Rămâi conectat

Actualitate

PNL își va alege președintele pe data de 25 septembrie. Calendarul alegerilor anunțat de Ludovic Orban

Ziarul Unirea

Publicat

în

Congresul Partidului Național Liberal va avea loc în data de 25 septembrie, a stabilit conducerea PNL, marți, în ședința Biroului Executiv. Președintele Ludovic Orban a propus data, iar liderii partidului au aprobat-o prin vot. Orban le-a prezentat colegilor și calendarul alegerilor.

De asemenea, Orban a propus ca la congres să participe 5.000 de delegați, aceștia urmând să voteze noua echipă de conducere a partidului. Fiecare județ va fi reprezentat proporțional cu rezultatul de la ultimele două alegeri. Astfel, județele cu un rezultat mai bun vor trimite mai mulți delegați la Congres.

Convocarea Congresului va fi făcută de Consiliul Național care va avea loc duminică. Înaintea congresului, liberalii vor organiza alegeri la nivel local, apoi la nivel județean.

„Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naționale”, anunță Ludovic Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Potrivit acestuia, între 1 iunie și 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, în perioada 1 iulie – 10 august vor fi organizate conferințele județene de alegeri, iar între 10 august și 25 septembrie va fi perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres.

„Procedura de convocare a congresului va fi finalizată duminică, de Consiliul Național. Azi voi convoca Consiliul Național, ca președite PNL, pentru a finaliza procedura de convocare a congresului”, conchide Orban.

Întrebat dacă adunările locale și congresul vor fi organizate în aer liber, Orban a spus: „Noi vom organiza congresul în funcție de situația epidemiologică. Ce pot să spun acum este că vom cere pentru participanți la toate adunările publice să fie vaccinați sau să aibă testul la zi. Dacă nu ne va permite reglementarea aferentă stării de alertă să ne organizăm în interior ne vom organiza în aer liber”.

Până acum, doar Ludovic Orban și-a anunțat public candidatura, el dorind un nou mandat de președinte al PNL. Premierul Florin Cîțu a refuzat să spună dacă va candida la funcția de președinte, rezumându-se să spună că va intra în cursă pentru o poziție superioară celei de vicepreședinte, ceea ce înseamnă că va candida fie pentru funcția de președinte, fie pentru cea de prim-vicepreședinte.

Florin Cîțu a declarat, marți, că în mod sigur va candida la o funcție în congresul PNL. Întrebat dacă „are loc de Ludovic Orban”, care recent a susținut că este cel mai bun cunoscător al PNL și, în general, al țării, Cîțu a răspuns că „este loc pentru toată lumea” și că „sunt multe funcții supreme”.

În legătură cu susținerea declarată public de Emil Boc, premierul a precizat că actualul primar al municipiului Cluj-Napoca este „un om cu experiență politică foarte mare”, iar afirmațiile acestuia îl onorează și responsabilizează: „E un om care a trecut printr-o criză economică în 2009. Discutăm foarte mult”.

Boc a precizat recent că din punctul său de vedere „Florin Cîțu este viitorul și poate duce partidul și România spre Europa”.

Întrebat dacă are loc de Ludovic Orban, Florin Cîțu a răspuns: ”E loc pentru toată lumea, toți avem loc.” Cât despre candidatura sa, dacă a stabilit clar, premierul a răspuns: ”Nu, n-am stabilit acest lucru în acest moment”, adăugând că ”eu am spus că experiența mea acumulată, de premier, ministrul Finanțelor, parlamentar, dar și cea dinainte de a intra în politică, poate contribui la dezvoltarea sau pentru ca PNL să rămână un partid important în perioada următoare. Bineînțeles că voi candida la o funcție la Congres”, arată DCNEWS.ro.

”Sunt multe funcții supreme” a răspuns Florin Cîțu, când i s-a precizat că era vorba despre funcția supremă, cea de președinte al PNL. Premierul le-a făcut și o promisiune liberalilor, de la radio: ”Această guvernare are rolul de a le asigura- și asta vreau să le garantez și să le promit- mă asigur că vom guverna România cel puțin 8 ani”. Premierul nu a precizat dacă guvernarea liberală va include USR PLUS în acești 8 ani.

Întrebat cine candidează între el și Emil Boc, Florin Cîțu a început să râdă. El a precizat că Emil Boc ”e un om cu experiență foarte mare, ceea ce a spus despre mine mă onorează și mă responsabilizează, este un om care a trecut printr-o criză economică în 2009, cu care discut foarte mult, am discutat și anul trecut, discut și anul acesta”.

Ludovic Orban a făcut, luni, o afirmație prin care a dat de înțeles că Florin Cîțu nu-și asumă transparent candidatura. Întrebat dacă-i este teamă de Florin Cîțu, la Congresul PNL, președintele PNL a răspuns: ”Eu mi-am anunțat candidatura în mod transparent, mi-am anunțat obiectivele, obiectivul meu este ca PNL să servească în continuare interesele României”.

Sursa: digi24.ro, DCNEWS.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea