Rămâi conectat

Ştirea zilei

PNL Alba Iulia: Lista detaliată cu cheltuielile pentru artiști și servicii de ”Zilele Municipiului”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*”Prea mulți bani cheltuiți pe festivaluri și prea puțini pentru investiții”

Consilierii locali liberali din Alba Iulia consideră că efortul bugetar pentru organizarea evenimentelor din municipiu este nejustificat. ”Noi nu criticăm faptul în sine, că se organizează evenimentul, ci faptul că sumele alocate sunt mult prea mari”, a declarat marți Gabriel Pleșa, dând ca exemplu suma de 450.000 de lei cheltuită recent, pentru organizarea ”Zilelor Municipiului”.

Suma a fost considerată ”fără precedent” și a stârnit interes pentru aleșii locali liberali care au dorit să afle în detaliu pe ce ”s-au dus banii”. Liberalul albaiulian a mărturisit că deși a primit răspuns la solicitare ”s-a făcut tot ce se poate pentru a se evita o transparență totală”.

Astfel, în ceea ce privește sărbătoarea orașului, banii au fost cheltuiți astfel: 16.590 de euro (73.580 de lei) pentru cele două spectacole ale spaniolilor de la Carros de Foc (Aquila Sophia și Tabarka); 18.943 de lei pentru trupa TAXI; 109.338 de lei pentru Elena Gheorghe, Connect-R și Ștefan Bănică Jr.; 11.862 de lei pentru trupa Bere Gratis; 8.000 de lei pentru spectacolul cu marionete gigant ”Bărbierul din Sevilla”; 5.500 de lei pentru Gașca Zurli (spectacole pentru copii); 6.105 lei pentru spectacolul folcloric prestat de Leontina Fărcaș și Muguri de Tezaur și pentru piesa de teatru ”Cei trei Mușchetari”; 15.000 de lei pentru spectacolul folcloric susținut de Ioan Bocșa și Ansamblul ”Icoane”; 1.000 de lei pentru Ansamblul Augustin Bena.

Pentru prestări de servicii au primit bani: firma Livio & Dario – 3.400 de lei pentru servicii transport ocazional de persoane; SET-UP SRL – 80.079 de lei (servicii pentru evenimente – scenotehnică); J’Info-Tours SRL – 15.237 (servicii transport aerian); Cetatea Apuseni SA – 12.227 de lei (Servicii hoteliere); UCMR-ADA – 1.860 de lei (drepturi de autor); Temexson SRL – 40.920 delei (servicii pirotehnice); Tenis Club Mova – 2.500 de lei (servicii organizare evenimente sportive – cupa de tenis); Corint SRL – 7.500 de lei (servicii artistice – spectacol ceremonial Garda Cetăţii); Vox Media Studio – 1.133 de lei (servicii sonorizare ceremonial Urbis      Grates – Sala Unirii); Deratex Chim SRL – 2.703 lei (servicii catering); Hotel Parc – 29.500 de lei (servicii hoteliere); Fundatia Comunitară –     Alba – 2.000 de lei (servicii organizare logistică); Vinersar SRL -233 de lei (produse de protocol); Liga Studenţilor – 450 de lei (organizare evenimente sportive – cupa fotbal); Obiectiv SRL – 600 de lei (medalii, cupe evenimente sportive).

Suntem de acord cu organizarea unor evenimente dar după părerea mea ca cetățean, nu este normal ca aceste festivaluri să aibă loc săptămână de săptămână. Acest calendar ar trebui aerisit. S-a văzut și în prezența oamenilor. La Festivalul Muzicii, cu spectacole de foarte bună calitate, în trei seri – mai puțin cea în care a concertat Monica Anghel – a fost puțină lume, e adevărat că și vremea a fost cum a fost. (…) Calitatea spectacolelor este bună dar organizarea lasă mult de dorit (n.r. spectacole pentru copii programate la ore în care căldura este foarte mare; lipsa amenajărilor speciale promise în Cetate – terase și trăsuri de epocă). Mie mi se pare că inerția primăriei estefoarte mare și atunci să nu ne mirăm că nu avem o afluență foarte mare de public la aceste spectacole”, a spus Gabriel Pleșa.

Zilele Municipiului au costat în acest an 100.000 de euro, nouă ni se pare o sumă foarte mare pentru bugetul pe care îl avem, ținând cont că avem investiții care nu sunt finalizate, cum ar fi de exemplu Bazinul Olimpic. Informațiile despre cheltuieli nu le obținem foarte ușor. Personal, pentru dosarul cu cheltuielile de la Zilele Municipiului am așteptat în jur de două săptămâni. La acest eveniment sunt 9 formații sau ansambluri care au concertat în trei zile pe sume uriașe, cheltuieli care sunt foarte greu de suportat la buget iar pentru probleme importante nu găsim bani”, a spus la rândul său consilierul liberal Daniel Zdrînc.

Aleșii locali liberali consideră ca dacă s-ar face unele economii la capitolul Cultură s-ar putea aloca bani și pentru finalizarea Bazinului Olimpic, pentru construirea unui cinematograf sau a unor parcuri specializate pentru copii, lucruri necesare în municipiu și au precizat că vor pune în discuție această problemă în următoarea ședință de Consiliu Local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea