Rămâi conectat

Ştirea zilei

PNL Alba cere să se renunţe la utilizarea bannerului care parodiază Drapelul naţional

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Amplasarea pe frontispiciul Catedralei Reîntregirii Neamului a unui banner în care structura tricoloră a Drapelului României, stabilită prin art. 12 din Constituţia României este „creativ” completată cu alte culori, precum portocaliul, reprezintă o gravă ofensă adusă românilor şi simbolurilor sale naţionale.
Indiferent de viziunea stilizată pe care autorităţile publice locale doresc să o aibă cu privire la Drapelul României, textul legii fundamentale nu poate fi încălcat, deoarece prevede: „Drapelul este tricolor, culorile sunt (…) albastru, galben, roşu”.
Promovarea turistică a oraşului nu poate ignora respectul faţă de simbolurile naţionale şi necesitatea respectării legii, deoarece Alba Iulia este capitala istorică a României.
Având în vedere respectul pe care cetăţenii trebuie să-l manifeste faţă de drapelul naţional, obligaţie prevăzută şi în Legea nr. 75/1994, privind arborarea drapelului naţional, solicităm ca municipalitatea să ia de îndată măsuri pentru a îndepărta mijloacele de promovare care ofensează românul albaiulian şi sfidează legea.
Solicităm de asemenea organelor abilitate prin Normele privind arborarea drapelului României, intonarea Imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu Stema României, aprobate prin H.G. 1157/2001, să procedeze la aplicarea sancţiunilor ce se impun.
(Biroul de presă al PNL Alba)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Veteranul de război, colonelul (rtg.) Ioan Cerghedean, din Galda de Jos, aniversat la împlinirea venerabilei vârste de 102 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Veteranul de război, colonelul (rtg.) Ioan Cerghedean, din Galda de Jos, aniversat la împlinirea venerabilei vârste de 102 ani Veteranul de război, colonelul (rtg.) Ioan Cerghedean, din Galda de Jos, județul Alba a împlinit duminică 102 ani. Acesta s-a născut în Galda de Jos, la data de 16 iunie 1922. A urmat cursurile Școlii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea