Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL Alba sare la gâtul lui Mircea Hava: “Domnule primar PDL e ceasul al 12-lea. Tic – tac…”

Publicat

în

Comunicatul biroului de presă al PNL Alba

“Am observat cu totii numeroasele luari de pozitie ale primarului municipiului Alba Iulia, dl Mircea Hava, referitoare la proiectul de regionalizare a Romaniei. Apreciem ca dl primar PDL are un numar de declaratii impresionant pe acest subiect. El face glume şi glumite chiar despre sacrificii personale pe care ar urma sa le faca pentru judetul nostru. Dar cam atat. Cunoscatorii spun insa ca el ar fi mai interesat de fapt sa dea semnale actualei puteri, de frica dosarelor tot mai numeroase si paguboase, cercetate de DNA. Numai ca o veche vorba romaneasca zice ca „De ce ti-e frica nu scapi!”.

Dincolo de declaratiile sale politice goale si lipsite de continut, in calitate de cetateni ai orasului il intrebam: De ce nu suntem pregatiti de regionalizare? Il intrebam pe dl primar PDL, intrucat domnia sa conduce acest oras de peste 20 de ani, comportandu-se de foarte multe ori ca un baron pe propria lui mosie. Va intrebam, asadar, domnule primar PDL de ce nu ati reusit sa aduceti investitori puternici care sa creeze locuri de munca bine platite in Alba Iulia? Daca ne uitam peste gard vom vedea un parc logistic la Turda, investitori puternici la Sibiu si Deva. La noi de ce nu s-a putut? De ce investitorii au fost alungati domnule primar PDL? Ne intrebam de ce timp de 20 de ani, Alba Iulia nu a reusit sa aiba o sala polivalenta, o zona de dezvolatare economica reala, de ce conducem detatsat in topul rusinos al somajului din ultimii ani ani? Ca albaiulieni ne intrebam de ce tinerii orasului, fara speranta, pleaca spre alte zari si tari, ca sa isi caute un rost in viata? Intrebam si noi daca este normal ca primaria sa nu aloce nici un leu pentru reabilitarea sectiilor din Spitalul judetean, ai carei pacienti majoritari sunt din Alba Iulia? Este normal ca sa platim milioane de euro pentru un transport civilizat si limuzine de lux pentru directorii STP, sau am putea ca parte din aceste milioane sa fie folosite pentru aparatura medicala la spitalul judetean?

Electrica Furnizare Discount

Va mai intrebam domnule primar PDL daca timp de 20 de ani nu era cazul sa avem si noi un teatru la Alba Iulia, un cinematograf, ca sa nu vorbim de filarmonica, pentru ca albaiulienii sa nu mai faca drumul Clujului pentru un film sau spectacol de calitate? In privinta aeroprtului, in calitate de sef al PDL poate aflam si noi de am refuzat oferta Sibiului, in realizarea aeroportului comun Alba – Sibiu? Va intrebam si daca vi se pare normal ca bazinul olimpic sau strandul de la Schit sa stea pe „sec”, iar albaiulienii sa faca drumul Alba Iulia – Deva dus-intors pentru o baie in verile toride?

O sa ne vorbiti din nou de investitiile din Cetate, necesare si binevenite, dar oare ce castiga albaiulianul in propriul buzunar din aceasta investitie scumpa, de circa 100 de milioane de euro? Cate locuri de munca ne-a adus Cetatea noua albaiulienilor domnule primar al PDL!? De ce in Oarda, Barabant, Piclisa, Partos sau zonele limitrofe nu avem apa si canal, iar strazile sunt scufundate in noroi, in conditiile in care si albaiulienii de aici platesc taxe si impozite de „oraseni”, pe care le-ati majorat in acest an. Sunt doar cateva intrebari aflate pe buzele albaiulienilor, la care trebuie sa raspundeti. Vorbim de domnia dumneavoastra exclusiva de … 20 de ani, de multa rabdare de care am dat dovada ca si contribuabili.

Speram sa va rezolvati tot mai numeroasele probleme penale si sa dovediti in instanta ca nu ati prejudiciat bugetul cu milioane de euro, asa cum va acuza procurorii DNA. Speram ca lucrarile de zeci de milioane de euro adjudecate doar de firmele de casa ale PDL in Alba Iulia au meritat sa aveti un somn linistit. Si mai speram ca Cetatea Alba Iulia va reveni albaiulienilor dupa ce ati „maritata-o” pe 49 de ani, la pretul unui cartus de tigari, unei firme apropiate PDL.

Ati aruncat in derizoriu si in bascalie polul de dezvoltare economica Alba Iulia- Sebes, Capitala Culturala Europeana, un festival international Vauban, care sa aduca bani si locuri de munca, pentru albaiulieni, mai nou sala polivalenta, toate fiind proiecte pe care vi le-a propus PNL Alba. Ati pus cruce fotbalului albaiulian inainte de aniversarea a 90 de ani de la infiintarea Unirii, scoateti in strada juniorii, speram ca nu veti rade si stadionul Cetate ca sa mai faceti un mall cu prietenii dvs. Va adresam o rugaminte domnule primar PDL sa nu luati in bascalie regionalizarea, asa cum ati facut cu proiectele de dezvoltare locala ale Alba Iuliei in ultimii 20 de ani. Timpul trece … e ceasul al 12-lea …tic-tac…”

 foto arhivă

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Stimați locuitori ai județului Alba,

Se împlinește un an de la alegerile parlamentare și aproape un an de când mi-am preluat mandatul de deputat. Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să spuneți dacă v-am reprezentat așa cum v-ați dorit în Parlamentul României și ce trebuie să îmbunătățesc pentru ca activitatea mea să corespundă necesităților și să fie pe măsura așteptărilor.

Activitatea parlamentară se măsoară și în cifre: Am avut 21 de luări de cuvânt, 12 declarații politice, 25 de propuneri legislative (alături de colegii din PSD), dintre care una a devenit lege, 115 întrebări și interpelări și 6 moțiuni semnate. De asemenea, am depus peste 60 de amendamente pentru ca locuitori din județul Alba să beneficieze de investiții guvernamentale

Electrica Furnizare Discount

Demersurile mele au avut ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor din Alba: accesibilizarea accesului la servicii medicale în mediul rural și îmbunătățirea calității actului medical în urban, investiții în infrastructura rutieră, ajutarea oamenilor din Alba afectați de inundații, descentralizarea deciziei și mai multă putere pentru autoritățile publice locale, sprijin pentru mediul privat, pentru turismul rural și montan, pentru agricultori și crescători de animale, șanse egale la angajare în sistemul public pentru tineri și deopotrivă vârstnici, scăderea prețurilor la lemnele de foc pentru populație sau sprijin pentru instituțiile de învățământ. Am reacționat când subvențiile pentru fermieri au scăzut dramatic și am transmis propunerile lor decidenților guvernamentali.

De asemenea, m-am folosit de toate prerogativele legislative și de toate pârghiile pe care le-am avut la dispoziție pentru ca spitalele din Apuseni să beneficieze de investiții, DN 74, DN 74 A și DN 75 să fie asfaltate, iar elevii din satele noastre să beneficieze de condiții egale de învățare.

O parte dintre demersuri, cu sprijinul dvs. și al celorlalți parlamentari, s-au concretizat, iar altele sunt în curs. Spre exemplu, mă bucur că primăriile vor hotărî soarta școlilor lăsate în paragină, după ce propunerea legislativă pe care am inițiat-o împreună cu colegii parlamentari PSD a fost promulgată. Schimbarea destinației se putea face, până acum, doar cu avizul conform al Ministerului Educației. Aleșii locali cunosc cel mai bine necesitățile oamenilor și au capacitatea necesară să prevadă dacă pentru respectiva școală vor exista solicitări din partea părințiilor, în funcție de natalitate și de alți indicatori siguri și obiectivi. Primarii nu au nevoie de birocrație excesivă și de negații din partea autorităților centrale. Fostele școli pot fi modernizate, inclusiv cu bani europeni și pot fi transformate în centre sociale, cămine de vârstnici, dispensare, locuri de agrement și socializare sau li se pot oferi orice alte utilități, în funcție de necesități.

 Nu voi renunța și, chiar dacă nu am amintit în fiecare zi, am continuat munca pentru înființarea primului centru de dializă în Apuseni și a unui cabinet de expertiză medicală a capacității de muncă în această zonă.

Îmi doresc să fiu în continuare parlamentarul tuturor locuitorilor județului Alba. A celor care m-au votat și a celor care au avut alte opțiuni sau care, din diferite motive, nu au participat la vot. Orice propuneri pe care doriți să mi le faceți sunt binevenite!

Cu considerație,

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Publicat

în

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Liderii PSD și PNL se reunesc luni atât în ședințe separate, cât și într-o întâlnire a coaliției, pentru a stabili cum își împart funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat.

Biroul Executiv al PNL are loc la ora 10.00, PSD are Biroul Politic Naţional la ora 13.00, iar ședința coaliției e programată la ora 18.00.

În ceea ce privește împărțirea funcțiilor de prefecți, unul dintre scenariile discutate este ca partidul care conduce Consiliul Județean să dea și prefectul. Chiar dacă acest scenariu nu va fi pus în aplicare, PNL va pierde cinci posturi de prefecți față de cele 22 pe care le avea în coaliția anterioară cu USR.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Propunerea PSD pentru funcția vacantă de subprefect de Alba: Un cunoscut medic din județ, în cărți

În ceea ce privește cele 84 de posturi de secretari de stat, PSD va avea 42, PNL – 34 și UDMR – 8, potrivit surselor G4Media.ro.

În interiorul PNL se discută și propunerea ca organizațiile județene care au dat miniștri să nu mai aibă și prefecți.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Cristian: „Am promovat produsele locale din Sebeș în Parlamentul European și voi continua sprijinirea producătorilor locali”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Cristian: „Am promovat produsele locale din Sebeș în Parlamentul European și voi continua sprijinirea producătorilor locali”

Am promovat în Parlamentul European produsele locale, bune, proaspete și sănătoase, cultivate și preparate de către locuitori harnici și gospodari ai Sebeșului cu care trebuie să ne mândrim. Voi sprijini, în continuare, cu tot ceea ce îmi stă în putință, activitatea producătorilor locali.

De câțiva ani, cumpăr pentru mine și familia mea doar produse locale, iar de un an am ales să promovez intens fiecare producător din Sebeș deoarece merită cu prisosință. Pe lângă piața agroalimentară, Sebeșul are nevoie de un centru de vânzare, acoperit și bine dotat, în care producătorii să își poată valorifica marfa.

Electrica Furnizare Discount

Cu ocazia unei vizite la Bruxelles am promovat produsele noastre și am înmânat europarlamentarului de Alba, Victor Negrescu, un coș cu bunătăți din Sebeș: mere, pere, sucuri, miere, cozonac, dulcețuri, siropuri, cârnat, tobă și salam, dar și câte o sticlă de coniac și țuică.

Am ales să îi înmânez toate acestea europarlamentarului Victor Negrescu deoarece este unul dintre cei care au sprijinit producătorii locali, meșterii populari, păstrătorii de tradiții și obiceiuri îndeobște din județul Alba.

„Promovarea produselor tradiționale și a producătorilor din județul Alba, în mod special din Sebeș, reprezintă o prioritate pentru mine și colegii mei din PSD Alba. Sunt bucuros să pot face acest lucru din Parlamentul European”, este mesajul transmis de europarlamentarul Victor Negrescu

De asemenea, am transmis și principalele doleanțe ale producătorilor din Sebeș. Aceștia au nevoie de granturi de sprijin, măsuri dedicate pentru ei și subvenții pentru creșterea productivității, respectiv eficientizarea activității.

În același timp nu putem uita că viitorul producătorilor locali depinde de conduita și conștiința fiecăruia dintre noi, de cât de mult ne dorim alimente cu mai puține pesticide, substanțe anti-microbiene și îngrășăminte chimice. Cu alte cuvinte, viitorul lor depinde și de prețul pe care îl punem pentru propria sănătate.

Cu stimă,
Consilier local PSD Sebeș și purtător de cuvânt al PSD Alba,
Radu Cristian

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare