PNL Alba cere să se renunţe la utilizarea bannerului care parodiază Drapelul naţional

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Amplasarea pe frontispiciul Catedralei Reîntregirii Neamului a unui banner în care structura tricoloră a Drapelului României, stabilită prin art. 12 din Constituţia României este „creativ” completată cu alte culori, precum portocaliul, reprezintă o gravă ofensă adusă românilor şi simbolurilor sale naţionale.
Indiferent de viziunea stilizată pe care autorităţile publice locale doresc să o aibă cu privire la Drapelul României, textul legii fundamentale nu poate fi încălcat, deoarece prevede: „Drapelul este tricolor, culorile sunt (…) albastru, galben, roşu”.
Promovarea turistică a oraşului nu poate ignora respectul faţă de simbolurile naţionale şi necesitatea respectării legii, deoarece Alba Iulia este capitala istorică a României.
Având în vedere respectul pe care cetăţenii trebuie să-l manifeste faţă de drapelul naţional, obligaţie prevăzută şi în Legea nr. 75/1994, privind arborarea drapelului naţional, solicităm ca municipalitatea să ia de îndată măsuri pentru a îndepărta mijloacele de promovare care ofensează românul albaiulian şi sfidează legea.
Solicităm de asemenea organelor abilitate prin Normele privind arborarea drapelului României, intonarea Imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu Stema României, aprobate prin H.G. 1157/2001, să procedeze la aplicarea sancţiunilor ce se impun.
(Biroul de presă al PNL Alba)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Vopsitor auto si pictor 24 noiembrie 2010 at 7:34

Culoarea portocalie a fost introdusa in steag ca sa se de-a mare PDL-isti ca aici e doar teritoriul lor.Schimbati steagu si pedepsirea celor ce au comandat un asemenea steag !

yaho 24 noiembrie 2010 at 11:13

mari aomeni mari caractere PNLEI astia. cum stiu ei ca un benner este acelasi lucru cu un drapel.

xu 24 noiembrie 2010 at 12:11

taci acolo!

eu 24 noiembrie 2010 at 14:51

ce frustrati . . . BUNA DIMINEATA!!!! PNL !!!! alooo se aude?? dati o declaratie de presa dupa ce au dat jos chestia aia de pe catedrala asa ca nu mai e de niciun folos ce scrieti acolo

Dan 24 noiembrie 2010 at 20:28

Sa nu uitam ca 90% din cetatenii judetului sunt PDL-isti.

Comentariile sunt oprite