Rămâi conectat

Curier Județean

Petiție pentru redeschiderea circulației în ambele sensuri pe o stradă din Alba Iulia: Ce a stârnit nemulțumirea cetățenilor

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Petiție pentru redeschiderea circulației în ambele sensuri pe o stradă din Alba Iulia: Ce a stârnit nemulțumirea cetățenilor

În data de 10 decembrie a anului trecut, circulația rutieră pe o stradă din Alba Iulia a devenit mai puțin facilă pentru mulți șoferi din oraș, din cauza montării unui nou semn de circulație.

Astfel, sub atenta supraveghere a polițiștilor, care se aflau la fața locului pentru a înlesni traficul, la intersecția cu strada Detunata și Nazareth Illit a fost montat indicatorul  rutier ce avea să atenționeze că accesul se va putea face doar din direcția străzii Toporașilor, în sensul de mers dinspre piață.

Încă din acea seară mai multe voci au contestat această decizie și au susținut că nu are să conducă la o fluidizare a traficului, ci din contră. IPJ Alba transmitea: „Șoferii din orașul nostru se vor obișnui în timp cu amplasarea noului semn de pe această stradă iar, între timp, polițiștii speră că regulile de circulație vor fi respectate, astfel încât nici un accident să nu se producă.”

La o lună și umpic de la montarea semnului de circulație consilierul local din partea PNL, profesorul Cornel Sandu, a lansat în mediul online o petiție cu scopul de a readuce circulația în zonă la starea și regulamentul inițial:

„Interzicerea accesului dinspre magazinul Kaufland spre strada Nichita Stănescu, a creat disconfort cetățenilor domiciliați pe străzile Vânătorilor, Detunata, Tulnicului, Toporașilor, Nazareth Illit, Fântânele, etc., și a generat ambuteiaje în trafic, în special dimineața. De asemenea, accesul spre zona Schit se poate realiza doar pe variante ocolitoare. Este un nonsens acel sens unic și datorită faptului că pe strada Detunata, pe care pe o bandă de circulație se află mașini parcate, este permisă circulația în ambele sensuri în timp ce pe strada Nichita Stănescu, pe care se află cel mult 20 de locuințe s-a restricționat accesul pe un sens.” , reiese din descrierea petiției din mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea