Plantele din grădină care ne apără de țânțari: Care sunt acestea și unde le poți cultiva
Plantele din grădină care ne apără de țânțari: Care sunt acestea și unde le poți cultiva
Plantele aromatice reprezintă o soluţie, mai ales pentru că ţânţarii sunt alungaţi de mirosul acestora.
În camerele casei pot fi puse ghivece cu cimbru, busuioc, mărar, levănţică sau mentă, iar ţânţarii vor fi îndepărtaţi cu uşurinţă.
Dacă vrei să scapi de aceste insecte deranjante fără a folosi diferite produse chimice, poți apela la diferite plante: fie le cultivi în grădină, fie pe pervaz sau balcon.
Mentă. Această plantă are o aromă capabilă să sperie țânțarii din grădină sau curte. Dar acesta nu este singurul avantaj al mentei. Frunzele ei pot fi colectate pentru a prepara un ceai parfumat sau o tinctură. Răsadurile de mentă trebuie plantate în grădină în a doua jumătate a lunii mai.
Busuioc. Mirosul puternic de busuioc este o protecție excelentă împotriva țânțarilor. Și frunzele sale pot ameliora mâncărimea care apare după mușcăturile insectelor. Este suficient să freci ușor verdeața în palmă și să o aplici pe zona afectată.
Busuiocul este plantat în pământ deschis la începutul lunii mai. Ca și menta, pe lângă funcția de protecție împotriva insectelor, busuiocul poate fi adăugat în diferite feluri de mâncare.
Rozmarin. Această plantă condimentată are o aromă puternică pe care țânțarii o evită. Frunzele emană mai mult miros dacă sunt zdrobite. Această plantă poate fi plantată în teren deschis de la mijlocul până la sfârșitul lunii mai.
Lavandă. Aceasta este una dintre florile cele mai antipatice pentru țânțari. Lavanda nu doar că îi va speria, dar și va încânta grădinarii cu aspectul și mirosul său. Și după înflorire, lavanda poate fi uscată și folosit ca mijloc de protecție împotriva molilor din dulap. Tufele de lavandă pot fi plantate în teren deschis din mai până în octombrie.
Melissa. Această plantă nu alunga țânțar și poate fi o bază excelentă pentru ceaiurile din plante. La urma urmei, frunzele de melisa au proprietăți calmante. Melisa poate fi semănată în sol deschis la sfârșitul lunii mai, fiind destul de ușor de cultivat.
Lemongrass. Planta este ușor de cultivat atât în grădină, cât și pe pervaz. Uleiul său se adaugă chiar și la produsele anti-țânțari. Cel mai bine este să plantezi răsadurile în sol deschis la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie.
Sursa: dcnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Studenții români care învață în străinătate vor fi asigurați la sănătate în România Studenții români care învață în străinătate vor fi asigurați la sănătate în România, conform Legii 309/2024, publicată luni, 9 decembrie 2024, în Monitorul oficial. Citește și: Asigurare de sănătate GRATUITĂ pentru studenții care vor să urmeze cursurile unei facultăți în străinătate În […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
14 decembrie: 69 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite