Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„PLOUĂ” cu amenzi, la centrele rezidențiale din Alba: Zeci de mii de lei în sancțiuni, după controalele de ieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„PLOUĂ” cu amenzi, la centrele rezidențiale din Alba: Zeci de mii de lei în sancțiuni, după controalele de ieri

În data de 13 iulie 2023, Prefectura Alba a desfășurat o amplă acțiune de verificare a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și centrelor rezidențiale destinate copiilor care funcționează pe raza județului Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Scopul acestei acțiuni a fost asigurarea respectării standardelor de calitate și siguranță în ceea ce privește condițiile de trai și îngrijire oferite beneficiarilor acestor centre.

CITEȘTE ȘI: Amenzi de peste 130.000 de lei după controale de miercuri la 22 de centre rezidențiale din Alba. Ce nereguli au fost descoperite

În urma controalelor efectuate la 19 centre rezidențiale, s-au identificat mai multe nereguli. Printre acestea se numără: calorifere cu urme de rugină, pereți cu infiltrații și vopsea exfoliată, frigidere cu zone de degradare, prezența insectelor indezirabile, depozitare necorespunzătoare, agregate frigorifice uzate și deteriorate, congelatoare cu gheață, ustensile și echipamente neigienizate, necurățate și uzate, zone de îmbăiere cu infiltrații pe plafon, agregate frigorifice cu sertarul spart și lipsa autorizației DSVSA, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare de origine non-animal, gresie și faianță deteriorate, condiții de cazare cu deficiențe legate de protecțiile saltelelor și mobilierului, spațiu deșeuri medicale necorespunzător, precum și produse alimentare fără etichetă sau cu data durabilității minimale depășită.

Reprezentanții instituțiilor care fac parte din comisia mixtă de control, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), au aplicat un număr de 104 de contravenții sub forma avertismentelor și amenzilor, conform legislației în vigoare.

Astfel, valoarea totală a amenzilor acordate în a patra zi de control a fost de 69.700 lei, după cum urmează: ISU – 6.000 lei, CJPC – 15.000 lei, DSVSA – 21.200 lei, DSP – 15.000 lei și ITM – 12.500 lei.

Este important de menționat că, în pofida neregulilor constatate, nu s-au identificat probleme care să impună închiderea centrelor rezidențiale verificate sau relocarea persoanelor asistate la alte centre. Acțiunile de control au avut scopul de a asigura îmbunătățirea condițiilor de trai și de a proteja sănătatea și siguranța beneficiarilor acestor centre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea