Ziarul Unirea

PNL Alba și-a stabilit strategia de acțiune pentru regionalizarea României – Alba Iulia, reședința administrativă a viitoarei Regiuni Centru!

Recenta ședință a Biroului Politic Teritorial al PNL Alba a dezbătut și stabilit poziția organizației județene a Partidului Național Liberal față de proiectul regionalizării.

„Conform celor discutate în acest organism de conducere al PNL, s-a decis ca parlamentarii de Alba, respectiv senatorul Teodor Atanasiu și deputații Călin Potor și Dan Coriolan Simedru, să se implice direct în problematica pregătirii întregului pachet legislativ pentru regionalizarea României și obținerea de rezultate maxime pentru județul Alba și municipiul Alba Iulia. De fapt, consilierii județeni ai PNL Alba și toți ceilalți aleși locali liberali vor sprijini și vor oferi informațiile necesare personalului tehnic de specialitate care pregătește cadrul necesar stabilirii reședinței regiunii în județul nostru. Liberalii din Alba sunt pregătiți să facă parte din grupurile de lucru care vor susține stabilirea reședinței Regiunii la Alba Iulia.

ELIT

Proiectul regionalizării, recent adus în atenția publicului larg, este o inițiativă de la care a pornit discuţia. Discuțiile concrete vor demara la nivel guvernamental, deoarece va fi o propunere a Guvernului, apoi va fi o discuţie publică şi parlamentară, iar în final va fi elaborat un pachet de legi, care va fi votat în Parlament. Aşa cum era normal şi firesc, Alba Iulia este prevăzută ca reşedinţă administrativă a Regiunii Centru, datorită expertizei și experienței dobândite de instituții cu renume în atragerea de fonduri. În plus, un proiect serios pornește cu propuneri de la actuala stare de fapt, pe baza celor opt euroregiuni statistice existente. Pe mai departe trebuie discutate atribuțiile și locațiile pentru celelalte instituţii. Parlamentarii de Alba vor face lobbyul necesar, cu argumente tehnice şi economice, care să demonstreze că Alba Iulia poate să fie reşedinţa administrativă a Regiunii 7 Centru.

Senatorul Teodor Atanasiu, împreună cu deputații Potor și Simedru, sunt implicați în pregătirea proiectelor de lege pentru reorganizarea administrativă a României. Noua legislație în domeniu va fi elaborată de așa manieră încât să stabilească exact competențele necesare și cerințele obligatorii pentru buna organizare și funcționare a sistemului administrativ regional”, se arată într-un comunivcat remis presei de PNL Alba.

”Nu numai parlamentarii PNL de Alba, dar și mulți membri ai partidului, aleși locali sau experți tehnici, au posibilitatea de a se implica în pregătirea pachetului de legi vizând regionalizarea.  Considerăm oportună crearea prin lege a 8 regiuni, prin transformarea actualelor regiuni statistice în unități administrativ teritoriale cu personalitate juridică, structuri care vor include teritorial administrațiile comunale, orășenești, municipale și județene actuale. Alba Iulia și județul Alba trebuie să se dezvolte în continuare, să atragă și să implementeze proiecte pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor și să devină locuri atractive pentru investitori. În întregul județ trebuie continuate proiectele începute și trebuie abordată o poziție constructivă pentru valorificarea oportunităților și eliminarea punctelor slabe, a declarat domnul Simion Crețu, vicepreședinte PNL Alba.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| PSD Alba: Pacienții bolnavi de COVID-19 de la Spitalul din Abrud pot muri cu zile din cauza nepăsării PNL și USR-PLUS

Nepăsarea și indolența PNL și USR-PLUS, de la nivel local și central, au dus Spitalul Orășenesc din Abrud într-o situație… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

Lili 11 februarie 2013 at 18:14

Avem propunere:
Santimbrean ii strange cu bulanul si ii convinge!!!
Buglea ii castreaza pe toti tiganii!!!
Roman le trompeteaza in ureche ce si cum de grohaie!!!
Care este ei rromanes trebuie educati sa voteze la regiune
pe liberalul DUMITREL

talis 12 februarie 2013 at 8:11

Parca radeati de Dumitrel si ziceati ca bate campii cand a pornit in ianuarie campania de sustinere pt. ca Alba Iulia sa fie capitala de regiune? Acum s-au trezit si liberalii!!

Uiorean 12 februarie 2013 at 14:09

Atanasiu cu penelei au mancat prea mult aiul ciorii. Regiunea din care vom face parte e TRANSILVANIA ,nicidecum centru. V-o pus Dragnea pasta de „pix” pe limba, sa vobiti aiurea, slugilor!!!

bibi 13 februarie 2013 at 3:45

i-auzi! Argumente tehnice si economice. Pai as vrea sa le vad si eu.
Exemplu de argumente tehnice:
-lipsa aeroport (nici macar studiu de fezabilitate, care oricum ar arata ca nu sunt calatori, la populatia de 58.000 a orasului)
-SMURD de forma
-spital regional: nici o sansa
-infrastructura rutiera, destul de precara
.
Acum sa vedem argumentele economice:
-cel mai mare numar de someri/judet din Transilvania;
-daca va uitai in ziarul Unirea este o stire cum ca in ultima saptamana au fost doar 69 de posturi vacante la AJOFM.
-Pana si Sebesul sta mai bine decat Alba Iulia dpdv economic.
Acum sa ne uitam daca cei 14 ani de cand exista ADR Centru la Alba si inca vreo 2-3 agentii (APDRP si OIRPOSDRU), au insemnat crestere economica pentru oras.
Rezultat: aproape zero, cu exceptia reparatiilor de la cetate si evident 100-150 de salarii bunicele pentru angajatii agentiilor.

Poate ar trebui sa tinem cont ca judetul Alba reprezinta mai putin de 20% din populatia regiunii, si toate celelalte judete se simt si ele indreptatite sa aiba capitala.
Deci sunt 2 solutii: oriunde ar fi capitala, cei care nu vor avea capitala sa primeasca compensatii (fonduri,etc). Cea de-a doaua solutie: impunerea votului prin referendum regional astfel incat majoritatea sa decida. Edrept in acest caza Alba nu mia are nici o sansa. Dar macar majoritatea cetatenilor din regiune vor fi multumiti. Preferabil in acest caza ca, capitala sa fie cat mai aproape de Alba, sa nu facem drumuri lungi, care inseamna costuri. Si nici nu trebuie sa ne prapadim, ca doar nu au murit nici brasovenii ca am avut noi capitala 14 ani. Si oricum Brasovul s-a dezvoltat si fara capitala.

Comentariile sunt oprite