Rămâi conectat

Politică Administrație

„PLAFONAȚI PENSIILE SPECIALE! ACUM și aici nu mai este vorba despre politică și partide fără ideologii”, mesajul unui candidat la Primăria Alba Iulia

Publicat

în

Bogdan Lazăr, candidatul ALDE pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, a postat un mesaj pe o rețea de socializare, prin care cere, cu tărie, ca pensiile speciale să fie plafonate. Statul cheltuie, pentru pensiile speciale, aproape un miliard de lei pe lună.

„Dacă scăpăm de virus, sigur ne omoară Guvernul! Plafonați URGENT pensiile speciale, INCOMPETENȚILOR!

În ultima perioadă, bătând la atât de multe uși și ajutând cu ce ne este în puteri pe foarte mulți dintre cei de lângă noi am început să conștientizez și mai mult un aspect al societății pe care sunt convins că îl resimțiți și voi. Și aici mă adresez în primul rând tinerilor antreprenori, persoanelor active și angajaților care acum vă gândiți, ca și mine, că locul de muncă pe care îl credeam sigur până acum 2 luni în următoarea perioadă a devenit incert.

Electrica Furnizare Discount

Știu: acum trebuie să ne luptăm cu acest virus și ține numai de noi să rezistăm. Dar în același timp trebuie să ne gândim că proviziile se termină, facturile trebuie plătite și dacă virusul nu ne omoară, din păcate ne-ar putea la pământ cei puși să ne guverneze.

Fac un apel URGENT către factorii decidenți și fac un apel direct și fără echivoc către întreaga clasă politică românească fără nicio excepție: PLAFONAȚI PENSIILE SPECIALE. Nu e momentul pentru populism deșănțat, pentru comunicate dichisite și dulcegării politice.

NU MAI PUTEM SUSȚINE HOȚIILE!!! Nu mai avem de unde. Mediul privat se sufocă de la o oră la alta, iar Guvernul României se preface în cel mai josnic mod că ia măsuri. Mediul privat nu mai poate susține sistemul bugetar… Și din păcate nici măcar proprii angajați!!

Fac un apel sincer și disperat în numele a peste 50 de oameni de afaceri din județul Alba cu care am avut în această perioadă discuții și colaborări (inclusiv în proiectul nostru de voluntariat prin care facem cumpărăturile în locul celor care nu le mai pot face în această perioadă)…OPRIȚI HOȚIA ȘI INECHITĂȚILE!!

Pe toate gardurile și pe toate canalele aud același îndemn la solidaritate!! Da!! Sunt solidar cu doamna Elena M. dintr-un bloc de pe V.Alecsandri: rămasă văduvă, în vârstă de 72 de ani, i-a fost frică să mai iasă până la Kaufland. Are o pensie de 1100 de lei. Sunt solidar cu un o familie de pensionari din Tolstoi: nu sunt foarte în vârstă (domnul are 63, iar doamna are 61). Au rămas singuri pentru că cei doi copii au plecat în Anglia, respectiv Irlanda și au ales să fie responsabili și să rămână acolo. Unul dintre copii ne-a contactat și ne-au rugat să le ajutăm părinții pentru că unul dintre ei este la pat și au nevoie de cineva să le facă cumpărăturile și să le ia 2 medicamente. Și lista aceasta este atât de lungă….

DAR, NU!! Nu pot fi solidar cu cei care la 40-45 de ani sunt la pensie și beneficiază de pensii speciale mai mari de 8.000-9.000 lei/lună după o viață petrecută prin birourile MAI, MAPN, Ministerul Justiției sau mai știu eu de pe unde… NU!! Nu pot fi solidar cu foștii parlamentari ai acestei țări care se bucură de pensii speciale după ce au făcut … NIMIC!! Cum este posibil ca un pensionar în România să fie nevoit să se mulțumească astăzi cu 1300-1500 de lei după 35-40-45 de ani de muncă, iar un parlamentar să primească 2000 de lei după un mandat de 4 ani în care nu a făcut oricum nimic marcant pentru societate!!

Știți cât primește de exemplu un senator sau un deputat după 3 mandate în care s-au pendulat prin Parlament? Vă spun eu: 12.168 lei/lună!?!! AȘA NU SE MAI POATE!!! Și aș vrea să fiu bine înțeles: lucrez în privat și la acest moment și am activat enorm de mult în mediul privat astfel încât știu ce înseamnă discrepanțele sociale!

ACUM și aici nu mai este vorba despre politică și partide fără ideologii, vopsite în diverse culori și pline oricum de traseiști. ACUM este vorba despre o guvernare responsabilă, atât la nivel local, cât mai ales național. Este tot ce contează pentru a supraviețui economic celei mai mari crize din istoria României moderne! Vrem solidaritate? Ni se cere să fim solidari? Atunci să fim cu toții!! Cer de URGENȚĂ plafonarea pensiilor speciale la un minim decent măcar până la sfârșitul acestui an!

FĂRĂ PENSII SPECIALE PÂNĂ ÎN DECEMBRIE!!! Măcar atâta decență și solidaritate pot avea cei care în mod imoral au încasat și încasează niște venituri ce nu au nicio legătură cu principiul contributivității! Este stare de urgență! Măcar acum faceți ce trebuie!
Și nu! Aceasta nu este campanie electorală! Vă anunt eu când începem și campania electorală…. Asta este despre a salva ce se mai poate salva din această țară în care îmi doresc să pot trăi pe mai departe. Și ca mine, alte câteva sute de mii de tineri!!”, a spus consilierul local în mesajul său.

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Ziua Marii Uniri este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, momentul de bucurie și deplină demnitate națională ce ne învață că suveranitatea, independența națională și democrația sunt valori fără de care un popor nu poate exista și nu se poate dezvolta.

Păstrând vie memoria și recunoștința personalităților care au înfăptuit Marea Unire, avem credința că trebuie să ne mobilizăm cu toții pentru a garanta un viitor mai bun tuturor românilor, mai ales că perioada actuală este marcată de provocări cum nu s-au mai văzut. De aceea, aniversarea acestei zile sfinte trebuie să ne găsească sub semnul unității în jurul intereselor naționale și al perspectivelor strategice prioritare ale României; să fim uniți în credința că, deși traversăm vremuri tulburi și primejdioase, suntem pe drumul sigur al unui viitor mai bun.

Electrica Furnizare Discount

Poate că România de acum nu este chiar cea pe care ne-o dorim și, cu siguranță, clasa politică de azi nu este, nici pe departe, la înălțimea generației de aur care a înfăptuit unirea cea mare de la Alba Iulia. Dar tocmai de aceea, trebuie să ne uităm cu luciditate la prezent, să discernem adevărul de falșii profeți și să ne mobilizăm pentru a ne împlini destinul într-o lume în care evenimentele se desfășoară cu o rapiditate nemaiîntâlnită în trecut.

Să prețuim ceea ce ne unește și să ne bucurăm de această zi minunată! Să fim mândri că suntem români!

Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba​

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Dragi români, stimați locuitori ai județului Alba,

Ziua Națională a României să vă găsească voioși și sănătoși, să rămâneți plini de încredere și speranță. Dumnezeu să ne dea înțelepciune, să învățăm din pildele trecutului, iar vicisitudinile zilei de ieri să ne facă astăzi mai puternici și mai uniți!

Avem datoria și responsabilitatea să prindem curaj, să privim spre viitor cu aceeași încredere și mândrie cu care vorbim despre trecut, despre Marea Unire a tuturor românilor într-o națiune liberă și respectată pe plan internațional, așa cum a fost respectată România Mare, din Occident și până în Orientul îndepărtat.

Electrica Furnizare Discount

Orice lucru măreț, neprețuit ca însemnătate, nu se poate realiza ușor, fără mari eforturi și sacrificii din partea oamenilor. Dar istoria ne-a demonstrat că rămân în eternitate doar generațiile care reușesc să pună binele țării și al urmașilor în fața binelui personal, a orgoliilor și ambițiilor de moment.

Victoriile nu se obțin fără suferință, iar marile realizări se dobândesc doar cu mari sacrificii. Haideți să iubim România și pe români, mai mult, în fiecare zi. Iar multe lucruri bune care ni se vor întâmpla apoi vor fi consecințe firești ale faptelor și acțiunilor noastre!

De la Alba Iulia și până la cel mai mic sat din Țara Moților, de la podișul Târnavelor și până pe Valea Sebeșului, de la fostele Ampelum sau Apulon și până la cele mai noi așezări comunitare, transmit tuturor locuitorilor județului Alba: ”La mulți ani!”.

Citește mai mult

Politică Administrație

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Publicat

în

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Membri AUR din întreaga țară s-au reunit în data de 30 noiembrie în Alba Iulia, ca parte a unui schimb de experiență între filiale, a precizat deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, în deschiderea conferinței de presă.

În cadrul conferinței de presă s-au punctat subiecte de actualitate precum vaccinarea, măsurile sanitare și modul în care acestea sunt aplicate în România, în prezent, dar totodată au fost aduse precizări cu privire la prezența membrilor partidului AUR la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României și au fost invocate personalități ce au marcat istoria țării noastre.

Electrica Furnizare Discount

 

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare