Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PNL Alba sare la gâtul lui Mircea Hava: “Domnule primar PDL e ceasul al 12-lea. Tic – tac…”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicatul biroului de presă al PNL Alba

“Am observat cu totii numeroasele luari de pozitie ale primarului municipiului Alba Iulia, dl Mircea Hava, referitoare la proiectul de regionalizare a Romaniei. Apreciem ca dl primar PDL are un numar de declaratii impresionant pe acest subiect. El face glume şi glumite chiar despre sacrificii personale pe care ar urma sa le faca pentru judetul nostru. Dar cam atat. Cunoscatorii spun insa ca el ar fi mai interesat de fapt sa dea semnale actualei puteri, de frica dosarelor tot mai numeroase si paguboase, cercetate de DNA. Numai ca o veche vorba romaneasca zice ca „De ce ti-e frica nu scapi!”.

Dincolo de declaratiile sale politice goale si lipsite de continut, in calitate de cetateni ai orasului il intrebam: De ce nu suntem pregatiti de regionalizare? Il intrebam pe dl primar PDL, intrucat domnia sa conduce acest oras de peste 20 de ani, comportandu-se de foarte multe ori ca un baron pe propria lui mosie. Va intrebam, asadar, domnule primar PDL de ce nu ati reusit sa aduceti investitori puternici care sa creeze locuri de munca bine platite in Alba Iulia? Daca ne uitam peste gard vom vedea un parc logistic la Turda, investitori puternici la Sibiu si Deva. La noi de ce nu s-a putut? De ce investitorii au fost alungati domnule primar PDL? Ne intrebam de ce timp de 20 de ani, Alba Iulia nu a reusit sa aiba o sala polivalenta, o zona de dezvolatare economica reala, de ce conducem detatsat in topul rusinos al somajului din ultimii ani ani? Ca albaiulieni ne intrebam de ce tinerii orasului, fara speranta, pleaca spre alte zari si tari, ca sa isi caute un rost in viata? Intrebam si noi daca este normal ca primaria sa nu aloce nici un leu pentru reabilitarea sectiilor din Spitalul judetean, ai carei pacienti majoritari sunt din Alba Iulia? Este normal ca sa platim milioane de euro pentru un transport civilizat si limuzine de lux pentru directorii STP, sau am putea ca parte din aceste milioane sa fie folosite pentru aparatura medicala la spitalul judetean?

Va mai intrebam domnule primar PDL daca timp de 20 de ani nu era cazul sa avem si noi un teatru la Alba Iulia, un cinematograf, ca sa nu vorbim de filarmonica, pentru ca albaiulienii sa nu mai faca drumul Clujului pentru un film sau spectacol de calitate? In privinta aeroprtului, in calitate de sef al PDL poate aflam si noi de am refuzat oferta Sibiului, in realizarea aeroportului comun Alba – Sibiu? Va intrebam si daca vi se pare normal ca bazinul olimpic sau strandul de la Schit sa stea pe „sec”, iar albaiulienii sa faca drumul Alba Iulia – Deva dus-intors pentru o baie in verile toride?

O sa ne vorbiti din nou de investitiile din Cetate, necesare si binevenite, dar oare ce castiga albaiulianul in propriul buzunar din aceasta investitie scumpa, de circa 100 de milioane de euro? Cate locuri de munca ne-a adus Cetatea noua albaiulienilor domnule primar al PDL!? De ce in Oarda, Barabant, Piclisa, Partos sau zonele limitrofe nu avem apa si canal, iar strazile sunt scufundate in noroi, in conditiile in care si albaiulienii de aici platesc taxe si impozite de „oraseni”, pe care le-ati majorat in acest an. Sunt doar cateva intrebari aflate pe buzele albaiulienilor, la care trebuie sa raspundeti. Vorbim de domnia dumneavoastra exclusiva de … 20 de ani, de multa rabdare de care am dat dovada ca si contribuabili.

Speram sa va rezolvati tot mai numeroasele probleme penale si sa dovediti in instanta ca nu ati prejudiciat bugetul cu milioane de euro, asa cum va acuza procurorii DNA. Speram ca lucrarile de zeci de milioane de euro adjudecate doar de firmele de casa ale PDL in Alba Iulia au meritat sa aveti un somn linistit. Si mai speram ca Cetatea Alba Iulia va reveni albaiulienilor dupa ce ati „maritata-o” pe 49 de ani, la pretul unui cartus de tigari, unei firme apropiate PDL.

Ati aruncat in derizoriu si in bascalie polul de dezvoltare economica Alba Iulia- Sebes, Capitala Culturala Europeana, un festival international Vauban, care sa aduca bani si locuri de munca, pentru albaiulieni, mai nou sala polivalenta, toate fiind proiecte pe care vi le-a propus PNL Alba. Ati pus cruce fotbalului albaiulian inainte de aniversarea a 90 de ani de la infiintarea Unirii, scoateti in strada juniorii, speram ca nu veti rade si stadionul Cetate ca sa mai faceti un mall cu prietenii dvs. Va adresam o rugaminte domnule primar PDL sa nu luati in bascalie regionalizarea, asa cum ati facut cu proiectele de dezvoltare locala ale Alba Iuliei in ultimii 20 de ani. Timpul trece … e ceasul al 12-lea …tic-tac…”

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea