Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL ALBA: ”Buna guvernare locală doar cu soluții liberale”. Liga Aleșilor Locali PNL și-a desemnat noua conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 25 noiembrie a.c., a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca, Congresul Ligii Aleșilor Locali (LAL) ai Partidului Național Liberal la care au participat peste 1.000 de liberali. Cei  12.225 de consilieri locali și județeni și cei 1.081 primari PNL au fost reprezentați de 978 de delegați. Aceștia au ales noua conducere a LAL și au adoptat Rezoluțiile ”Aniversarea Centenarului Marii Uniri” și ”Buna guvernare locală”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a transmis un mesaj de forță și încurajare pentru aleșii locali liberali în fața abuzurilor PSD: ”Fiți răzbătători! Construiți proiecte eligibile, proiecte serioase, PSD nu poate împiedica aleșii locali ai PNL să obțină finanțare!”

Evenimentul s-a bucurat de prezența președintelui Grupului Partidului Popular European al Comitetului European al Regiunilor. În deschiderea lucrărilor, acesta a adresat un mesaj de susținere a simplificării procedurilor de absorbție a fondurilor europene de coeziune: ”Trebuie să diminuăm birocrația în interesul beneficiarilor. Știu că autoritățile locale se confruntă cu dificultăți din cauza procedurilor anevoioase. Comisia Europeană este conștientă de aceste dificultăți și dorește să simplifice cât se poate de mult.”

Lucrările Congresului au fost deschise de gazda evenimentului, primarul Clujului, care a subliniat faptul că Liga Aleșilor Locali reprezintă resursa principală a partidului. ”De aici se naște viitoarea guvernare”, a spus primarul Emil Boc.

Delegația filialei PNL Alba a fost condusă de Mircea Hava, primar al municipiului Alba Iulia și președinte al PNL Alba, de Ion Dumitrel – președinte al Consiliului Județean Alba și prim-vicepreședinte al PNL Alba și Marius Hațegan, consilier județean și secretar general al PNL Alba.

În discursul său, Mircea Hava a amintit încă o dată importanța Centenarului Marii Uniri și a invitat la Alba Iulia românii de pretutindeni pentru a sărbători așa cum se cuvine Ziua Națională a Românei.

Președintele nou ales al LAL, Gheorghe Flutur, a avut un discurs despre echitate între cetățenii României, din punct de vedere al infrastructurii. Acesta a prezentat autostrada Iași – Târgu Mureș ca pe o soluție esențială în acest sens: ”Să traversăm Carpații, pentru a avea șanse egale!”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava.

Modificările Codului Fiscal impuse de PSD au fost aspru criticate de către aleșii locali ai PNL.  Nicolae Robu, primarul liberal al Timișoarei: ”În exercițiul financiar 2014 -2020, fondurile europene aduc 54 milioane de euro pentru Timișoara. Începând cu 2018, PSD ia de la Timișoara 33 de milioane de euro în fiecare an.”

Noua conducere a Ligii Aleșilor Locali PNL

Gheorghe Flutur, Președinte Consiliul Județean Suceava – Președinte
Adrian Ioan Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov – Primvicepreședinte Consilii Județene
Dragoș Victor Chitic, primar municipiul Piatra Neamț – Primvicepreședinte Municipii
Mircea Moroșan, primar orașul Huedin – Primvicepreședinte Orașe
Alin Adrian Nica, primar comuna Dudeștii Noi, Timiș – Primvicepreședinte Comune
Dumitru Boroș, primar municipiul Bârlad – Vicepreședinte Regiunea Nord-Est
Paul Cristea, primar comuna Șendreni, Galați – Vicepreședinte Regiunea Sud-Est
Adrian Florin Dobre, primar municipiul Ploiești – Vicepreședinte Regiunea Sud Muntenia
Valerian Alexie, primar comuna Mateești, Vâlcea – Vicepreședinte Regiunea Sud Vest
Nicolae Florin Oancea, primar municipiul Deva – Vicepreședinte Regiunea Vest
Dan Tarcea, viceprimar municipiul Cluj-Napoca – Vicepreședinte Regiunea Nord-Vest
Horațiu Dumitru Răcuciu, primar orașul Săliște, Sibiu – Vicepreședinte Regiunea Centru
Narcis Cătălin Constantin, primar orașul Măgurele, Ilfov – Vicepreședinte Regiunea București-Ilfov

Județul Alba este reprezentat în conducerea națională a Ligii Aleșilor Locali de către Oana Badea primarul Muncipiului Aiud.

Departamentul de imagine, comunicare și relații cu presa al Filialei PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea