comunei Șibot de a îmbunătății serviciile publice furnizate către cetățeni. Comuna Șibot nu deține în acest moment un utilaj performant care să poată fi folosit de serviciile publice în vederea unor activități și munci curente pentru administrarea și îmbunătățirea spațiilor publice.

De multe ori spațiile verzi din domeniul public rămân neamenajate corespunzător deoarece primăria nu deține utilaje capabile să actioneze rapid atunci când o nevoie este identificată. Achiziționarea tractorului și a echipamentelor specifice va duce la îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea administrării optime a spațiului ce reprezintă domeniul public al comunei.

Prezenta achiziție se înscrie într-o inițiativă pe termen lung a comunei Șibot de a moderniza și de a eficientiza activitatea unității administrativ teritoriale. Pe viitor comuna are în obiective digitalizarea serviciilor publice și specializarea și instruirea permanentă a personalului aflat în slujba cetățeanului.

Produse solicitate

  • TRACTOR 1 BUC
  • REMORCĂ 1 BUC
  • MAȘINA DE TĂIAT TUFIȘURI ȘI GARD VIU RETROPURTATĂ 1 BUC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

Publicat

în

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

O firmă a fost amendată în decembrie anul trecut de polițiștii locali din Alba Iulia pentru neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

„Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate! Le reamintesc prestatorilor de utilități care derulează lucrări în municipiul Alba Iulia că au obligația de a lăsa drumurile la stadiul inițial. Mai pe românește, așa cum le-au găsit.

Azi, o instanță de fond a dat dreptate Primăriei municipiului în cazul unei amenzi de 20.000 de lei. Amenda a fost aplicată anul trecut unei firme de către Biroul Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale. Motivul: neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ora actuală, la nivelul municipiului, cu precădere în cartierul Cetate, există mai multe “șantiere” care au legătură cu utilitățile publice. Așadar, anunț executanții să respecte obligațiile care le revin.

Există o vorbă care spune că „Numai cine nu muncește nu greșește”. Eu o prefer, ca viceprimar, pe aceea că „Cine greșește, plătește”. Mai ales când vine vorba de lege și de albaiulieni”, a scris viceprimarul Emil Antoniu Popescu pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare