Rămâi conectat

Actualitate

Peste 80 de taximetriști din Alba, verificați de polițiști. 25 dintre ei au primit amenzi în valoare totală de 4.500 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba au verificat 89 de taximetrişti, cu privire la modul în care respectă normele legale specifice acestei categorii de transportatori. Un număr de 25 de dintre aceștia au fost amendaţi.

La data de 16.06.2016, Serviciu Rutier Alba a desfăşurat, în municipiile Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Aiud și în orașele  Cugir, Ocna Mureș şi Teiuș, o acţiune ce a avut drept scop verificare modului în care este respectată legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice şi cea specifică transportului de persoane, în regim taxi.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost controlate 89 de taximetre, iar, pentru nereguli constatate, faţă de 25 de taximetrişti a fost luată măsura sancţionării contravenţionale. Dintre amenzi, 20 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, iar 5 au fost aplicate la Legea 38 din 2003 privind taximetria.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 4.500 de lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte:

Obligaţiile clientului:

Să solicite, să preia și să păstreze bonul client la coborârea din taxi.

 Să plătească serviciile prestate de taximetrist, în limita sumei de pe bonul fiscal.

Să acorde sprijin taximetristului în cazul agresării acestuia în timpul efectuării transportului și să anunțe imediat polițiștii în legătură cu aceste evenimente. 

Să sesizeze primăria localității de autorizare și filiala județeană a Oficiului de Protecție a Consumatorilor, după caz, în legătură cu practici neconforme ale taximetristului, sau care au creat prejudicii ori rabat de la calitatea serviciilor. 

Să nu ocupe scaunul de lângă taximetrist, dacă există loc disponibil pe bancheta din spate. 

Obligaţiile taximetristului: 

Să aibă un comportament civilizat și preventiv în relația cu clientul, respectând conduita de bună practică, conform prevederilor din Cartea taximetristului. 

Să respecte solicitările legale ale clientului.

Să elibereze bonuri fiscale la finalul cursei, pe baza cărora va încasa contravaloarea prestației efectuate. 

Să nu pretindă ca plată pentru prestația efectuată decât suma din bonul fiscal. 

Să transporte clientul la destinație pe traseul optim sau pe traseul solicitat. 

Să nu execute activitate de transport în regim de taxi fără a avea aparatul de taxat și lampa taxi în funcțiune pentru poziția de operare respectivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

RESTRICȚII de circulație pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Rost de dilatație deteriorat din cauza caniculei

Ziarul Unirea

Publicat

în

RESTRICȚII de circulație pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Rost de dilatație deteriorat din cauza caniculei Se circulă cu restricții de viteză pe autostrada A1- Sebeș-Turda, din cauza unor lucrări la rostul de dilatație, deteriorat din cauza caniculei, a anunțat DRDP Cluj. Citește și: 15-16 iulie 2024 | COD ROȘU de CANICULĂ în Alba: Maximele ajung la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea